Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van 's avonds laat kaas eten

Forms

 1. Het eten van kaas voor het slapen gaan had vaak een aantal negatieve effecten, waaronder indigestie, nachtmerries en slapeloosheid. Maar deze effecten zijn niet noodzakelijkerwijs zo feitelijk als je zou denken.

Kaas en slaap

 1. Hoewel kaas de reputatie heeft levendige nachtmerries te veroorzaken en nachten te gooien en te draaien in een slapeloze staat, suggereert recent bewijs dat het tegenovergestelde waar is. Dit komt door sommige vitamines en voedingsstoffen in kaas.

 2. Vetarme kazen zijn bijvoorbeeld bijzonder rijk aan het aminozuur tryptofaan, dat de afgifte van het hormoon serotonine bevordert. Serotonine is een neurotransmitter die het lichaam aanmoedigt om te ontspannen en is een integraal onderdeel van het beheer van uw slaapcyclus.

 3. Naast een hoog tryptofaangehalte bevat kaas ook veel calcium. Dit specifieke mineraal is vooral effectief bij het verminderen van stress en de stabilisatie van zenuwvezels, wat betekent dat het zenuwstelsel meer bezinkt en ontspanning mogelijk maakt. Calcium kan zelfs de zenuwvezels in de hersenen beïnvloeden, dus het is niet alleen je lichaam dat begint te ontspannen nadat je kaas hebt gegeten.

 4. Het eten van kaas voor het slapengaan kan zelfs helpen ongemakkelijk gooien en draaien van honger te voorkomen. Een goede snack voor het slapengaan, die voor sommigen verrassend kan zijn, is kaas en crackers. Deze combinatie van koolhydraten en eiwitten voldoet aan de eetlust - die zou moeten duren tot de ochtend, waardoor een continue rustgevende slaap mogelijk is.

 5. Een kaas om te eten voor het slapengaan die de slaap niet verstoort (mogelijk zelfs aanmoedigend) is cottage cheese. De National Sleep Foundation beveelt kwark aan als een tussendoortje dankzij het hoge gehalte aan tryptofaan, dat de afgifte van serotonine aanmoedigt en ontspanning mogelijk maakt.

Kaas en slaap

 1. Zoet uw cottage cheese door wat frambozen toe te voegen. Het smaakt niet alleen beter, maar frambozen zijn rijk aan melatonine, een ander hormoon dat een integraal onderdeel is van het behoud van gezonde slaap- en waakcycli. De combinatie van melatonine en serotonine zal zeker een gezondere slaap bevorderen.

Kaas-nachtmerries Mythe

 1. Misschien is de meest voorkomende mythe rondom het consumeren van kaas 's nachts dat het levendige, angstaanjagende nachtmerries zal veroorzaken. Deze mythe is al jaren doorgegeven, maar het is niet echt waar.

 2. Een onderzoek uit september 2005 door de British Cheese Board heeft geconstateerd dat er in werkelijkheid helemaal geen verband was tussen kaasconsumptie en nachtmerries. Het merendeel van de proefpersonen meldde zelfs dat ze heel goed sliepen, wat de voormalige secretaris van de British Cheese Board, Nigel White, in een interview in september 2005 met Melissa Block van NPR's All Things overwegen, toegeschreven aan het hoge tryptofaangehalte in de kazen die in de studie zijn gebruikt.

 3. Bovendien rapporteerden de onderwerpen van het onderzoek dat ze zich heel duidelijk de dromen konden herinneren die ze de hele nacht hadden gehad, wat leidt tot een mogelijke verklaring voor waar de mythe van kaas-nachtmerries zijn oorsprong vond.

 4. De proefpersonen meldden dat ze, hoewel ze geen nachtmerries hadden gemeld, de hele nacht na het nuttigen van kaas zeer eigenaardige dromen hadden. Het waren op geen enkele manier nachtmerries of bijzonder onaangenaam; ze waren gewoon ongebruikelijk. Dit kan zijn waar de mythe van kaas-nachtmerries vandaan komt, omdat kaas vreemde dromen kan aanmoedigen die verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als nachtmerries.

 5. Onderwerpen die Stilton-kaas kregen om te eten voordat ze sliepen, ontdekten dat hun dromen de meest levendige en meest ongewone waren. Eén onderwerp meldde dat hij droomde van een gevecht waarbij de soldaten kittens gebruikten om te vechten in plaats van wapens. Stilton-kaasdromen zijn misschien wat schokkend, maar ze kunnen niet als nachtmerries worden aangemerkt.

 6. Interessant is dat deze variatie tussen droomverslagen op basis van de specifieke kaas die een persoon heeft geconsumeerd suggereert dat verschillende soorten kaas van invloed kunnen zijn op de soorten dromen die u ervaart. Bijvoorbeeld, de onderwerpen die cheddar consumeerden, hadden voornamelijk dromen met beroemdheden.

 7. Niet alle kazen bleken echter droomverwekkend te zijn; personen die Cheshire-kaas consumeerden, meldden droomloze, maar vredige slaap.

 8. Een andere studie gepubliceerd in februari 2015 in het tijdschrift Frontiers in Psychology ontdekte dat het soort voedsel dat wordt geconsumeerd zeer weinig invloed heeft op de kans op dromen of nachtmerries en dat de grotere factor de levensstijlkeuzes zijn van de persoon in kwestie. Wanneer het voedsel werd gegeten, beïnvloeden de eetbuien en de algehele gezondheid van het onderwerp de kans op dromen meer dan het eten van kaas of andere soorten voedsel.

Voedsel om te slapen om te slapen

 1. Nu je weet dat het eten van kaas 's nachts geen slapeloosheid of ernstige nachtmerries zal veroorzaken, overweeg dan andere voedingsmiddelen die een gezonde slaap kunnen bevorderen.

 2. Enkele van de beste nachtelijke gerechten zijn:

Voedingsmiddelen die u wakker houden

 1. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die een negatieve invloed kunnen hebben op de goede nachtrust, dus als u problemen heeft met slapen, moet u uw dieet herzien en overwegen om het te vermijden:

 2. Vet voedsel: de zuurproductie van vetzuren veroorzaakt indigestie en maagzuur.

 3. Alcohol: hoewel het u zeker kan helpen in slaap te vallen, is alcohol schadelijk voor de latere slaapfasen. Een glas wijn in de avond kan je helpen af ​​te wikkelen, maar het zal de hele nacht door verstoorde slaapcycli veroorzaken.

 4. Chocolade: als het gaat om het vermijden van cafeïne, zijn de belangrijkste overtreders koffie en frisdrank -

 5. Maar chocolade bevat ook veel cafeïne dat u wakker houdt.

 6. Kaas is niet de vijand die er vaak van wordt beschuldigd als het gaat om slapen. Zolang je ervoor zorgt dat het magere kaas is, zou je een nachtmerrie-vrije, rustgevende nacht moeten hebben.

Voedingsmiddelen die u wakker houden

 1. Hoewel een aantal voedingsmiddelen gunstig zijn voor een gezonde slaap, vergeet dan niet om grote hoeveelheden voedsel te eten vlak voor het slapengaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407