Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste voedingsmiddelen om te eten om uw dikke darm schoon te maken

Making It Work

 1. Hoewel voedsel je dikke darm niet echt schoonmaakt - je lichaam doet dat over het algemeen goed - kan het kiezen van het juiste voedsel helpen de spijsvertering soepel te laten verlopen, waardoor mogelijk constipatie wordt voorkomen. Vezelrijk voedsel kan bijzonder nuttig zijn op deze afdeling, net als mensen met levende bacterieculturen. U kunt gastro-intestinale klachten ervaren door grote hoeveelheden van deze voedingsmiddelen in uw dieet in te voeren, dus voeg ze geleidelijk toe om uw lichaam aan te passen.

The Colon-Cleansing Myth

 1. Ondanks de claims van talloze supplementen op de markt, is uw dikke darm niet ingelegd met rottend voedsel. Het orgel herbergt een leger van bacteriën die afval metaboliseren, en frequente celvernieuwing van dikke darmwanden helpt ook om ophoping te voorkomen. Dat gezegd hebbende, voedingsgewoonten beïnvloeden de stoelgang en het juiste voedsel kan helpen afval sneller door je systeem te laten passeren. De meest effectieve opties zijn meestal ook rijk aan vitamines en mineralen, dus ze opnemen in uw dieet is een slimme keuze, ongeacht het reinigend vermogen.

Vezelrijk tarief

 1. Zoek in de supermarkt naar voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan onoplosbare vezels, die extra volume aan de ontlasting toevoegen en de doorgang van voedsel door uw spijsverteringskanaal versnellen. Met 11,3 gram onoplosbare vezels per 1/2 kop is tarwezemelen een bijzonder rijke bron; zoek naar op zemelen gebaseerde granen voor een serieuze vezelboost. Bruine bonen zijn ook rijk aan onoplosbare vezels, bevattende 5,9 gram per 1/2 kop, gekookt. Andere goede bronnen zijn lijnzaad, volkoren spaghetti en groene erwten. Hoewel er geen specifieke aanbevelingen voor onoplosbare vezels bestaan, moet je 14 gram totale voedingsvezels voor elke 1000 calorieën eten, volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2010.

Probiotische Help

 1. Voedingsmiddelen die probiotica bevatten - gezonde bacteriën - kunnen u helpen uw voedsel te verteren en te elimineren. Je vindt probiotica in gefermenteerde producten zoals yoghurt, miso, zuurkool en kimchi, een soort pittige Koreaanse ingelegde kool. Hoewel sommige bedrijven hun yoghurt op de markt brengen om de voordelen van de spijsvertering te benadrukken, is elke variëteit met actieve culturen voldoende - er is geen noodzaak om meer geld uit te geven aan een fancy pakket.

Dorstlessers

 1. Hoewel je je systeem niet letterlijk kunt doorspoelen, kan het drinken van veel vloeistoffen constipatie helpen voorkomen, volgens het University of Maryland Medical Center. Alle vloeistoffen - inclusief thee of sap - zullen helpen, maar de universiteit beveelt water aan als de beste keuze. Als je niet van de smaak van gewoon water houdt, voeg dan een scheutje citroen of limoen toe voor extra smaak. Om goed gehydrateerd te blijven, moeten vrouwen ongeveer 9 kopjes drinken en mannen ongeveer 13 kopjes vloeistof per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407