Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van kinderen die ongezonde schoolmaaltijden eten

Fysieke inactiviteit

 1. De federale overheid heeft verschillende regels en voorschriften die van toepassing zijn op schoollunches. Deze mandaten zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat gezonde lunches beschikbaar zijn op school, maar in werkelijkheid is wat op het bord van een kind terechtkomt niet altijd voedzaam. Een junkmaaltijd of twee zal geen blijvende impact op een kind hebben, maar jarenlang ongezonde lunchen eten kan een ernstig negatief effect hebben op zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid.

Lunchstandaarden

 1. Begin 2012 heeft de Amerikaanse regering de nationale schoollunch- en schoolontbijtprogramma's bijgewerkt. Veranderingen omvatten het tellen van fruit en groenten als afzonderlijke maaltijdgroepen, het elke dag aanbieden van fruit, het maken van de helft van de graankeuze volle granen, het geven van verschillende kwaliteiten verschillende maaltijdgroottes en het verminderen van natrium en transvet in maaltijden. Niet alle scholen implementeren echter de NSLP en niet alle studenten eten de gezondere keuzes die scholen bieden.

Obesitas en andere gewichtsproblemen

 1. Een groot risico op ongezonde schoollunches is een bijdrage aan obesitas en andere gewichtsproblemen bij kinderen in het hele land. Volgens het Weight-Control Information Network heeft ongeveer een derde van de kinderen en adolescenten in de Verenigde Staten overgewicht of obesitas. Zelfs als de overheid het aantal calorieën regelt dat de schoollunch van een kind heeft, zoals bij de NSLP, laten veel scholen kinderen toe om à la carte voedsel te kopen bovenop de lunch die calorierijk zijn en veel vet, natrium, suiker bevatten of alle drie.

Fysieke effecten

 1. Effecten van slechte voeding uit schoolmaaltijden gaan verder dan gewichtstoename. Een kind dat te veel vet, suiker, natrium of verwerkt voedsel en te weinig vitaminen en mineralen eet, zal in de loop van de tijd waarschijnlijk een hoger risico lopen op verschillende chronische gezondheidsproblemen. Dit kunnen diabetes, nierstenen, botverlies, kanker en hartaandoeningen zijn. Actieve kinderen die meer calorieën nodig hebben dan de federale limieten, lopen ook risico en kunnen zich tijdens het sporten en sporten zwak, vermoeid of misselijk voelen.

Geestelijke effecten

 1. Goede voeding is ook gekoppeld aan betere academische prestaties, dus kinderen die ongezonde lunches eten, scoren waarschijnlijk lager op tests en hebben het moeilijker met schoolwerk. Er zijn ook langetermijneffecten. Volgens een artikel uit 2012, geschreven door de geregistreerde diëtist Timi Gustafson, kan het niet krijgen van voldoende essentiële voedingsstoffen tijdens de maaltijden de IQ-scores van kinderen, geheugencapaciteit, fijne motoriek, sociale vaardigheden en talenkennis verlagen tot in de vroege volwassenheid en daarna. De slechte voedingsgewoonten van een kind kunnen zelfs zijn slaappatroon beïnvloeden, wat een effect kan hebben op cognitief gedrag en academische vaardigheden. Volgens de resultaten van een onderzoeksoverzicht gepubliceerd in 2004 in het "British Journal of Nutrition", kunnen kinderen met een tekort aan micronutriënten meer agressiviteit, minder mentaal uithoudingsvermogen en lagere intelligentietestscores vertonen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407