Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De bijwerkingen van bosbessen

Gezondheidsoverwegingen

 1. Bosbessen bevatten veel vezels, kalium en vitamine A, C en K en bevatten een flinke voedingswaarde. Helaas kunnen ze in sommige gevallen bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale klachten, hypoglykemie en een verhoogd risico op bloedingen als u bepaalde voorgeschreven medicijnen gebruikt.

 2. Als u gezond bent, veroorzaakt het eten van bosbessen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet waarschijnlijk geen bijwerkingen. Als u echter een medisch probleem heeft, neem dan contact op met uw arts voordat u ze aan uw dieet toevoegt.

Gevoeligheid voor salicylaat

 1. Bosbessen bevatten grote hoeveelheden salicylaten - het actieve ingrediënt in aspirine dat ook van nature in veel planten voorkomt - die bijwerkingen kunnen veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Voor degenen die salicylaten niet kunnen verdragen, kunnen bosbessen uitslag, hoofdpijn of tal van gastro-intestinale symptomen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken, reflux, een opgeblazen gevoel, gas, diarree en constipatie.

 2. Bosbessensap bevat vooral salicylaten. Maar het eten van bosbessen in kleine hoeveelheden kan een deel van de pijn en het ongemak verminderen dat gepaard gaat met de inname van salicylaten.

Bloedingsrisico

 1. Bosbessen bevatten 29 microgram vitamine K per portie van 1 kopje, waardoor ze een "medium" vitamine K-voedingsmiddel zijn. Vitamine K vervult een aantal belangrijke functies in het lichaam, waaronder het reguleren van de bloedstolling en het handhaven van de botdichtheid.

 2. Mensen die bloedverdunners op recept gebruiken, worden over het algemeen aangemoedigd om de bloedspiegels van vitamine K van dag tot dag gelijk te houden. Plotseling verhogen of verlagen van uw inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K zonder uw arts te vragen wijzigingen aan te brengen in de voorgeschreven bloedverdunnende doseringen kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen.

Hypoglykemie van bosbessenbladeren

 1. Als bij u de diagnose diabetes is gesteld, kan het nemen van bosbessenbladeren als supplement een gevaarlijke daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Raadpleeg altijd uw arts voordat u supplementen toevoegt, waaronder bosbessenbladeren, en controleer uw bloedsuiker zorgvuldig. Bosbessenfruit eten is waarschijnlijk veilig voor mensen met diabetes; een portie van 1 kopje bevat 21 gram koolhydraten.

Vlekken op je tanden

 1. Bosbessen zijn een van de veelvoorkomende boosdoeners die vanwege hun intense pigmentvlekken de mogelijkheid hebben om je tanden te kleuren. Of je ze nu vers, bevroren, geperst of in jam of jam eet, de diepblauwe tint kan je tandglazuur of witte vullingen verkleuren.

 2. Het is mogelijk om het vlekkeneffect te bestrijden door water te drinken na het eten van bosbessen. Follow-up met melk om het zuur te neutraliseren en uw tanden sterk te houden. Een portie harde kaas na het eten van bosbessen kan ook nuttig zijn om die parelwitte glimlach te behouden.

Bosbessen aan uw dieet toevoegen

 1. Met mate gegeten kunnen bosbessen een belangrijke rol spelen in een gezond, uitgebalanceerd dieet. Volgens ChooseMyPlate.gov moeten volwassenen elke dag 1 1/2 tot 2 koppen fruit gebruiken, en bosbessen kunnen u helpen aan die aanbeveling te voldoen.

 2. Overweeg om bosbessen toe te voegen aan warme of koude ontbijtgranen of deze in een smoothie te mengen voor een snelle snack onderweg. Je kunt ook bosbessen in salades of pannenkoekenbeslag gooien, in desserts bakken of aan soepen en bijgerechten toevoegen. Lees meer over de voedingswaarde van blauwe bessen op MyPlate.

 3. Met mate gegeten kunnen bosbessen een belangrijke rol spelen in een gezond, uitgebalanceerd dieet. Volgens ChooseMyPlate.gov moeten volwassenen elke dag 1 1/2 tot 2 koppen fruit gebruiken, en bosbessen kunnen u helpen aan die aanbeveling te voldoen.

 4. Overweeg om bosbessen toe te voegen aan warme of koude ontbijtgranen of deze in een smoothie te mengen voor een snelle snack onderweg. Je kunt ook bosbessen in salades of pannenkoekenbeslag gooien, in desserts bakken of aan soepen en bijgerechten toevoegen. Lees meer over de voedingswaarde van blauwe bessen op MyPlate.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407