Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste soep voor bronchitis

Overwegingen

 1. Als u bronchitis of een andere luchtweginfectie heeft, zoals verkoudheid of griep, kan wat u eet en drinkt helpen om uw symptomen op zijn minst tijdelijk te verbeteren terwijl u wordt behandeld. Vloeistoffen zijn bijzonder belangrijk, waarbij hete vloeistoffen, zoals soep, een klein voordeel hebben ten opzichte van koude. Als het gaat om soep, is zelfgemaakte kippensoep een van de beste keuzes, hoewel er niet veel onderzoek is gedaan om verschillende soorten soep te vergelijken. Raadpleeg uw arts voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt terwijl u wordt behandeld voor bronchitis.

Kippensoep

 1. In een overzichtsartikel dat in 2008 in Food Science and Technology is gepubliceerd, wordt opgemerkt dat kippensoep kan helpen vermoeidheid en andere verkoudheidssymptomen te beperken. Vloeistoffen helpen voorkomen dat u uitdroogt en slijm losmaakt, waardoor u een beetje beter kunt ademen door congestie te beperken. Warme vloeistoffen zoals kippensoep helpen ook bij het verzachten van keelpijn. Het Milton S. Hershey Medical Center beveelt zelfs kippensoep aan om acute bronchitis te behandelen. Kippensoep is misschien beter dan andere soorten soep, omdat kip veel cystine bevat, een aminozuur dat vergelijkbaar is met een medicijn dat soms wordt gebruikt om bronchitis te behandelen.

 2. Het kan ook gunstig zijn vanwege het placebo-effect - dat wil zeggen, als mensen denken dat het hen zal helpen zich beter te voelen, zal het dat doen.

Gunstige additieven

 1. Bland chicken noodle soup is niet zo nuttig als een versie die ingrediënten bevat die je neus doen rennen en je ogen water geven, volgens een artikel gepubliceerd in The New York Times in 1999. Dit helpt bij het opruimen van uw sinussen en maakt u minder druk. Overweeg om hete pepers, mosterd, knoflook, wasabi, gember, kerriepoeder of mierikswortel in uw kippensoep op te nemen. Deze kunnen zelfs worden toegevoegd aan kipnoedelsoepen in blik voor diegenen die niet helemaal zelf soep willen maken.

Andere alternatieven

 1. Als u vegetariër bent of gewoon niet van kippensoep houdt, kan elke andere op bouillon gebaseerde soep nuttig zijn, vooral als deze een beetje pittig is. Aziatische hete en zure soep, een vegetarische versie van de Indiase mulligatawny-soep en misosoep zijn allemaal goede keuzes. Soepen met groenten en eiwitbronnen, zoals tofu of ei, helpen je ook om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, zelfs als je je niet zo goed voelt.

Mogelijke overwegingen

 1. Soep zal slechts tijdelijk helpen met uw symptomen en zal uw bronchitis niet genezen. U moet een arts raadplegen voor medische behandeling. Het gebruik van een luchtbevochtiger en het nemen van vrij verkrijgbare medicijnen met slijmoplossend middel kunnen de symptomen van bronchitis helpen verlichten. Als uw symptomen na een week niet verbeteren of erger worden of als u moeite heeft met ademhalen, bel dan uw arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407