Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van het eten van pepperoni tijdens de zwangerschap

Koolhydraten en glutenvrij kunnen leiden tot overeten

 1. Misschien wilt u twee keer nadenken voordat u tijdens uw zwangerschap in een pepperoni-pizza duikt. Er zijn verschillende negatieve effecten die de consumptie van pepperoni op u kan hebben, en het vormt ook een risico voor uw ongeboren baby. Dit komt door de samenstelling van de gebruikte pepperoni en de conserveermiddelen.

Zorgwekkende omstandigheden

 1. Pepperoni en vele andere gezouten, gezouten vlees - vooral varkensvleesproducten - bevatten nitraat- en nitrietconserveermiddelen. Deze conserverende zouten reageren met verbindingen in het vlees genaamd secundaire aminen om verbindingen te produceren die nitrosaminen worden genoemd, legt het Linus Pauling Instituut uit. Nitrosamines zijn kankerverwekkend - er is een verhoogd risico op kanker geassocieerd met regelmatige consumptie van nitraten en nitrieten. Verder suggereren studies dat nitraten en nitrieten de placenta kunnen passeren, waardoor het risico van uw kind op hersentumoren toeneemt, merkt een onderzoek uit 1999 in het "International Journal of Cancer" door Dr. G. Bunin en collega's op.

Onaangename effecten

 1. Hoewel maagzuur niet zo ernstig is als kanker, is het een mogelijk negatief effect van het eten van pepperoni. Tijdens de zwangerschap kunt u een significante vertraging van de spijsverteringsfunctie ervaren, in combinatie met het losraken van de sluitspier die normaal de maag van de slokdarm scheidt. Als gevolg hiervan is het gemakkelijker voor u om brandend maagzuur te krijgen, wat het gevolg is van maagzuur dat omhoog in uw slokdarm spat. Pittig en vet voedsel, inclusief pepperoni, zullen waarschijnlijk brandend maagzuur veroorzaken.

Vetgevaar

 1. Hoewel pepperoni technisch gezien vlees kan zijn, is het in werkelijkheid meestal vet. Meer specifiek bestaat het uit voornamelijk verzadigd vet, dat ongezond is voor het hart. Tijdens de zwangerschap moet je je concentreren op het verkrijgen van het grootste deel van je voedingsstoffen uit gezonde voedingsmiddelen met weinig toegevoegde suikers en verzadigd vet, legt Dr. Miriam Stoppard uit in haar boek 'Conceptie, zwangerschap en geboorte'. Vetrijk voedsel, inclusief pepperoni, draagt ​​bij aan overgewicht en andere gezondheidsproblemen.

Gezonde Pepperoni met mate

 1. Op voorwaarde dat u pepperoni kunt vinden die niet is genezen met nitraat of nitrietzouten, waardoor het risico op kanker wordt geëlimineerd, is het waarschijnlijk prima om af en toe te consumeren. Misschien wilt u er nog eens over nadenken als u brandend maagzuur heeft, te snel aankomt of spijsverteringsproblemen heeft na het eten van pepperoni. Hoe dan ook, de meeste verloskundigen raden aan om nitraat- en nitriethoudend vlees volledig tijdens de zwangerschap te vermijden, dus het is cruciaal om de ingrediëntenetiketten zorgvuldig te lezen voordat je iets eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407