Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van bakken met karnemelk

Combineer Karnemelk met Oefening

 1. Karnemelk is in bijna elke zuivelzaak in elke supermarkt verkrijgbaar, maar blijft tragisch niet op prijs gesteld. Te zuur voor gebruik op ontbijtgranen of in je ochtendkoffie, karnemelk kan je gebakken producten van "goed" naar "geweldig" of van "geweldig" naar "buitengewoon" brengen, waardoor niet alleen smaak wordt toegevoegd, maar ook de textuur en kleur worden verbeterd. Maak optimaal gebruik van dit zuivelbestanddeel nadat je er een paar dingen over hebt geleerd.

Pittige smaak

 1. Het eerste en meest voor de hand liggende effect van bakken met karnemelk is de smaak van het uiteindelijke gebakken goed. Karnemelk is, net als yoghurt, het gevolg van de zorgvuldige gisting van melk met melkzuurproducerende bacteriën. Dit geeft karnemelk zijn pittige smaak, die complexiteit en diepte toevoegt aan het afgewerkte gebakken goed. Een klassiek ingrediënt in karnemelkkoekjes, karnemelk is een goede keuze voor gebruik in milde gebakken producten zoals gele cake en suikerkoekjes.

Betere lift

 1. Zuiveringszout is een alkalische stof die bij contact met een zuur ingrediënt kooldioxide produceert en het deeg lichter maakt. Voedingswetenschapper Harold McGee meldt in 'Over eten en koken: de wetenschap en de kennis van de keuken' dat, tenzij alle bakpoeder wordt verbruikt door de reactie tijdens het bakken, het cakes of koekjes vaak bitter of zeepachtig maakt. Door de helft van de melk in een recept te vervangen door karnemelk, zorgt u ervoor dat alle frisdrank zal wennen zonder teveel tang toe te voegen. Probeer deze truc niet voor recepten die bakpoeder vereisen, omdat deze al de nodige zuren bevat.

Minder bruining

 1. Karnemelk kan u helpen om uw gebakken producten niet te gaar te maken. McGee meldt gebakken goederen sneller bruin in een alkalische omgeving. Door de PH van uw bakproducten te wijzigen door karnemelk te gebruiken, kunt u helpen voorkomen dat gele cakes, suikerkoekjes en andere bakproducten te snel bruin worden. Als uw oven echter bijzonder gevoelig is voor overbakken of branden, gebruik dan een oventhermometer, want zelfs hoogwaardige ovens verliezen na verloop van tijd hun nauwkeurigheid.

Tips en overwegingen

 1. Bewaar alle verse karnemelk in de koelkast. Hoewel het zuur in karnemelk de microbiële groei vertraagt, zal karnemelk nog steeds slecht worden als het niet koud wordt gehouden. Als je karnemelk niet vaak genoeg gebruikt om het kopen van verse karnemelk te rechtvaardigen, beveelt het tijdschrift "Cook's Illustrated" aan om karnemelkmix te gebruiken, die net zo goed werkt als verse karnemelk. Vraag uw gasten ook naar voedselallergieën voordat u voedsel bereidt met karnemelk, omdat alle melkproducten een voedselallergeen kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407