Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De bijwerkingen van Blue Cheese

Risico's verbonden aan het eten van overmatige kaas

 1. Blauwe kaas is een bron van hoogwaardige eiwitten en geeft smaak aan salades, sandwiches en warme recepten, maar net als vrijwel alle andere voedingsmiddelen die er zijn, kan teveel ongezond zijn.

 2. Een matige hoeveelheid blauwe kaas past in de meeste gezonde diëten, dus praat met een voedingsdeskundige als u hulp nodig hebt bij het ontwikkelen van een gezond maaltijdplan met blauwe kaas. Als u het te veel gebruikt, zijn hier enkele van de negatieve bijwerkingen die u kunt verwachten.

Gewichtstoename

 1. Blauwe kaas kan leiden tot gewichtstoename omdat het een hoge caloriedichtheid heeft, wat betekent dat het een hoog aantal calorieën in elke portie heeft. Er zit 99 calorieën in een ons blauwe kaas, dus het eten van meer calorieën dan je had bedoeld is gemakkelijk als je blauwe kaas eet, omdat je je misschien niet snel snel vol voelt. Vetarme of vetvrije kazen zijn misschien betere keuzes om uw gewicht onder controle te houden.

Hoog cholesterol

 1. Blauwe kaas kan uw cholesterolgehalte verhogen omdat het 5 gram verzadigd vet per portie levert. Een hart-gezond dieet beperkt verzadigd vet, zoals van volle kaas, vet vlees, boter, palmolie en kokosolie, en gezonde volwassenen met een dieet van 2000 calorieën mogen niet meer dan 25 procent van hun dagelijkse calorieën laten komen vet, en minder dan 7 procent daarvan zou van verzadigd vet moeten zijn, volgens de Cleveland Clinic.

 2. Een andere reden waarom blauwe kaas uw cholesterolgehalte kan verhogen, is dat elke ons 21 milligram cholesterol in de voeding bevat en gezonde personen niet meer dan 300 milligram per dag mogen hebben.

Hoge bloeddruk

 1. Elke ounce blauwe kaas levert 391 milligram natrium, en een bijwerking van blauwe kaas is dat het kan leiden tot hogere bloeddruk. Een natriumarm dieet maakt het moeilijker om uw bloeddruk onder controle te houden, en gezonde volwassenen zouden niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag moeten hebben.

 2. Alle kaas bevat volgens de Palo Alto Medical Foundation een hoog natriumgehalte en andere zuivelproducten, zoals yoghurt en melk, zijn betere keuzes voor uw bloeddruk omdat ze veel kalium bevatten en minder natrium.

Onvoldoende calcium

 1. Kiezen voor blauwe kaas kan leiden tot onvoldoende calciuminname omdat blauwe kaas minder calcium bevat voor het aantal calorieën dan andere zuivelproducten.

 2. Een ons blauwe kaas heeft 99 calorieën en 150 milligram calcium, terwijl een kopje yoghurt of magere melk ongeveer 90 tot 130 calorieën en 300 tot 450 milligram calcium levert, volgens de voedingsrichtlijnen voor 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Calcium is een essentieel mineraal voor sterke botten.

 3. Kiezen voor blauwe kaas kan leiden tot onvoldoende calciuminname omdat blauwe kaas minder calcium bevat voor het aantal calorieën dan andere zuivelproducten.

 4. Een ons blauwe kaas heeft 99 calorieën en 150 milligram calcium, terwijl een kopje yoghurt of magere melk ongeveer 90 tot 130 calorieën en 300 tot 450 milligram calcium levert, volgens de voedingsrichtlijnen voor 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Calcium is een essentieel mineraal voor sterke botten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407