Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste manieren om zalmfilets op de grill te koken

Overwegingen

 1. Zalm leent zich beter voor het grillen dan de meeste vissen in uw plaatselijke supermarkt. Dankzij het relatief hoge vetgehalte, profiteert zalm van grillen zoals rundvlees, ontwikkelt het een rokerige schil aan de buitenkant en sluit het vocht in. In tegenstelling tot zijn slankere witte vis-neven en nichten, heeft zalm niet veel coddling nodig om te voorkomen dat hij door de roosters van uw grill valt. Het volgen van een paar best practices zal die zorgen helemaal wegnemen.

Wees niet bang voor de olie

 1. Elk recept voor gegrilde zalm zal profiteren van het royaal borstelen van olijfolie rechtstreeks op de vis en op de roosters van de grill voordat u deze opwarmt. Doe dit terwijl je je filets bereidt volgens je recept, maar alleen nadat je de vis hebt gekruid. De olie helpt niet alleen plakken te voorkomen, het voegt smaak en aroma toe. Gebruik een lichte olijfolie in tegenstelling tot dure extra vierge olie. Lichte olijfolie dient dit doel zonder veel vet aan uw maaltijd toe te voegen of de smaak van de zalm te overweldigen.

Op de huid of niet op de huid?

 1. De beslissing om de zalm op zijn huid te koken wordt vaak bepaald door de smaak van uw publiek, maar er zijn ook praktische mogelijkheden om te overwegen. Als u de schil verwijdert, moet u de zalm aan beide kanten grillen om verbranding te voorkomen. Grill de zalmbovenkant - met de afgeronde kant naar beneden - eerst en draai vervolgens de zalm om te eindigen. Plaats de filet diagonaal over de roosters en draai naar de tegenovergestelde diagonaal om er grilldiamanten bovenop te maken. Laat op middelhoog vuur in totaal drie minuten aan elke kant staan ​​voor gemiddelde gaarheid. Optellen of aftrekken ongeveer 30 seconden per zijde voor medium-rare of medium-well.

Verander uw grill in een oven

 1. Door de zalm op zijn huid te grillen, kunt u de filet met de huidkant volledig koken, wat resulteert in een knapperige bodem en een vochtige bovenkant. Gril gedurende twee minuten op middelhoog vuur, totdat de onderkant van de filet vrij stevig lijkt. Zet het vuur lager tot middelhoog, sluit het deksel van de grill en laat de zalm, bedekt, roosteren tot de bovenkant van de filet nauwelijks ondoorzichtig is - of ongeveer vijf minuten. Gebruik een metalen visspatel om de filets van de grill te verwijderen. Om de zalm zonder vel te serveren, plaatst u de rand van de spatel net boven de huid. Het vlees zal gemakkelijk scheiden, en u kunt genieten van het voordeel van die perfecte schil zonder de huid.

Een oliealternatief

 1. Om extra vet uit uw kookproces te verwijderen, beschermt u uw filets tegen de directe vlam van de grill met een zak van aluminiumfolie. De folie buigt de warmte af, maar is dun genoeg om een ​​schroeiend effect te hebben. Leg de filets met de velzijde naar beneden op vierkanten folie die groot genoeg zijn zodat elke filet losjes kan worden verpakt. Laat zakjes bovenaan open. Als je een beetje meer smaak wilt, voeg dan een geplet teentje knoflook en een takje verse dille toe aan je buidel of welke kruiden je ook wilt. Grill uw buidels gedurende drie minuten op middelhoog vuur en verlaag dan het vuur tot middelhoog. Rooster de zalm ongeveer vijf minuten bedekt voor gemiddelde gaarheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407