Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van pistachenoten op bloedglucose

Manieren om ze in uw dieet op te nemen

 1. Bloedglucosebeheer is een belangrijk aspect van een gezond diabetesdieet. Door een gezond voedingsplan te volgen, kunt u uw bloedsuikerspiegel stabiliseren en binnen een gezond bereik houden. De American Diabetes Association prijst de gezondheidsvoordelen van noten en noemt ze diabetes-superfood. Je kunt pistaches gezond opnemen in je diabetesdieet.

Koolhydraten

 1. Als u voedingsmiddelen eet die koolhydraten bevatten, zullen uw bloedglucosewaarden stijgen. Voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten, zijn fruit, groenten, bonen, linzen, granen, melk en noten. Koolhydraten omvatten drie hoofdtypen: suiker, zetmeel en vezels. Suiker en zetmeelkoolhydraten veroorzaken een verhoging van uw bloedglucosewaarden. Vezel, in tegenstelling tot suiker en zetmeel, verhoogt uw bloedsuikerspiegel niet. Vezelrijk voedsel maakt uitstekende keuzes op een diabetesdieet. Pistachenoten en andere noten - evenals fruit en groenten met eetbare zaden en schillen, bonen, peulvruchten en volle granen - bevatten aanzienlijke hoeveelheden vezels.

Voedingswaarden

 1. Een 1 oz. portie rauwe pistachenootjes bevat ongeveer 159 calorieën en 5,75 g eiwit. Een ons pistaches bevat ook ongeveer 5,54 g totaal koolhydraat. Hier is de afbraak van koolhydraten: Van de 5,54 g totale koolhydraat is 2,17 g van in de natuur voorkomende suikers, 0,47 g is van zetmeel en 2,9 g is van vezels.

Basisprincipes van bloedglucose

 1. Nadat u pistachenoten eet, reist het voedselresten naar uw maag om het proces van spijsvertering te ondergaan. Eenmaal in je buik beginnen de pistachenoten af ​​te breken. De suiker koolhydraten gaan door de maagwand en komen in je bloedbaan. De zetmeelkoolhydraten worden afgebroken en omgezet in suikermoleculen, zodat ook zij door de binnenkant van uw maag kunnen gaan en in uw bloedbaan worden opgenomen. In plaats van uw bloedbaan binnen te dringen, blijven de vezelkoolhydraten hun weg uit uw lichaam vinden totdat ze worden gepasseerd.

Aanbevelingen

 1. Omdat een oz. porties pistachenoten bevatten zo weinig koolhydraten, het is onwaarschijnlijk dat het eten ervan een potentieel onveilige stijging van uw bloedglucosewaarden zal veroorzaken. Volgens de American Diabetes Association zou je tussen de 45 en 60 g totale koolhydraten per maaltijd moeten consumeren. Met slechts 5,54 g totale koolhydraten per portie, is er voldoende ruimte om pistachenoten in uw maaltijden op te nemen, zonder de aanbevelingen voor inname van koolhydraten te overschrijden. Probeer 1 oz te besprenkelen. van ongezouten pistachenoten bovenop een groene, groene salade. Of probeer havermout met hele havermout te bereiden en verse bananen en pistachenoten toe te voegen. Een andere optie is om een ​​fruitsmoothie te maken met 1 kop magere melk, 1/2 kop fruit en 1 oz. van fijngehakte pistachenoten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407