Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De cardiovasculaire voordelen en nadelen van gember

Verminderde botsterkte

 1. Traditionele geneeskunde gebruikt al eeuwenlang de ondergrondse stengel of wortelstok van de kruidengember. Hoewel de meeste medicinale toepassingen van gember voor gastro-intestinale problemen zijn, suggereert enig bewijs dat gember ook cardiovasculaire voordelen kan bieden. Te veel gember kan echter schadelijk zijn voor mensen met bepaalde soorten hartproblemen, dus het is belangrijk om met uw arts te praten voordat u gember aan uw dieet toevoegt.

Identificatie

 1. Inheems in Azië, gember is een veel voorkomend kruid. Het University of Maryland Medical Center stelt dat de wortel van de gember actieve componenten bevat, waaronder vluchtige oliën en scherpe fenolverbindingen. Gember kan helpen om ontstekingen en misselijkheid te verminderen. De medicinale componenten van gember werken volgens MedlinePlus voornamelijk in de maag en darmen. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg bevelen gember aan om bewegingsziekte, zwangerschapgerelateerde misselijkheid, misselijkheid en braken na chirurgie of chemotherapie en artrose te behandelen.

Cardiovasculaire voordelen

 1. Het University of Maryland Medical Center citeert verschillende voorbereidende studies die suggereren dat gember cholesterol kan verlagen en kan voorkomen dat bloed stolt. Het stoppen van uw bloedstolling kan mensen met hartaandoeningen helpen, waar bloedvaten verstopt raken en leiden tot een hartaanval of beroerte. Hoog cholesterol kan ook leiden tot verstopte slagaders wanneer het cholesterol zich ophoopt op de vaatwanden. Gember kan ook helpen om de bloeddruk te verlagen, een andere indicator voor hartaandoeningen.

Research

 1. Een studie gepubliceerd in 2005 in het "Journal of Cardiovascular Pharmacology" wees uit dat gember de bloeddruk verlaagde in gecontroleerde experimentele omstandigheden. Onderzoekers onderzochten de cardiovasculaire effecten van gember op de bloeddruk van verschillende dieren. Met behulp van ruw extract van verse gember dat intraveneus bij ratten werd geïnjecteerd, vonden onderzoekers een dosisafhankelijke bloeddrukdaling. Verdere experimenten in dit onderzoek suggereren dat het bloeddrukverlagende effect van gember te wijten is aan de blokkering van spanningsafhankelijke calciumkanalen. Onderzoekers hebben de effecten van gember op de bloeddruk van mensen echter niet onderzocht.

Mogelijke bijwerkingen

 1. Hoewel gember cardiovasculaire voordelen kan hebben, kan het ook schadelijk zijn voor mensen met een hartaandoening. MedlinePlus merkt op dat hoge doses gember hartaandoeningen kunnen verergeren. Mensen met lage bloeddruk of die al bloeddrukmedicatie gebruiken, kunnen een onveilige bloeddrukdaling of hartslagonregelmatigheden ervaren bij het nemen van gember, die ook kan interageren met andere medicijnen, waaronder bloedverdunners. Andere bijwerkingen zijn mild en omvatten brandend maagzuur, diarree en algemeen maagklachten. Neem contact op met uw arts voordat u gember gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407