Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste slechtste mocktails + 6 voordelen van mocktails

Laatste gedachten over aardbeienvoeding

 1. Veel mensen houden van de smaak van alcoholische cocktails, maar ze houden niet van de vele (en ik bedoel VEEL) ongewenste bijwerkingen van alcohol - zoals de link van alcohol met borstkanker. Dat is waar mocktails binnenkomen. Je kunt een drankje drinken dat lekker is en feestelijk aanvoelt, maar je de volgende dag niet met een vreselijke kater achterlaat.

 2. Plus, mocktails kunnen je gezondheid zelfs verbeteren door ingrediënten boordevol voedingsstoffen op te nemen, ze zijn niet gevoelig voor verslaving zoals alcoholische dranken en ze zijn veilig voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en zelfs kinderen. Dus hoe kun je beginnen met het vervangen van die ongezonde volwassen drankjes door mocktails? Ik ben blij dat je het vroeg.

Wat is een Mocktail?

 1. Precies wat is een mocktail? Mocktails zijn niet-alcoholische dranken die vaak zijn ontworpen om normale cocktails na de alcohol na te bootsen. Enkele van de meest bekende en meest geliefde mocktails zijn de Maagd Bloody Mary en de Maagd Pina Colada.

 2. De Oxford Living Dictionaries definieert een mocktail als "een niet-alcoholische drank bestaande uit een mengsel van vruchtensappen of andere frisdranken." Het is niet verrassend dat het woordenboek ook aangeeft dat dit woord "mocktail" van Noord-Amerikaanse oorsprong is. (1)

 3. Het belangrijkste verschil tussen mocktails en cocktails is dat mocktails geen alcohol bevatten, terwijl cocktails inherent alcoholisch zijn. Met mocktails of niet-alcoholische cocktails kunt u genieten van een "leuk" drankje dat geen van die buitengewoon leuke gezondheidsgevolgen heeft. Te lang of te veel alcohol drinken kan de gezondheid van uw lichaam negatief beïnvloeden. Ik heb het over dingen als een verzwakt immuunsysteem, hartbeschadiging, leverziekte en een verhoogd risico op kanker, om er maar een paar te noemen. (2)

 4. Tegenwoordig worden mocktails ook een manier om extra voedingsstoffen en gezondheidsbevorderende effecten aan uw dieet toe te voegen, vergelijkbaar met gezonde smoothierecepten.

 5. Hoe gezond zijn mocktails? Nou, ze zijn net zo gezond als de ingrediënten die je erin stopt. Dus als je mocktails maakt, wil je verstandig kiezen en ervoor zorgen dat ze niet alleen een niet-alcoholische suiker- en calorie-overbelasting zijn. Ik wil vertellen hoe ik de juiste mocktails moet kiezen en hoe ik mocktail-dranken kan vermijden die alcoholvrij zijn, maar verre van gezond.

 6. Twijfel je al aan je potentiële genot van mocktail-drankjes? De Wall Street Journal beschreef ze op deze manier: "Ze zijn alcoholvrij, maar deze drankjes zijn zo bevredigend en verfijnd dat je de drank nooit zult missen." (3)

 1. Het houdt daar niet op - mocktails zijn een passende keuze voor chronisch zieke mensen en kinderen die zich duidelijk van alcohol moeten onthouden. (7)

Slechtste Mocktails

 1. Meteen de slechtste mocktails zijn die vol met geraffineerde suikers, kunstmatige smaakstoffen en / of kunstmatige kleuren. Deze drankjes zijn echt nepcocktails van slecht nieuws voor je gezondheid. Naast cocktails met alcohol bevatten veel van deze sterke dranken ook veel suiker en calorieën, maar geen voedingsstoffen.

 2. "Shirley-tempels" zijn een van de meest bekende mocktails, vooral onder kinderen. Deze mocktail is, zoals velen helaas, misschien lekker, maar zit boordevol suiker en calorieën en heeft helemaal geen voedingsstoffen. Een "Shirley Temple" bevat niets anders dan ginger ale, een scheutje grenadine en een maraschino-kers als garnering.

 3. Enkele van de slechtste mocktail-ingrediënten zijn:

Mocktails versus Cocktails

 1. Mocktails bevatten nooit alcohol, dus er is geen risico op intoxicatie of een van de andere vele bijwerkingen van alcohol. Bijwerkingen op korte termijn van alcoholconsumptie kunnen zijn: onduidelijke spraak, slaperigheid, hoofdpijn, maagklachten, braken, diarree, ademhalingsmoeilijkheden, verstoord zicht, verstoord gehoor, verminderd beoordelingsvermogen, verminderde coördinatie, bloedarmoede, blackouts, bewusteloosheid en zelfs coma.

 2. Wanneer mensen vaak cocktails drinken of grote hoeveelheden alcohol consumeren, zijn de langetermijneffecten van alcohol onder meer alcoholvergiftiging, onopzettelijke verwondingen (auto-ongeluk, vallen, verdrinken, enz.), Opzettelijke verwondingen ( huiselijk geweld, vuurwapenverwondingen, enz.), verhoogde relatieproblemen, gastritis, hartgerelateerde ziekten, zenuwbeschadiging, leverziekte, permanente hersenschade, seksuele problemen, zweren, ondervoeding (met name vitamine B1-tekort), mondkanker en kanker van de keel. (8)

Hoe maak je een gezonde Mocktail

 1. Wil je een mocktail maken in het comfort van je eigen keuken? Beschouw het als gedaan omdat er zoveel eenvoudige mocktails zijn om uit te kiezen, en ze volgen allemaal enkele basisprincipes of stappen:

 2. 1. Kies een basisvloeistof of vloeistoffen

 3. Nu moet je echt verstandig kiezen, want als je dat niet doet, wordt je mocktail beladen met suiker en lege calorieën, net als zoveel cocktails. Veel recepten vragen om sap als basis, maar ik raad aan om het sap te snijden met een suikerarme vloeistof zoals een bubbels mineraalwater, kombucha of kokoswater. Natuurlijk is mineraalwater de laagste suikeroptie met nul gram suiker per portie.

 4. Als je een sap wilt toevoegen als deel of het geheel van je basis, zorg er dan voor dat het ongezoet en volledig natuurlijk is. Enorme bonuspunten als je vers gemaakte sappen gebruikt.

 5. 2. Voeg hele groenten of fruit toe

 6. Om het vezelgehalte en de gezondheidsvoordelen van uw mocktail te vergroten, kiest u een paar stukjes hele vrucht die goed bij uw basis passen. Biologisch bevroren fruit is een goede keuze omdat het ook helpt de temperatuur van je mocktail te verlagen zonder het te verdunnen. Als je een hartige mocktail maakt, kun je wat groenten toevoegen waar je van houdt. Ingelegde okra is bijvoorbeeld een perfecte keuze in een maagdelijke bloederige Mary.

 7. Om de gezondheidsvoordelen van uw mocktail te vergroten, kunt u wat kruiden en / of kruiden toevoegen. Niet alleen zorgen deze kleine maar krachtige ingrediënten voor een betere gezondheidsfactor van uw drankje, maar ze zorgen ook voor een echt smaakprofiel. Je kunt ook partjes citrusvruchten, schillen of citrusvruchten toevoegen, net als alcoholische cocktails.

 8. 4. Kies een glas

 9. Het oorspronkelijke idee achter de mocktail was om het te laten voelen alsof je een cocktail hebt, dus kies je glaswerk dat bij je humeur en recept past. Je kunt een wijnglas, een champagnefluit, een martini-glas gebruiken - wat zinvol is voor je feestelijke maar toch nuchtere zelf.

Recepten Mocktail

 1. Net als cocktails is er een brede selectie mocktails. Mocktail-recepten zijn er in vele variëteiten: koolzuurhoudend, niet-koolzuurhoudend, bevroren, heet en op basis van room. Een van de meest gevraagde mocktails is een bloedige Mary, houd de wodka vast.

 2. Ben je klaar voor mijn kijk op deze klassieke mocktail? Dankzij tomatenvoeding zit deze mocktail boordevol lycopeen, bètacaroteen, folaat, kalium, vitamine C, flavonoïden en vitamine E. Om de gezondheidsvoordelen van dit recept nog verder te verbeteren, heb ik ontstekingsremmende superfoods zoals mierikswortel, kurkuma en olijfolie. Deze mocktail zorgt ervoor dat je je op de gezondste manier tevreden voelt.

 3. Ontstekingsremmend bloed Mary Mocktail-recept

 4. Totale tijd: 5 minuten

 5. Nog meer gezonde mocktail-recepten:

 6. Het woord mocktails is eigenlijk een afkorting voor "mock cocktails." Hun ontwikkeling zou voortkomen uit de populariteitsgroei van cocktails in de afgelopen decennia. Naarmate meer en meer mensen naar cocktails gingen als hun favoriete alcoholische drankcategorie, zochten niet-drinkende mensen naar iets dat ze in hun handen konden houden en nippen dat eruitzag als een cocktail maar eigenlijk helemaal geen alcohol bevatte. Mocktails worden meestal geserveerd in soortgelijk glaswerk met vergelijkbare garnituren als "echte cocktails" en kunnen zelfs dezelfde exacte ingrediënten minus de alcohol bevatten. (9)

 7. Mocktails worden steeds populairder en worden gezonder naarmate de tijd verstrijkt. Niet langer is een maagdelijk bevroren daiquiri je alleen optie als je wilt afzien van alcohol. Veel restaurants en bars worden een stuk creatiever met hun mocktail-opties. Tegenwoordig zijn er zelfs hele boeken gewijd aan de gezonde creatie van mocktails.

 8. Gelukkig kom je van alle negatieve bijwerkingen van alcohol af als je een mocktail kiest boven een cocktail. Maak of kies natuurlijk nooit een mocktail die ingrediënten bevat waarvoor je allergisch of gevoelig bent. Als een recept om een ​​dergelijk ingrediënt vraagt, zoek dan een ietwat vergelijkbare vervanger waarvan u weet dat die het met u eens is.

 9. Als u zich zorgen maakt over de gezondheid of medicijnen gebruikt, neem dan altijd contact op met uw arts voordat u nieuwe sappen of andere mocktail-ingrediënten aan uw dieet toevoegt. Grapefruit en grapefruitsap zijn bijvoorbeeld niet toegestaan ​​in uw dieet als u een bloedverdunner gebruikt, zoals warfarine. (10) Diabetici en iedereen met bloedsuikerproblemen moeten ook extra voorzichtig zijn met het totale suikergehalte van hun mocktails.

 10. Voor uw volgende mocktail-feest, hoop ik dat u zult genieten van een van deze extreem smakelijke en gezonde mocktail-recepten. Je voelt je misschien niet zo ongeremd als bij cocktails, maar je realiseert je misschien wel dat je je veel beter voelt, niet alleen als je een mocktail drinkt, maar vooral daarna.

 11. Met een goed gemaakte (en met "goed gemaakt" bedoel ik gezonde) mocktail, kunt u uw dagelijkse inname van voedingsstoffen verhogen en alle voordelen plukken van de ingrediënten die u kiest te gebruiken in je zelfgemaakte mocktail naar keuze. Let er bij het bestellen van een mocktail op dat deze niet vol zit met extra suiker. Een gezonde mocktail moet ook niet alleen een glas vruchtensap in een mooi glas zijn.

 12. Je kunt aan mijn ontstekingsremmende bloed Mary Mocktail-recept zien dat een mocktail op elk moment van de dag echt een feestelijke, heerlijke, bevredigende maar gezondheidsbevorderende drank kan zijn, niet alleen 5 uur ' klok.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407