Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste voedingsmiddelen om te eten als u kanker hebt

Gezondheidsproblemen

 1. "U hebt kanker" zijn drie woorden die niemand wil horen. Met de vooruitgang in de behandeling is kanker niet noodzakelijkerwijs een doodvonnis, maar het brengt moeilijke tijden en vaak veel gezondheidsuitdagingen met zich mee die de patiënt moet overwinnen. Kankerpatiënten voelen zich vaak machteloos, alsof ze niets kunnen doen om de kanker onder controle te houden, maar de realiteit is dat patiënten een grote impact hebben op hun eigen gezondheid. Volgens de Cancer Cure Foundation kan het krijgen van goede voeding helpen om de bijwerkingen van chemotherapie en andere kankerbehandelingen te verminderen, zoals misselijkheid, gewichtsverlies en braken. Het kan ook het immuunsysteem stimuleren, zodat de kankerpatiënt de kanker beter kan bestrijden en infecties effectiever kan voorkomen.

Meats

 1. Vlees zoals rundvlees, kip en kalkoen zijn goede keuzes voor kankerpatiënten vanwege het eiwit- en ijzergehalte dat ze bevatten. Volgens de National Institutes of Health, Office of Dietary Supplements, bevat vlees, met name rood vlees, heemijzer, het type ijzer dat het beste door het lichaam wordt opgenomen. IJzer transporteert zuurstof door de bloedbaan naar de cellen die het nodig hebben, waardoor vermoeidheid wordt verminderd, bloedarmoede wordt voorkomen en het immuunsysteem wordt versterkt. Het eiwit dat voorkomt in vlees zoals rundvlees en kip helpt het lichaam ook om infecties te bestrijden en zichzelf te genezen, volgens de website ChemoCare.com.

Groenten

 1. De American Cancer Society stelt dat de antioxidanten in groenten zoals broccoli en spinazie helpen bij het bestrijden van kankercellen, terwijl ze belangrijke vitamines en mineralen leveren. Vooral kruisbloemige groenten, zoals broccoli en kool, bevatten veel antioxidanten tegen kanker. Hoewel de antioxidanten in groenten kanker niet echt kunnen genezen, is het mogelijk dat ze de genezing versnellen en het gemakkelijker maken om kankercellen te bestrijden. Kankerpatiënten moeten elke dag een verscheidenheid aan groenten, zoals zoete aardappelen, paprika, kool, broccoli en wortels, in hun dieet krijgen.

Fruits

 1. Net als groenten bieden fruit een aantal belangrijke voedingsstoffen die de kankerpatiënt niet mag missen. De American Cancer Society legt uit dat fruit zoals sinaasappels, papaja, bosbessen en mango's antioxidanten bevatten die helpen het immuunsysteem te versterken en kankercellen te bestrijden. De bètacaroteen die wordt aangetroffen in bepaalde soorten fruit, zoals abrikozen, mango's en kersen, vermindert ook het risico op kanker, volgens de American Cancer Society. Door de vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen te krijgen die beschikbaar zijn in de vele verschillende soorten fruit, kan een kankerpatiënt zich op haar best voelen.

Hele korrels

 1. ChemoCare.com beveelt aan om elke dag twee tot drie porties volle granen te eten, zoals bruine rijst. Volle granen zoals bruine rijst en 100 procent volkorenbrood of pasta bevatten koolhydraten en B-vitamines die helpen het energieniveau te verbeteren. Kankerpatiënten voelen zich vaak moe of zwak vanwege chemotherapie of gewoon door kankercellen te bestrijden, maar volle granen kunnen kankerpatiënten helpen zich beter te voelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407