Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De geestverruimende, ontstekingsremmende eigenschappen van vanille-extract

Laatste gedachten

 1. Wat vind je van "vanille-extract"? Je eerste antwoord is waarschijnlijk een dessert, maar hoe zit het met antioxidanten? Anti-inflammatoire? Geestelijke gezondheid booster?

 2. Vanille-extract is geweldig voor al die dingen en meer! Er is een reden waarom vanille een van de meest populaire smaken ter wereld is als het gaat om bakken en snoep. Het heeft niet alleen een ongelooflijk aangename smaak en aroma, maar het bevat een groot aantal gezondheidsvoordelen met een relatief lage calorie-impact.

 3. Dit lekkere dessertkruid verschilt van de ook ongelooflijke vanilleolie in dat vanille-extract is gemaakt van percolerende vanillebonen in alcohol, terwijl de olie is gemaakt door een soortgelijk proces in een dragerolie (zoals amandel olie).

 4. Vanaf de jaren 1400, toen het gewoon een lokale schat was die in een klein deel van Mexico werd gevonden, tot in de 21e eeuw, heeft vanille een speciale plaats ingenomen in de hongerige harten van veel mensen. Ik weet dat je er ook van zult houden (en zal houden), en dat is geweldig, want vanille-extract komt alles ten goede van hart tot lichaam en geest.

6 voordelen van vanille-extract

 1. Op zoek naar hoe u zich kunt ontdoen van koorts? Hoewel lage koorts een teken is dat je lichaam infecties bestrijdt, is vanille al geruime tijd een veel voorkomend middel om koorts op natuurlijke wijze te verminderen. (8)

 2. In voorstudies met ratten is gevonden dat vanilline een potentieel heeft voor het verlagen van hoog cholesterol. (9) Voor degenen die op natuurlijke en snelle wijze cholesterol moeten verlagen, kan het opnemen van vanille-extract in voedsel een van de nuttige opties zijn.

 3. Ik weet dat je hoort over het antioxiderende vermogen van verschillende voedingsmiddelen, maar waarom is dat precies zo belangrijk? Antioxidanten in uw dieet zijn belangrijk omdat de vrije radicalen die uw lichaam binnendringen door blootstelling aan chemicaliën, de zon en andere factoren, mogelijk langdurige schade kunnen veroorzaken. "Oxidatieve stress", de term voor deze schade door vrije radicalen, leidt tot een verscheidenheid aan ziekten en draagt ​​bij tot de vorming van kanker.

 4. Vanilline is al geruime tijd een bekende antioxidant. (1) Interessant is echter dat vanilline minder antioxiderende activiteit vertoont dan vanille-extract, dat nu belangstelling heeft gekregen als een nuttig product in "voedselconservering en in voedingssupplementen als nutraceuticals." (2)

 5. Vanilleproducten hebben ook antibacteriële eigenschappen. (3) Dit kan een deel zijn van de reden waarom ze zijn opgenomen in een regime om koortslippen op natuurlijke wijze te behandelen. Ik raad aan om een ​​wattenbolletje met het extract te weken en het vervolgens vier keer per dag op je koortslip aan te brengen totdat je de zweer ziet verdwijnen. U zult waarschijnlijk een vermindering van de ontsteking van de koortslip vrij snel merken na het voor de eerste keer aanbrengen.

 6. Vanille heeft niet alleen het potentieel om ontstekingen bij een koortslip te verminderen, maar het helpt ook de algehele ontsteking in uw hele lichaam te verminderen. Ontsteking is een serieus gevaar omdat het de oorzaak is van de meeste ziekten. Gelukkig is de medische wetenschap begonnen de enorme impact van chronische ontstekingen te erkennen, en het wordt beschouwd als een opkomend veld op het gebied van gezondheidszorgonderzoek.

 7. Naast het verwijderen van ontstekingsproducten uit uw dieet (voedingsmiddelen met veel suiker, gepasteuriseerde zuivel en conventioneel vlees zijn enkele voorbeelden), kunt u ook elementen in uw dieet opnemen die actief ontstekingen verminderen die kunnen al aanwezig zijn.

 8. Een onderzoek bij ratten die zich verdiepen in de ontstekingsremmende eigenschappen van vanilline, naast zijn antioxiderende werking, vond dat het vooral belangrijk was bij het voorkomen en verminderen van de schade aan leverbeschadiging. (4)

 9. Vanille is ook bekend dat het bij sommige patiënten angst en depressie vermindert. (5) Deze reactie kan gedeeltelijk te wijten zijn aan zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

 10. Zie je, ontsteking heeft niet alleen invloed op je risico op ziekte. Het lijkt ook verantwoordelijk te zijn voor sommige vormen van mentale instabiliteit. Wanneer de hersenen op de een of andere manier gestrest zijn, of het nu gaat om letsel, chronische mentale / emotionele stress, infectie of zelfs voedingstekorten, veroorzaakt dit de afgifte van wat bekend staat als 'pro-inflammatoire cytokines'. Cytokines worden door uw immuunsysteem vrijgegeven als reactie op ziekte of andere factoren, en ze komen in verschillende vormen, waaronder pro-inflammatoire.

 11. Regelmatige ontsteking is een normale lichaamsfunctie, omdat uw goed gecreëerde systeem u probeert te ontdoen van infecties of andere schade. Maar wanneer te veel van ontstekingsbevorderende cytokine wordt vrijgegeven, begint uw lichaam fysiek en psychologisch te reageren, bekend als "ziektegedrag."

 12. Dit wordt gezien in sommige onderzoeken naar depressie, waar onderzoekers de pro-inflammatoire cytokine TNF-alpha in veel hogere hoeveelheden vonden bij patiënten met een diagnose depressie dan bij degenen die dat niet waren. (6)

 13. Daarom is het niet verwonderlijk dat vanilline antidepressiva bleek te hebben, omdat het mogelijk verband houdt met het vermogen om ontstekingen te verminderen (hoewel dat niet specifiek in dit onderzoek werd vermeld). Niet zo schokkend, de ervaren proefpersonen waren op gelijke voet met hun positieve reactie op fluoxetine, een veelgebruikt SSRI-medicijn dat wordt voorgeschreven voor depressie. In tegenstelling tot fluoxetine, dat "veel voorkomende" bijwerkingen heeft, waaronder vreemde dromen, pijn, braken, diarree, griepsymptomen en impotentie - en ongeveer een dozijn anderen - vertoont vanilline geen bijwerkingen in dierstudies. (7)

 14. Ik ben een groot voorstander van het gebruik van voedsel als medicijn zonder toevlucht te nemen tot opties zoals gevaarlijke psychotrope medicijnen. Dit is een ander voorbeeld van hoe de planten die op onze planeet voor ons welzijn zijn geplaatst ons echt ten goede komen, zonder de vele angstaanjagende bijwerkingen van onnatuurlijke chemicaliën te moeten doorstaan.

Wat is vanille-extract?

 1. Simpel gezegd, vanille-extract is een oplossing gemaakt met vanillebonen en alcohol. Wanneer ze worden ondergedompeld in alcohol, geven de vanillestokjes (ook bekend als peulen) vanilline af, de belangrijkste smaakstof die wordt aangetroffen in vanille. Deze donkerbruine vloeistof (ook wel een vanilletinctuur genoemd) kan vervolgens worden gebruikt om de zoetheid van desserts te verbeteren.

 2. Het antwoord is echter zelden zo eenvoudig. Geschat wordt dat ongeveer 95 procent van het commercieel verkochte vanille-extract niet afkomstig is van vanillebonen, maar van lignine, een bijproduct van papierafvalproducten dat kan worden gebruikt om "synthetische" vanilline te maken. (10) Deze synthetische imitatie is gemaakt van het overgebleven zaagsel in papierfabrieken en soortgelijke industrieën. (11)

 3. Uiteraard mist vanille-extract dat op deze manier commercieel wordt gemaakt, geen van de gezondheidsvoordelen die u kunt oogsten met zelfgemaakt vanille-extract. De ongelukkige synthetische productie van vanille-extract was nodig door een toenemende vraag waaraan niet gemakkelijk kan worden voldaan door de productie vanwege het arbeidsintensieve proces van het kweken van vanilleplanten en het extraheren van hun smaak.

 4. Laat u hierdoor niet weerhouden uw eigen uittreksel te maken. Als bonus heeft echt vanille-extract (vooral wanneer gemaakt van Madagascar-vanillebonen) een rijkere smaak dan die van synthetische vanilline. Als je niet zeker weet of je klaar bent om er zelf een te maken, zoek dan naar Vanilla Co2 Total Extract, dat het dichtst bij natuurlijk en zelfgemaakt moet zijn dat je kunt kopen. [! 36130 => 1130 = 4!

 1. De vanilleplant (van het geslacht Vanilla, meestal van de soort V. planifolia afkomstig uit Mexico) is een bloeiende wijnstok die groeit volgens de structuur die zijn hoogte ondersteunt, tot 300 voet in lengte. Vanille "bonen" zijn de gedroogde orchideeën van de wijnstok die de vele verbindingen bevatten, waaronder vanilline, die bijdragen aan de heerlijke smaak.

 2. Een portie vanille-extract (ongeveer een eetlepel of 13 gram) bevat ongeveer: (12)

 3. Houd er rekening mee dat deze cijfers zijn gebaseerd op de kwaliteit van commercieel geproduceerd vanille-extract en dat de werkelijke cijfers voor de zelfgemaakte variëteit kunnen variëren. Officieel moet vanille-extract een basis van 35 procent alcohol bevatten.

Hoe vind je en hoe maak je vanille-extract

 1. Dus, ben je klaar om de sprong te wagen? Ik beloof het, het is volledig pijnloos.

 2. Om je eigen zelfgemaakte vanille-extract te maken, heb je nodig:

 3. Snijd eerst elke boon over de lengte van de hele pod. Afhankelijk van de grootte van de fles, kunt u de peulen ook in kleinere secties snijden om ze gemakkelijker in uw container te krijgen.

 4. Schenk nu precies één kop (geen valsspelen!) Van de door u gekozen alcohol in uw fles. De bonen moeten nu allemaal ondergedompeld zijn in de alcohol.

 5. Eindelijk krijg je ... wacht! Goed vanille-extract duurt ongeveer acht weken om volledig te rijpen, dus bewaar de fles op kamertemperatuur zonder directe blootstelling aan zonlicht. Voor het beste resultaat, schud het mengsel één keer per week voorzichtig.

 6. Zodra uw extract is voltooid, hebt u de keuze om de vanillebonen te verwijderen of achter te laten. Als je het erin laat (en onder water houdt), blijft de smaak verouderen, vergelijkbaar met wijn.

Recepten voor pure vanille-extract

 1. Ongeacht de tijd van het jaar en ongeacht de kwaliteit van uw "zoetekauw", ik heb een aantal ongelooflijke recepten voor dat zelfgemaakte vanille-extract. Voor een zoet, herfstdessert, maak ik deze Coconut Peach Crumble graag, een verrukkelijk dessert dat indruk zal maken zonder je misselijk te maken.

 2. Voor een andere, onbewerkte versie van cake frosting, probeer het vanille-extract in dit recept voor Cream Cheese Frosting, wat een welkome aanvulling is op een heleboel geweldige desserts en geen voedingsadditieven heeft die je zou gebruiken vind in de winkel gekocht glazuur.

 3. En hoe zit het met het gebruik van vanille in uw ochtendroutine? Een creatieve manier kan zijn om deze Orange Vanilla Bean Chia Pudding te proberen, een antioxidantrijke pudding die geen toegevoegde suiker vereist.

Geschiedenis en feiten van vanille-extract

 1. Tot het midden van de 19e eeuw was Mexico de belangrijkste exporteur van vanille. De Totonacs, een historisch Mexicaans volk aan de oostkust van het land, lijken de eerste producenten van deze ongelooflijke plant te zijn. De legende van Totonac vertelt ons dat prinses Xanat, een onsterfelijke, door haar vader, de koning, was verboden om met een sterveling te trouwen. Nadat ze met haar geliefde waren weggelopen, werden de twee onthoofd bij het vangen. Gelukkig voor ons, hun bloed viel op de grond en creëerde de vanille wijnstok.

 2. Azteken vielen het Totonac-land binnen in de 15e eeuw en vonden deze "zwarte bloem" behoorlijk favoriet onder hun mensen. Hun leider, Tenochtitlan, verplichtte de Totonac-mensen om hulde te brengen aan de Azteken door hem vanille te bezorgen.

 3. Vanille ging toen naar Spanje toen de Azteken werden veroverd. Eeuwenlang werd dit aroma beschouwd als niets meer dan een "toevoeging" aan chocoladesnoepjes, zelfs voor de Azteken. Dit veranderde in de jaren 1600 dankzij een creatieve apotheker genaamd Hugh Morgan, die de gedachte had om chocoladevrij, vanillesmaakzoet vlees te maken. Ze waren een hit met koningin Elizabeth I.

 4. In nog eens 100 jaar was vanille een veel voorkomend aroma voor ijs in Europa. Thomas Jefferson, die in de jaren 1780 in Parijs woonde, vond dit een heerlijke traktatie dat hij een recept kopieerde dat nu in de Library of Congress is bewaard.

 5. Het duurde nog een eeuw om vanille- of vanille-extract als vast onderdeel in andere veel voorkomende recepten te zien, hoewel het tegenwoordig een van de meest populaire kruiden in desserts is. In 1886 ging Coca-Cola van John Pemberton voor het eerst in de verkoop, het bevat het essentiële ingrediënt van vanille en noemt zichzelf als "gewaardeerde hersentonic en intellectuele drank."

 6. De productie van vanille is, zoals ik al eerder zei, een arbeidsintensief en duur proces, vandaar dat vanille op de tweede plaats staat op de lijst van dure kruiden, op de eerste plaats mislopend naar saffraan . Het lijkt ronduit een wonder dat vanille zelfs bestaat, omdat de methode van bestuiving in zijn huis in Mexico bestaat uit een ongelooflijk kort venster van 24 uur per bloem, waarin de bloem moet worden bestoven door Melipona-bijen en soms kolibries, opdat het niet verwelkt, sterft en van de plant valt.

 7. Toen een 12-jarige slaaf van het land Reunion (een Franse nederzetting in de Indische Oceaan, nabij Madagascar) met de naam Edmond Albius echter ontdekte hoe hij de orchideeën met de hand kon bestuiven , begon deze mysterieuze plant te bloeien. Binnen ongeveer 60 jaar, in 1889, waren dit land en het aangrenzende Madagaskar en de Comoren gegroeid om ongeveer 80 procent van 's werelds vanille te produceren, 200 ton per jaar.

 8. Vandaag wordt vanille voornamelijk geproduceerd in een combinatie van eilanden en landen in de Indische Oceaan, de Zuidelijke Stille Oceaan, West-Indië en Midden- / Zuid-Amerika. Hoewel vanille is begonnen met vanille, is het tegenwoordig een bescheiden exporteur die achterblijft bij de belangrijkste exporteurs van Bourbon Vanille en Madagascar Vanille.

 9. Vanille heeft geen veel voorkomende bijwerkingen of medicinale interacties, hoewel in zeldzame gevallen zeer milde allergische reacties kunnen optreden, zoals huidirritatie, hoofdpijn of slaapproblemen. Als u een van deze problemen ervaart in verband met het consumeren van vanille, raadpleeg dan uw arts en stop het gebruik.

 10. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407