Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van chocolade op peuters

Voordelen voor de gezondheid

 1. Uw peuter heeft gezond voedsel nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, maar u kunt af en toe zoete lekkernijen aanbieden. Chocolade is een veilige dessertoptie voor uw peuter, zolang u zich bewust bent van de mogelijke effecten van te veel cafeïne en suiker.

Cafeïne

 1. Chocolade bevat wat cafeïne, waardoor uw kind zenuwachtig kan worden, slaapproblemen heeft en een snelle hartslag ervaart. Cafeïne is een diureticum, wat betekent dat het uw kind ook vaker kan laten plassen. Een ons chocolade en acht ons chocolademelk bevat slechts 5 mg cafeïne, dus zolang uw kind geen buitensporige hoeveelheden of andere cafeïnebronnen consumeert, zoals frisdranken, heeft de cafeïne in chocolade waarschijnlijk geen negatief effect.

Sugar

 1. Chocolade bevat vet en suiker die niet altijd de gezondste keuze is voor uw peuter. Haar kleine maag kan slechts zoveel voedsel per keer bevatten, dus het is belangrijk om maaltijden en snacks te laten tellen en ruimte te laten voor gezond en voedzaam voedsel. De KidsHealth van Nemours website zegt dat een chocoladereep ongeveer 230 calorieën en 13 g vet kan bevatten. Als je peuter chocolade heeft, zorg er dan voor dat deze met mate wordt aangeboden. ChooseMyPlate.gov beveelt in feite aan dat peuters niet meer dan 135 lege calorieën hebben, zoals die uit chocolade en andere voedingsmiddelen met toegevoegde suikers.

Zuivelinname

 1. Een studie uit 2008 gepubliceerd in de "Journal of American Dietetic Association" wees uit dat kinderen die gewone of gearomatiseerde melk dronken meer voedingsstoffen consumeerden en een lagere body mass index hadden dan kinderen die geen melk dronken. Als je het moeilijk vindt om je peuter elke dag voldoende melk te laten drinken, kan het toevoegen van wat chocoladesmaak het aantrekkelijker maken en hem helpen de twee tot drie dagelijkse porties zuivel te consumeren die hij nodig heeft. Lees meer over de exacte voedingsverdeling van gearomatiseerde melk op MyPlate.

Aanbevelingen

 1. Hoewel chocolade in gematigde hoeveelheden veilig is voor oudere peuters, moet u waarschijnlijk geen chocolade of enig ander cafeïneproduct aan peuters jonger dan 2 jaar geven. Misschien wilt u geen chocolade aanbieden als uw peuter een melkallergie heeft of lactose-intolerant is. Als u niet zeker bent over het geven van chocolade aan uw peuter of als het eten ertoe leidt dat hij intolerantie of allergiesymptomen zoals zwelling van zijn lippen, buikpijn of braken ervaart, praat dan met zijn arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407