Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van snoep op het lichaam

Tension Relief

 1. De meeste mensen houden ervan om af en toe een snoepje te eten, maar dit regelmatig doen heeft negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Snoep bevat veel suiker en veel soorten bevatten ook ongezonde hoeveelheden vet en calorieën. Snoepjes bevatten vaak geen voedingsstoffen, waardoor ze lege calorieën zijn die bijdragen aan gezondheidsproblemen. Alleen al met Halloween wordt elk jaar ongeveer $ 2 miljard aan snoep uitgegeven, meldt de Journal Broadcast Group. Bezuinigen houdt je gezond.

Gewichtstoename

 1. De ingrediënten die worden gebruikt om snoep te maken, zitten vol calorieën. Suiker, chocolade, karamel, noten en noga zijn verschillende voorbeelden van ingrediënten die worden gebruikt om snoep te maken met veel calorieën en, in sommige gevallen, vet. Elke dag teveel calorieën eten resulteert in gewichtstoename als je ze niet kunt verbranden. Gemiddeld wordt 40 procent van de suiker die mensen consumeren in het lichaam opgeslagen als vet, meldt Evolving Wellness. Om het gewicht onder controle te houden en toch van snoep te genieten, kies je "leuke" versies en blijf je bij één stuk. Een kingsize Snickers-reep bevat 54 g suiker en 510 calorieën, terwijl een Reese's pindakaasbeker slechts 10 g suiker en 115 calorieën bevat.

Vermindert de opname van voedingsstoffen

 1. Als u snoep vult, laat u weinig ruimte over voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen die uw gezondheid ondersteunen. Snoep bevat geen vitamines en zeer kleine, of geen, hoeveelheden mineralen, wat betekent dat u honger lijdt maar niets doet om aan uw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Bovendien berooft een hoge suikerinname je eigenlijk van broodnodige voedingsstoffen, zoals calcium, omdat je lichaam ze moet gebruiken om suiker te verteren. Dit draagt ​​bij aan de ontwikkeling van tekorten aan voedingsstoffen, waaronder ijzer, vitamine A en C, en calcium, wat resulteert in een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder bloedarmoede en een verminderde immuniteit.

Tandbederf

 1. Te veel snoep eten leidt tot de ontwikkeling van gaatjes. Suiker speelt een grote rol in dit proces omdat de bacteriën die gaatjes veroorzaken zich voeden met suiker. Hoe meer suikerachtig snoep je eet, hoe meer deze schadelijke bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen en je tanden kunnen beschadigen. Evoluerend Wellness merkt op dat het eten van veel snoep ook een rol speelt bij het bloeden van tandvlees en het verliezen van tanden, omdat suiker bacteriën in staat stelt uw tanden en het omliggende tandvlees te beschadigen, wat leidt tot corrosie en achteruitgang. Karamel, taffy en andere taaie snoepjes plakken aan tanden, eroderen het glazuur en leiden tot verval.

Verhoogt het risico op ziekten

 1. Vetrijke, calorierijke en suikerrijke diëten zijn verantwoordelijk voor een groot aantal gezondheidsproblemen. Grote hoeveelheden suiker dragen bij aan insulineresistentie, wat diabetes kan veroorzaken. Suiker loogt calcium uit je botten, waardoor osteoporose een zorg is. Veel vet eten verhoogt het risico op hartaandoeningen, obesitas en depressie. Slechte diëten verlagen de effectiviteit van uw immuunsysteem, waardoor uw lichaam gemakkelijker kan bezwijken aan een virus. Veel van deze aandoeningen spelen een rol bij de ontwikkeling van anderen. Overgewicht verhoogt bijvoorbeeld het risico op hartaandoeningen en diabetes.

Inlaatlimiet en gezondere alternatieven

 1. De American Heart Association legt uit dat toegevoegde suikerinname beperkt moet zijn tot niet meer dan de helft van uw discretionaire hoeveelheid, die ongeveer 100 calorieën of 6 theelepels per dag is voor vrouwen, of 150 calorieën of 9 theelepels per dag voor mannen. Er zijn een aantal natuurlijke alternatieven die je kunt eten zonder toegevoegde suiker, zoals rozijnen en dadels gemengd met noten of gedroogd fruit. Hoewel deze producten geen toegevoegde suiker bevatten, bevatten ze nog steeds veel suiker, vooral gedroogd fruit dat gecondenseerd is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407