Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste melkopties voor mensen met diabetes

Is melk een optie voor mensen met diabetes?

 1. Veel mensen hebben jeugdherinneringen aan ouders die hen aanspoorden om veel melk te drinken. Als je een kind bent, moet je meestal de melk drinken die je ouders je hebben gegeven. Het is misschien een meer traditionele optie geweest zoals volle melk of een zoet alternatief zoals amandelmelk. Nu jij degene bent die de keuze maakt, kun je de beste melk voor je kiezen.

 2. Als u diabetes heeft, moet u weten dat niet alle soorten melk gunstig voor u zijn. Hoewel je de voedzame calcium en eiwitten in melk nodig hebt, is het belangrijk om de verzadigde vetten, koolhydraten en suikerniveaus in elk op te merken. Deze informatie helpt u bij het kiezen van de beste melk voor uw voedingsbehoeften.

Dieetbehoeften voor mensen met diabetes

 1. Mensen met diabetes kunnen insuline niet effectief maken of gebruiken. Insuline is een hormoon dat helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. Als insuline zijn werk niet efficiënt doet, kan de bloedsuikerspiegel stijgen.

 2. Er zijn twee soorten diabetes: type 1 en type 2. Ongeacht welk type u heeft, het is belangrijk om uw suikerinname te beheren. Suiker is een soort koolhydraat, daarom wordt het tellen van koolhydraten vaak aanbevolen voor mensen met diabetes.

 3. Mensen met diabetes kunnen ook een hoog cholesterolgehalte of triglyceriden in hun bloed hebben. Triglyceriden zijn een soort vet, dat het risico op een hartaanval kan verhogen. Het is belangrijk om het verzadigde en transvetgehalte in je dieet in de gaten te houden.

 4. Diabetes kan sommige mensen ook vatbaarder maken voor botbreuken. Een calciumrijk dieet kan de botten sterk houden. Een manier om dit te doen is door dagelijks melk te drinken.

 5. Calciumrijke melk toevoegen aan uw dieet kan een beetje planning vergen. Een maaltijdplan maken dat specifiek is ontworpen voor mensen met diabetes, kan een goede plek zijn om te beginnen.

Hoe kunnen maaltijdplannen helpen?

 1. De American Diabetes Association beveelt verschillende maaltijdplannen aan om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de voeding te maximaliseren. Populaire plannen gebruiken:

 2. Wat u ook kiest, overweeg om te beginnen met 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd. De koolhydraten in melk moeten bij dat getal worden opgeteld.

 3. De voedingswaarde op de etiketten van melkcontainers omvat de dagelijkse percentages vitaminen en voedingsstoffen per portiegrootte. Ze geven ook het aantal aan:

 4. Mensen met diabetes moeten op zoek naar de minste hoeveelheid suiker per portie. Dit kan betekenen dat u volledig wegblijft van gezoete melk.

 5. Je moet ook melk vermijden die rijk is aan verzadigd en transvet. In tegenstelling tot verzadigde en transvetten, kunnen enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten gunstig zijn als ze met mate worden gegeten. Enkelvoudig onverzadigd vet kan helpen bij het verminderen van slechte cholesterol. Meervoudig onverzadigd vet is gunstig voor het hart.

Hoe melk onderdeel van uw maaltijdplan te maken

 1. Er zijn verschillende opties voor voedzame melk met weinig koolhydraten en veel smaak.

 2. Verrassend romig, deze vetvrije melk is afkomstig van graanvrije, organische, weidegevoerde koeien. Een onderzoek uit 2013 suggereert dat melk van koeien die door graslanden worden gevoerd, meer hart-gezonde omega-3-vetzuren bevat dan andere soorten melk. Deze melk heeft 12 gram koolhydraten en 8 gram eiwit per kopje. Je wilt deze melk per glas drinken. De rijke, schone smaak maakt het ook perfect voor toevoeging aan koffie en thee.

 3. Deze ietwat zoete, calciumrijke melk is lactosevrij. Een kopje bevat 40 calorieën, 2 gram koolhydraten en nul verzadigd vet. De nootachtige, uitgesproken smaak maakt het de perfecte aanvulling voor ontbijtgranen en volkoren brood.

 4. Sojamelk is een calciumarm, dagboekvrij alternatief. Het bevat veel vitamine B12 en bevat 4 gram koolhydraten per kopje. Als je van smoothies houdt, is dit je melk.

 5. Zoet en fris van smaak, deze vetarme geitenmelk heeft 11 gram koolhydraten en 8 gram eiwit per kopje. Het is rijk aan calcium en smaakt heerlijk in milkshakes. Zorg ervoor dat je bij het maken van het recept naar een suikervervanger in plaats van echte suiker reikt.

 6. Met slechts 1 gram koolhydraten en 25 calorieën per kopje is ongezoete vlasmelk een verfrissende drankkeuze bij elke maaltijd. Het is vrij van de meeste allergenen en levert 1200 milligram omega-3-vetzuren, dus giet en geniet.

 7. Bekijk: 10 heerlijke smoothies die geschikt zijn voor diabetici >>

Welk type melk moet ik vermijden?

 1. Vermijd melk met veel koolhydraten, suiker en totaal vet. Enkele voorbeelden zijn:

Outlook

 1. U bent misschien geen kind meer, maar melk is nog steeds een gezond drankje waar u van kunt genieten. Zorg ervoor dat u de voedingswaarde leest voordat u een doos oppakt. Door uw melk verstandig te kiezen, kunt u onnodige suikers verminderen, waardoor u uw bloedsuikerspiegel onder controle kunt houden. Het calcium en eiwit in melk kunnen ook helpen om je botten sterk te houden.

 2. Blijf lezen: een diabetesvriendelijke boodschappenlijst plannen >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407