Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste sappen voor het voorkomen van nierstenen

Mooie voordelen

 1. Er zijn verschillende soorten nierstenen en deze zijn allemaal het resultaat van afvalmateriaal dat zich in de nieren afzet, omdat het niet goed kon worden uitgescheiden. Verschillende vruchtensappen bevatten verbindingen die nierstenen helpen oplossen of voorkomen dat ze zich in de eerste plaats vormen. Raadpleeg uw arts voordat u vruchtensappen en ander voedsel gebruikt voor de behandeling van nierstenen en nierfunctiestoornissen.

Citroensap

 1. Citroensap helpt bij het oplossen van nierstenen, vooral die gevormd door de afzetting van urinezuur, zegt Dr. Roger Sur van het uitgebreide niersteencentrum van de Universiteit van Californië, San Diego. Citroenen bevatten citraat, dat de groei van nierstenen remt, zegt Sur. Bovendien bevatten citroenen veel kalium, wat een rol speelt bij de nierfunctie en bijdraagt ​​aan het alkaliseren van de urine, volgens "The pH Miracle". Urinezuur heeft een moeilijke tijd om kristallen en afzettingen in alkalische urine te vormen en kan gemakkelijker op natuurlijke wijze worden uitgescheiden. Sur beveelt limonadetherapie aan om te beschermen tegen steenvorming. Hij stelt voor 4 oz te drinken. gereconstitueerd citroensap dagelijks gemengd in 2 liter water. Vers geperst citroensap zou waarschijnlijk hetzelfde effect hebben met het extra voordeel dat het de grootste hoeveelheid citraat en kalium levert, omdat het niet wordt vervaardigd, maar in zijn natuurlijke staat.

Cranberry Juice

 1. Cranberrysap wordt al lang gebruikt voor de behandeling van problemen met de urinewegen en is nu volgens de 'British Journal of Urology' aantoonbaar beschermend tegen de vorming van calciumoxalaatnierstenen. Calciumoxalaat is volgens Sur het meest voorkomende type niersteen en de ontwikkeling van deze stenen houdt verband met een hoge zoutconsumptie in het dieet. De combinatie van het verminderen van uw zoutinname en het drinken van cranberrysap kan verlichting bieden, niet alleen bestaande stenen oplossen, maar ook de vorming van nieuwe oxalaatstenen voorkomen. Gebruik alleen ongezoet cranberryconcentraat en meng 1 kopje sap met 3 kopjes water. Het sap is erg scherp en kan worden gezoet met honing of stevia. Drink dagelijks de hele hoeveelheid sap, gedurende de dag, beveelt het "British Journal of Urology."

Tart Cherry Juice

 1. Kersen en kersensap verlichten jicht, die wordt veroorzaakt door urinezuurkristallen in de gewrichten; hetzelfde urinezuur dat nierstenen kan veroorzaken. Scherp kersensap bevat veel kalium, antioxidanten en anthocyanen, chemicaliën die voorkomen dat urinezuur kristallen vormt, volgens Dr. Theodore Baroody in "Alkalize or Die". Het kalium in kersensap werkt zoals het doet in limonade, waardoor de urine alkalischer wordt met een hogere pH, zegt Baroody. Hij beveelt het drinken van een 8 oz. glas scherp kersensap dagelijks verdund met dezelfde hoeveelheid water om de nieren te beschermen.

Overwegingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Alle drie de sappen kunnen aan uw routine worden toegevoegd en afgewisseld om de beste voordelen te verkrijgen. Gebruik voor de beste resultaten organische sappen om pesticiden en chemicaliën te voorkomen. Gefilterd water is ook een uitstekende keuze voor het mengen met uw sappen om te voorkomen dat chemicaliën aan kraanwater worden toegevoegd. Vermijd kunstmatige zoetstoffen, die bij sommige gevoelige personen bijwerkingen kunnen veroorzaken. Als u zelfs een milde nierziekte heeft, moet u uw arts raadplegen voordat u een van deze sappen gebruikt om ervoor te zorgen dat deze geschikt zijn voor uw aandoening. Als u pijn, bloed in de urine of andere gerelateerde symptomen ontwikkelt, stop dan met de saptherapie en zoek onmiddellijk medische hulp.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407