Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van chocolade op artritis

Nitraat controverse

 1. Artritis is een term die verwijst naar een groot aantal aandoeningen die ontstekingen en pijn in de gewrichten veroorzaken. Twee van de meest voorkomende soorten zijn osteoartritis, die wordt gekenmerkt door de afbraak van kraakbeen tussen de gewrichten en reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte die ernstige ontstekingen in de gewrichten veroorzaakt. Ongeveer 28 miljoen Amerikanen hebben ofwel artrose of reumatoïde artritis, volgens de Arthritis Foundation. Een van de componenten van chocolade kan sommige symptomen van artritis verlichten.

Artritis en het ontstekingsproces

 1. Ontsteking treedt op in de gewrichten als gevolg van de schade die wordt veroorzaakt door de afbraak van kraakbeen of door het immuunsysteem dat het dunne membraan aantast dat de gewrichten bekleedt, waardoor een ophoping van vocht en ontsteking wordt veroorzaakt. Symptomen variëren van persoon tot persoon, maar kunnen zwelling, pijn of een verminderd bewegingsbereik in de aangetaste gewrichten omvatten. Afhankelijk van het type artritis, is ontsteking mogelijk niet beperkt tot het gewricht zelf. Het kan het lichaam als geheel beïnvloeden, wat kan leiden tot systemische bijwerkingen zoals vermoeidheid en verminderde eetlust.

Behandelingsopties

 1. Medicijnen kunnen symptomen behandelen en ontstekingen verlichten, en veranderingen in levensstijl kunnen ook enige verlichting bieden. Regelmatige consumptie van voedingsmiddelen met ontstekingsremmende eigenschappen kan helpen bij het verminderen van een deel van de ontsteking die artritis veroorzaakt. Deze soorten voedsel omvatten fruit, groenten, vis, noten, zaden, cacaopoeder en kruiden zoals gember en kurkuma.

Voedingssamenstelling van chocolade

 1. Cacaopoeder, dat wordt gebruikt om chocolade te maken, is een overvloedige bron van fytochemicaliën, dit zijn plantaardige chemicaliën die de gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Donkere chocolade bevat meer fytochemicaliën dan melk of witte chocolade. Fytochemische inhoud hangt ook af van het type en percentage cacaopoeder dat wordt gebruikt bij het maken van chocolade.

Chocolade en artritis

 1. Fytochemicaliën zijn in verband gebracht met het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Regelmatige consumptie van fytochemicaliën kan de ernst van symptomen die gepaard gaan met chronische ziekten, zoals artritis, verminderen. De sleutel is het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog cacaogehalte, idealiter 70 procent of hoger. Chocolade is een energierijk voedingsmiddel en kan gemakkelijk bijdragen aan gewichtstoename als je het te veel drinkt. Geniet met mate van de gezondheidsvoordelen van chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407