Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste vetarme kazen die uw dieet niet zullen doen ontsporen

Overwegingen

 1. Aangezien vet negen calorieën per gram bevat (terwijl koolhydraten en eiwitten slechts vier calorieën per gram bevatten), is het niet verwonderlijk dat het beperken van vet een veel voorkomende strategie voor gewichtsverlies is.

 2. In feite consumeren de meeste volwassenen te veel verzadigd vet, volgens de Mayo Clinic, en kaas is de grootste overtreder. Vanwege het hoge vetgehalte is kaas een van de eerste voedingsmiddelen die dieters elimineren. Je hoeft echter niet te stoppen met deze delicatesse in zuivelproducten om kilo's te laten vallen!

 3. Het kiezen van natuurlijke vetarme of vetarme opties kan u helpen kaas in een gezond dieet op te nemen, volgens de Mayo Clinic. Vetarme kazen bevatten minder vet en calorieën, maar bieden u nog steeds voldoende calcium om de botdichtheid te behouden en het risico op botbreuken te verminderen, volgens Harvard Health Publishing.

 4. Overweeg deze vetarme kazen de volgende keer dat u in het gangpad met zuivelproducten bent. Maar houd rekening met de portiegrootte voordat u ingaat. Een standaard portie kaas is ongeveer 1,5 gram of ongeveer 42 gram - voor visuele vergelijking, dat is ongeveer 3 eetlepels - vertelt de American Heart Association ons.

Ricotta

 1. Ricotta is een zachte kaas die over het algemeen weinig vet bevat. Zelfs volle melkricotta bevat slechts vier gram vet, waarvan 2,7 gram afkomstig is van verzadigd vet, volgens de USDA. Een portie ricotta bevat minder dan 100 calorieën en biedt drie gram spieropbouwende eiwitten.

 2. Deze romige kaas is subtiel van smaak en kan worden gemengd met bessen en als dessert worden genoten. Ricotta is ook een vetarm roomkaasalternatief - traditionele roomkaas heeft volgens de USDA ongeveer 14 gram vet per portie - en kan gemakkelijk op toast of bagels worden verspreid. Als je nog meer vet wilt eten, probeer dan vetvrije ricotta.

Feta

 1. Sommige van de beste vetarme kaasvarianten komen van nature op die manier. Feta-kaas, een Griekse kruimelige variëteit, bevat ongeveer negen gram vet per portie, waarvan zes gram verzadigd vet, volgens de USDA. Feta bevat veel eiwitten en weinig calorieën en levert ongeveer zes gram eiwitten per portie voor slechts 111 calorieën.

 2. Feta-kaas is een smakelijke aanvulling op salades en zelfgemaakte pizza. Deze magere kaasoptie is ook een veel voorkomend onderdeel van het mediterrane dieet, dat volgens Harvard Health Publishing in de volksmond wordt geassocieerd met een verminderd risico op hartaandoeningen, diabetes en andere aandoeningen.

Mozzarella

 1. Met zijn lichte smaak en rijke textuur zorgt mozzarella voor een goede snackkaas - en het is van nature vetarm! Net als zijn Griekse neef, levert deze traditionele Italiaanse kaas ongeveer negen gram vet per portie met slechts ongeveer 4,5 gram afkomstig van verzadigd vet, volgens de USDA.

 2. En wie houdt er niet van geraspte mozzarella? Net als feta, kan mozzarella gemakkelijk worden gestrooid op een salade of doe-het-zelf pizza voor een belangrijke smaakboost.

Provolone

 1. Gezien de meeste vetarme kazen vrij licht en subtiel van smaak zijn, is provolone een smaakvollere, scherpere optie om te overwegen. Het is echter een beetje hoger in vet dan zijn concurrenten. Een portie provolon bevat volgens de USDA ongeveer 12 gram vet, waarvan 7,5 gram verzadigd vet.

 2. Als harde kaas wordt provolone vaak in plakjes gekocht, waardoor het een handige aanvulling is op uw lunchbroodje. Provolone is een van de meer eiwitrijke, magere kaasopties met ongeveer 11 gram eiwit per portie.

 3. Gezien de meeste vetarme kazen vrij licht en subtiel van smaak zijn, is provolone een smaakvollere, scherpere optie om te overwegen. Het is echter een beetje hoger in vet dan zijn concurrenten. Een portie provolon bevat volgens de USDA ongeveer 12 gram vet, waarvan 7,5 gram verzadigd vet.

 4. Als harde kaas wordt provolone vaak in plakjes gekocht, waardoor het een handige aanvulling is op uw lunchbroodje. Provolone is een van de meer eiwitrijke, magere kaasopties met ongeveer 11 gram eiwit per portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407