Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van snoep eten

Meer gedroogde kersen consumeren

 1. Snoepjes kunnen aangenaam zijn om te eten, maar teveel daarvan kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Snoepjes hebben meestal geen nuttige voedingsstoffen en zitten vol met schadelijke, waaronder verzadigd vet, suikers en kunstmatige suikers. Niet alle snoepjes hebben dezelfde voedingssamenstelling, dus de effecten kunnen van product tot product verschillen.

Verhoogd diabetesrisico

 1. Het consumeren van snoep kan uw risico op diabetes verhogen, een aandoening waarbij uw lichaam abnormaal hoge niveaus van bloedsuiker heeft. Een aantal voedingsfactoren kan deze aandoening bevorderen. Volgens onderzoek uit het juni 2007 nummer van "The Journal of Nutrition" is een hoge inname van toegevoegde suikers een primaire risicofactor voor diabetes. Het zijn deze toegevoegde suikers in snoep die ze smakelijk maken, maar ook de fysieke schade veroorzaakt.

Tandbederf

 1. Het consumeren van snoep kan ook schadelijk zijn voor uw tandheelkundige gezondheid. Zoals het "Journal of the American Dental Association" uit 2002 verklaart, produceren suikers een schadelijk zuur wanneer ze in contact komen met tandplak op je tanden, en dit stimuleert tandbederf. Frisdranken die citroenzuur of fosforzuur bevatten, kunnen ook erosie bevorderen, wat blijvende schade aan uw tanden veroorzaakt.

Verminderde HDL-cholesterol

 1. De twee soorten cholesterol in uw lichaam zijn lipoproteïne met een lage dichtheid of slecht, cholesterol en lipoproteïne met een hoge dichtheid of goed, cholesterol. Levensstijlkeuzes zoals lichaamsbeweging kunnen het cholesterolgehalte beïnvloeden en voeding kan ook een belangrijke rol spelen. Volgens een studie in het aprilnummer van "The Journal of the American Medical Association" kan een verhoogde consumptie van suikerhoudend voedsel uw lipoproteïnen met een hoge dichtheid verlagen, wat schadelijk is voor uw cardiovasculaire gezondheid. Lipoproteïnen met een hoge dichtheid zijn nuttig omdat ze overtollig cholesterol uit uw bloed verwijderen. Het hebben van lagere niveaus van lipoproteïnen met hoge dichtheid maakt het gemakkelijker voor cholesterol om zich in uw bloedvaten op te hopen en de bloedstroom te remmen of te blokkeren, een aandoening die bekend staat als kransslagaderziekte.

Dieetproblemen

 1. Als u probeert af te vallen, kan het eten van snoep uw inspanningen om kilo's af te werpen belemmeren. Snoepjes hebben de neiging calorierijk te zijn, dus kleine porties leveren grote hoeveelheden calorieën. Snoepjes hebben ook de neiging om vezels te missen, een voedingsstof die verzadiging bevordert, dus zelfs met een hoog caloriegehalte vullen deze snacks niet. Bovendien zijn snoepjes hoog-glycemisch, wat betekent dat ze een aanzienlijke invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Dit kan ook gewichtsverlies remmen; een studie uit het juni 2011 nummer van "The Journal of Nutrition" wees uit dat het eten van voedsel dat lager op de glycemische index staat, het succes van het afvallen verbeterde.

Verhoogd risico op de ziekte van Crohn

 1. De ziekte van Crohn is een inflammatoire darmaandoening, wat betekent dat de aandoening voortdurende darmontsteking bevordert. De ziekte veroorzaakt verschillende ernstige effecten, waaronder buikpijn, koorts, aanhoudende diarree en verlies van eetlust. Volgens het University of Maryland Medical Center is een dieet rijk aan suiker en verzadigd vet - twee hoofdingrediënten van snoep - een belangrijke risicofactor voor de ziekte van Crohn.

Verminderde botsterkte

 1. Snoepjes eten kan ook een negatieve invloed hebben op uw botgezondheid. Onderzoek gepubliceerd in het juni 2008 nummer van "Nutrition Reviews" toonde aan dat consumptie van een suikerrijk dieet de botsterkte verminderde, waardoor je meer kans hebt op botbreuken, waardoor je activiteit wordt beperkt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407