Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gevaren van amalgaamvullingen

22 Crockpot-soep- en stoofpotrecepten

 1. Alle amalgaamvullingen bevatten ongeveer 50 procent kwik en onderzoek toont consequent aan dat deze vullingen tandartsen, tandartsen, tandheelkundige patiënten en ongeboren foetussen blootstellen aan kwikdamp, kwikhoudend deeltjesvormig materiaal en aanvullende vormen van kwikverontreiniging. (1) Kwik is een zeer giftig element en er is geen bekend veilig niveau van blootstelling. Tandartsen gebruiken deze met kwik beladen tandheelkundige amalgamen al meer dan 100 jaar als vulmateriaal voor tandbederf. Maar maakt een eeuwenlange geschiedenis van gebruik deze vullende keuze veilig als het gaat om uw gezondheid? Het eenvoudige antwoord is NEE!

 2. De American Dental Association stelt dat tandheelkundig amalgaam wordt beschouwd als een veilig, betaalbaar en duurzaam materiaal dat is gebruikt om de tanden van meer dan 100 miljoen Amerikanen te herstellen. (2) Het is echter een bekend feit dat elke keer dat een persoon met een amalgaamvulling kauwt, het kwik in die vulling in het lichaam van die persoon wordt vrijgegeven. Kwikvergiftiging is een ernstig gezondheidsprobleem over de hele wereld en amalgaamvullingen zijn een van de belangrijkste oorzaken.

 3. Als de Food and Drug Administration het ware risico van amalgaamvullingen zou toegeven, dan zouden miljoenen mensen er letterlijk achter moeten komen of ze de vullingen al dan niet willen verwijderen en, zo ja, hoe betaal voor de verwijdering. De uitspraak van de FDA in 2009 die kwik en amalgaam opnieuw classificeert als beide met een groter risico (klasse II), maar ze niet allemaal samen verbiedt, is niet zo verwonderlijk omdat het voor velen een groot ongemak zou zijn. Maar laat me je vertellen waarom verwijderbaar gewoon de moeite waard is en waarom je zou moeten kiezen voor alternatieve vullingen omwille van je algehele gezondheid.

Recente geschiedenis van amalgaamvullingen

 1. In 2009 heeft de FDA de wetenschappelijke gegevens beoordeeld die zijn gepresenteerd met betrekking tot de ernstige gezondheidsgevaren die veroorzaakt worden doordat vullingen op basis van kwik in de mond van miljoenen Amerikanen zitten. Wat de FDA toen leerde, maakte het een serieuze verandering.

 2. Op 28 juli 2009 heeft de FDA een definitieve regel uitgegeven die kwik herclassificeerde van een klasse I (minst risico) apparaat naar klasse II (meer risico) apparaat en ook tandheelkundig amalgaam als een klasse classificeerde. II apparaat. Bovendien wees het een speciaal document met controles voor tandheelkundig amalgaam aan. (3)

 3. In dit richtsnoer geeft het zelfs toe dat "tandheelkundig amalgaam ook lage niveaus van kwikdamp vrijgeeft, een chemische stof die bij hoge blootstellingsniveaus goed is gedocumenteerd om neurologische en nier nadelige gezondheidseffecten te veroorzaken. Kwikdampconcentraties zijn het hoogst onmiddellijk na plaatsing en verwijdering van tandheelkundig amalgaam maar nemen daarna af. "

 4. Dus de FDA geeft toe dat de negatieve bijwerkingen voor de gezondheid specifiek zijn en ook goed gedocumenteerd, maar wil nog steeds kwik in vullingen blijven gebruiken, hoewel er betere alternatieven zijn? Het is moeilijk te geloven, maar dat is precies wat er aan de hand is.

 5. Het is duidelijk dat de FDA toegeeft dat amalgaamvullingen gevaarlijker zijn dan oorspronkelijk werd aangenomen, maar dit is nog steeds niet voldoende bescherming voor het Amerikaanse publiek.

Amalgaam 101: Wat zit er in uw mond?

 1. Heeft u amalgaamvullingen? De kans is groot dat als je ooit een holte hebt laten vullen, deze is gevuld met amalgaam, wat de beste vulkeuze is voor tandartsen in het hele land. Amalgaam bestaat uit vloeibaar kwik (ongeveer 50 gewichtsprocent) en poedervormige legering metalen zilver, tin en koper. Dit vulmateriaal lijkt zilver van kleur, waardoor het de bijnaam 'zilveren vullingen' heeft gekregen

 2. Eén FDA-rapport vermeldt:

 3. "De gemiddelde vulling heeft 1 gram kwik en lekt continu kwikdamp door de lage dampdruk van kwik samen met verlies door galvanische werking van kwik met ongelijke metalen in de mond, wat resulteert in een significante blootstelling voor de meeste [!mensen

 4. Het gaat door en wordt beter (met beter bedoel ik veel slechter): (4)

 5. "Kwikdamp wordt snel door het lichaam overgedragen, passeert gemakkelijk celmembranen en heeft net als organisch methylkwik significante toxische effecten bij veel lagere blootstellingsniveaus dan andere anorganische kwikvormen."

 6. Amalgaamvullingen worden al meer dan een eeuw gebruikt. Wat is het probleem? Volgens een overvloed aan wetenschappelijke gegevens, logen deze amalgaamvullingen gevaarlijk, giftig kwik uit in de lichamen van iedereen die ze heeft. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen zowel acute als chronische blootstelling aan kwik nadelige gezondheidseffecten veroorzaken tijdens elke ontwikkelingsperiode. In een ideale wereld zouden zowel kinderen als volwassenen nooit kwik in hun lichaam hebben, omdat dit zware metaal absoluut geen fysiologisch voordeel biedt. (5)

 7. De effecten van met kwik beladen vullingen zijn ook zeer cumulatief. Dus hoe langer je amalgaamvullingen hebt, hoe meer kwik je waarschijnlijk in je systeem hebt.

Gevaren van amalgaamvullingen

 1. De Mayo Clinic stelt dat een kleine hoeveelheid kwik (twee tot 20 microgram per dag) wordt vrijgemaakt uit een amalgaamvulling wanneer deze mechanisch wordt gemanipuleerd, bijvoorbeeld door te kauwen. Kauwgom is een van de ergste dingen die je kunt doen als je amalgaamvullingen hebt, omdat het een hoeveelheid kwik vrijgeeft "veel boven normaal". Het zegt ook dat de normale flora in onze mond een deel van het kwik verandert in andere vormen, zoals methylkwik, waarvan is aangetoond dat ze in de lichaamsweefsels zijn opgenomen. (6)

 2. Dus kwikdampen die vrijkomen uit amalgaamvullingen nemen toe met elke vorm van mechanische manipulatie of stimulatie. Wat betekent stimulatie precies? Denk aan kauwen, zoals bij het kauwen van je eten, kauwen op wat kauwgom of tandenknarsen. Maar stimulatie kan ook komen in de vorm van warmte of tandheelkundige procedures, zoals het reinigen van tanden.

 3. Met eenvoudige stimulatie die elke dag in de mond van een persoon optreedt, nemen de gevaarlijke, giftige kwikdampen die vrijkomen toe. Drink je ooit hete thee of koffie? Deze eenvoudige, plezierige verwennerij verhoogt de temperatuur in je mond, wat nog een andere oorzaak is van verhoogde afgifte van kwikdamp. Heb je ooit een stuk vlees dat een beetje taai is of een stuk kauwgom in je mond gestopt? Deze agitatie verhoogt opnieuw de kwikdampen die in je mond vrijkomen en die vervolgens door de rest van je lichaam reizen.

 4. Blootstelling aan kwik, zowel in één grote dosis als via lage blootstelling in de tijd, is via wetenschappelijke gegevens gekoppeld aan nier-, hersen-, urologische, vruchtbaarheids-, neurologische en nierproblemen. Deze problemen zijn nog ernstiger bij kinderen en het ontwikkelen van foetussen.

 5. Een artikel uit 2013, geschreven door Dr. Jonathan B. Levine, spreekt over het tegenstrijdige onderzoek dat heeft plaatsgevonden in Zweden en de Verenigde Staten. In Zweden hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat wanneer mensen met reeds bestaande neurologische en gezondheidsproblemen (zoals chronische vermoeidheidstypes) amalgamen hadden verwijderd, 78 procent van de proefpersonen een verbetering van hun gezondheidstoestand rapporteerde. Ondertussen hebben in de VS, FDA en National Institutes of Health gesponsorde studies gezegd: "De huidige gegevens zijn onvoldoende om een ​​verband te ondersteunen tussen het vrijkomen van kwik uit amalgamen en de verschillende klachten die zijn toegeschreven aan dit restauratiemateriaal." (7)

 6. Het is van vitaal belang om hier op te merken dat de impact van amalgaam op kinderen en zwangere en zogende vrouwen een nog grotere zorg baart. Zelfs de FDA heeft tandartsen en het publiek gewaarschuwd voor de mogelijke impact op het ontwikkelen van foetussen en kleine kinderen met amalgaamvullingen. (8) De gezondheidsrisico's nemen voor beide groepen toe en ze moeten koste wat het kost amalgaamvullingen vermijden.

Tekenen en symptomen van blootstelling aan kwik door amalgaamvullingen

 1. Ten minste 100 symptomen van kwikvergiftiging zijn direct of indirect het gevolg van chronische kwikvergiftiging. Het aantal en de ernst van kwikvergiftigingssymptomen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals: (9)

 2. Enkele van de vele mogelijke symptomen van kwikvergiftiging door amalgaamvullingen zijn: (10)

 3. Zoals u kunt zien, is de lijst met symptomen van vergiftiging door amalgaamvulling lang en gevarieerd. Zoals met alle soorten symptomen en tekenen van gezondheidsproblemen, kunnen ze van persoon tot persoon verschillen, omdat de lichaamschemie van elke persoon anders is, wat resulteert in een verscheidenheid aan symptomen. Als je een mond vol (of zelfs maar een paar) amalgaamvullingen hebt, raad ik je aan om te kijken of ze veilig kunnen worden verwijderd.

Te nemen stappen als u amalgaamvullingen heeft

 1. Als u amalgaamvullingen heeft, moet u contact opnemen met een holistische arts voor advies over veilige verwijdering, voedingsondersteuning en ontgifting bij blootstelling aan kwik. Bezoek het American College for Advancement in Medicine (ACAM) om een ​​holistische arts te vinden die je kan helpen bij het veilig omgaan met amalgaamvullingen die je misschien al hebt.

 2. Gedurende de dagen onmiddellijk na het verwijderen van amalgaam zal het kwikniveau in uw lichaam waarschijnlijk stijgen voordat ze dalen. Als u de juiste beschermende maatregelen neemt met de hulp van een professional, zou uw kwikspiegel aanzienlijk moeten dalen binnen een paar weken na verwijdering. Chronische aandoeningen die je ervaart tijdens het hebben van de vullingen kunnen tijdelijk erger worden, maar zolang er voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen om de blootstelling tijdens het verwijderen te verminderen, zou je al snel verbetering moeten zien in je algehele gezondheid.

 3. Het is van vitaal belang jezelf te bewapenen met informatie en actie te ondernemen om jezelf en je gezin te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan kwik in je eigen mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie staat tandheelkundig amalgaam voor tandvullingen op de lijst van niet-essentiële kwikhoudende producten die moeten worden afgeschaft. (11) Ik wou dat tandartsen het gebruik ervan onmiddellijk zouden stoppen, maar ze erkennen in ieder geval enigszins het gevaar met de "uitfasering". Ik moedig u ten zeerste aan om uw eigen gezondheid serieuzer te nemen en nu te handelen.

 4. Het is aangetoond dat het verwijderen van amalgaamvullingen vele ernstige en chronische gezondheidsproblemen verbetert, waaronder: (12)

Alternatieven voor Amalgaamvullingen

 1. Er zijn absoluut veel betere en gezondere opties dan amalgaamvullingen. Deze opties omvatten composietvullingen, glas- en kunststofionomeren en goudfolie. In de nabije toekomst kunnen stamcelvullingen zelfs een optie zijn.

 2. Als u zich zorgen maakt (zoals u zou moeten zijn) over de toxiciteit van amalgaamvullingen, neemt u contact op met een consumentenbelangengroep waar u informatie vindt over amalgaamvullingen, wat u moet doen en wat tandartsen in uw omgeving kunnen u helpen uw eigen amalgaamvullingen veilig te verwijderen en te vervangen door materialen waarvan is bewezen dat ze veilig zijn. De juiste verwijderingsmethoden moeten worden gebruikt, anders kunt u nog meer schade aan uw lichaam toebrengen.

 3. De volgende lijst bevat enkele links die u op basis van uw individuele omstandigheden in de juiste richting helpen:

 4. In het ideale geval zouden we allemaal ons best moeten doen om te voorkomen dat we meteen tandvullingen nodig hebben. Als je erachter komt dat je een gaatje hebt, moet je mijn vorige artikel bekijken: Holten natuurlijk herstellen Tandbederf herstellen. De meeste conventionele tandartsen zullen u nooit vertellen dat gaatjes omkeerbaar zijn. Ze zullen je waarschijnlijk ook niet waarschuwen dat je huidige of toekomstige amalgaamvullingen je gezondheid echt negatief kunnen beïnvloeden.

 5. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig tandartsen zijn die holistischer zijn. Ze zijn niet alleen op de hoogte van de kwikvergiftigingsproblemen die rondzwermen bij het gebruik van amalgaamvullingen, maar ze hebben ook tandartspraktijken die geen kwikvullingen gebruiken en zijn zelfs gespecialiseerd in de juiste verwijdering van deze vreselijke zilveren vullingen.

 6. Als je de tijd kunt nemen om een ​​beetje huiswerk te maken en je de verwijderingskosten kunt betalen, raad ik je ten zeerste aan afscheid te nemen van eventuele amalgaamvullingen die eersteklas onroerend goed in je mond nemen als mogelijk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407