Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De calorieën in pompoensoep

Ingeblikte Aardappel Preisoep

 1. Soepen op basis van bouillon kunnen een gezonde en vullende manier zijn om een ​​maaltijd te beginnen, maar soepen op basis van room hebben de neiging om meer calorieën te bevatten en zijn daarom niet zo gezond als een optie. Pompoensoep kan op verschillende manieren worden gemaakt, waarvan sommige het gebruik van room omvatten, dus de calorieën in elke portie soep kunnen sterk variëren, afhankelijk van de ingrediënten in het recept.

Gemiddelde calorie-inhoud

 1. Een typische pompoensoep gemaakt met gepureerde pompoen, kippenbouillon, room of ingeblikte kokosmelk en kruiden varieert in calorieën van ongeveer 152 tot 206 per portie, waarbij elke portie uit 1 tot 1,5 kopjes bestaat . Deze portie is meer geschikt als u de soep als voorgerecht gebruikt. Als je van de soep een maaltijd wilt maken, zou je waarschijnlijk de portiegrootte verdubbelen, en dus ook de calorieën.

Versies met hoge calorieën

 1. Sommige versies van pompoensoep bevatten veel meer calorieën dan gemiddeld, met maar liefst 419 calorieën in een portie van ongeveer 1,5 kopjes. Deze soepen zijn gemaakt met toegevoegde calorierijke ingrediënten, zoals cheddarkaas, en een groter aandeel room tot kippenbouillon. Sommige versies van deze soep bevatten ook toegevoegde boter of olijfolie, wat de calorieën verhoogt.

Calorieën verminderen

 1. Het gebruik van melk in plaats van room of een groter aandeel kippenbouillon kan helpen de calorieën te verlagen en toch een smaakvolle soep te produceren. Als je je soep maakt met gepureerde pompoen, kippenbouillon, magere melk, gebakken uien met een kleine hoeveelheid margarine of boter en kruiden, kan het maar 60 calorieën per kop bevatten.

Smaak toevoegen zonder veel calorieën

 1. Gebruik in plaats van vetrijke ingrediënten om smaak aan uw soep toe te voegen, kruiden en specerijen. Sommige kruiden die goed samengaan met pompoensoep zijn kerriepoeder, knoflook, gember, hete pepervlokken, mosterdzaad, kardemom, koriander, komijn, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, chilipoeder en koriander. Het toevoegen van extra groenten kan ook de smaak van uw soep verbeteren. Niet-zetmeelhoudende groenten zoals uien en wortels zullen minder calorieën toevoegen dan zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, maar gepureerde aardappelen kunnen de soep een romige textuur geven zonder veel toegevoegd vet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407