Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van lijnzaadolie op bloeddruk

Beperkingen en aanbevelingen

 1. Als uw bloeddruk te hoog is, heeft u een hoger risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen of een hartaanval of beroerte. Je bloeddruk onder controle houden betekent gezond eten, regelmatig sporten, afvallen en omgaan met stress. Het kan ook nodig zijn om medicijnen te nemen om ernstige ziekte te voorkomen. Sommige gevallen van hoge bloeddruk kunnen ook profiteren van het nemen van lijnzaadolie of het consumeren van lijnzaad. Hoge bloeddruk is echter een ernstige medische aandoening en lijnzaadolie is mogelijk niet voor iedereen geschikt, dus het moet alleen onder medisch toezicht worden gebruikt.

Bloeddruk

 1. Bloeddruk meet de kracht die bloed op de wanden van het bloedvat plaatst terwijl het door het lichaam reist. Het wordt geregistreerd als een breuk en het bovenste of systolische getal vertegenwoordigt de kracht die wordt gecreëerd wanneer het hart samentrekt. Het onderste, of diastolische getal, vertegenwoordigt de kracht die wordt gecreëerd wanneer het hart in rust is. Hypertensie of hoge bloeddruk wordt gediagnosticeerd wanneer de systolische druk tussen 140 en 159 ligt en / of de diastolische druk tussen 90 en 99 ligt. Hoge bloeddruk kan worden veroorzaakt door onderliggende medische aandoeningen; medicijnen; een dieet met veel cholesterol, vet en zout; een zittende levensstijl; roken en overgewicht hebben. Hypertensie betekent dat de hartspier harder dan normaal werkt om bloed en zuurstof aan het lichaam te leveren, en als deze niet goed onder controle is, kan deze ernstige ziekte veroorzaken en zelfs fataal zijn.

Lijnzaadolie

 1. Lijnzaadolie wordt geproduceerd uit de zaden van de vlasplant, of Linum usitatissimum, L. Deze plant bevat de essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6, die het lichaam nodig heeft maar niet . Het type etherische olie dat in lijnzaadolie wordt gevonden, wordt alfa-linoleenzuur of ALA genoemd, dat het lichaam omzet in eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA. EPA en DHA zijn de soorten Omega 3-vetzuren die in vis worden aangetroffen en waarvan is aangetoond dat ze het risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen verlagen. Het is echter onzeker of de ALA in lijnzaadolie voldoende DHA en EPA kan produceren om dezelfde gezondheidsvoordelen te bieden als vis, meldt het University of Maryland Medical Center.

Cholesterol- en triglycerideniveaus

 1. Hoge bloeddruk kan worden veroorzaakt door hoge niveaus van cholesterol en triglyceriden. Hoge niveaus van beide kunnen bijdragen aan de opbouw van plaque langs de wanden van de bloedvaten. Naarmate plaque zich ophoopt, worden de bloedvaten hard en smal waardoor de ruimte waar het bloed doorheen moet reizen wordt beperkt. Naarmate het bloed door het lichaam wordt gepompt, wordt meer kracht tegen de wanden van de bloedvaten geplaatst, waardoor de bloeddruk stijgt. Lijnzaad bevat veel vezels en vezels belemmeren het vermogen van het lichaam om cholesterol en vet op te nemen; dus het eten van vezelrijk voedsel kan helpen beschermen tegen de vorming van plaque. Volgens MedlinePlus is er echter onvoldoende onderzoek gedaan om te bepalen of lijnzaadolie hetzelfde effect heeft. Lijnzaadolie is misschien alleen gunstig voor het voorkomen van hoge bloeddruk, maar het kan de bloeddruk mogelijk niet verlagen bij degenen die al zijn gediagnosticeerd.

Aanbevolen bedrag

 1. Vetvissen in koud water en visoliesupplementen zijn de beste bronnen van omega-3 vetzuren en een algemene aanbeveling is om dagelijks 3 of meer gram visolie te krijgen om de bloeddruk te beheersen. Ter vergelijking: een eetlepel lijnzaadolie heeft ongeveer 0,07 gram EPA en DHA, merkt de Harvard Medical School op. Dit betekent dat het nodig is om ongeveer 42 eetlepels lijnzaadolie te nemen om aan deze eis te voldoen. Overweeg echter lijnzaad te consumeren als u geen vis consumeert, omdat 1 oz lijnzaad 1,8 g omega 3-vetzuren bevat. Lijnzaad kan worden vermalen en aan uw maaltijden worden toegevoegd.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c