Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De calorieën in een groentesandwich

Ontstekingsremmende kracht van Omega-3

 1. Groenten moeten een hoofdrol spelen in uw dagelijkse voeding en ze tussen twee sneetjes brood plaatsen is een slimme manier om uw inname van deze voedzame voedingsmiddelen te stimuleren. Een groentesandwich kan ook weinig calorieën bevatten, wat een pluspunt is als je op je gewicht let of overtollige kilo's probeert af te werpen. Natuurlijk hangt het exacte aantal calorieën van je vegetarische sandwich af van het soort brood, beleg, toppings en groenten dat je toevoegt.

Stapel op de groenten

 1. Rauwe groenten zijn een goede bron van vezels, kalium en andere essentiële vitamines en mineralen, en de meeste soorten bevatten ook weinig calorieën. Tomaten, bijvoorbeeld, voeg 4 calorieën per plak toe aan je sandwich, evenals een goede dosis vitamine C. Een blad van romaine of groene bladsla voegt slechts 2 calorieën toe aan je sandwich. Je kunt een heel kopje plakjes komkommer toevoegen aan je sandwich voor slechts ongeveer 16 calorieën. Een ons avocado, dat hart-gezonde onverzadigde vetten, vezels en kalium bevat, voegt tussen de 34 en 47 calorieën toe. Geroosterde groenten, zoals paprika en uien, zijn een andere caloriearme, smaakvolle optie - maar vergeet niet dat als u ze in olie roostert, calorieën aan uw sandwich worden toegevoegd.

Brood maakt een verschil

 1. Het type brood waarop u uw broodje maakt, is een andere invloed op het totale aantal calorieën dat het zal bevatten. Wit brood bevat ongeveer 65 calorieën per plak, en volkoren brood heeft ongeveer 69 calorieën per plak en meer vezels dan wit brood. Roggebrood bevat 83 calorieën per plak en zuurdesem bevat 72 calorieën per plak. Eierbrood bevat het meeste, met 115 calorieën in elke plak. Kies voor caloriearm brood voor tussen de 47 en 50 calorieën per plak.

Met zorg gespreid

 1. Mayonaise is een van uw slechtste verspreidingsopties omdat het 94 calorieën per eetlepel bevat. Mosterd is qua calorieën een betere keuze, met 3 calorieën per theelepel, maar het is ook vaak rijk aan natrium. Als je 1 eetlepel boter aan je sandwich toevoegt, verhoogt dit het aantal calorieën met 102. Een eetlepel roomkaas, een andere veel voorkomende sandwichbeleg, bevat 50 calorieën.

Top Toppings

 1. Een plak kaas is een goede manier om eiwitten en calcium aan uw groentesandwich toe te voegen, en de kaas zal tussen de 75 en 114 calorieën toevoegen, afhankelijk van het type dat u gebruikt. Een eetlepel augurkrelish bevat 20 calorieën en een dille augurk voegt 8 calorieën toe. Een pittige peper draagt ​​18 calorieën bij aan je groentesandwich en een eetlepel salsa voegt 5 calorieën toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407