Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gevaren van wodka

Algemene gezondheidsvoordelen

 1. Wodka, net als andere vormen van alcohol, kan gevaarlijk zijn als het niet met mate wordt geconsumeerd. Wodka is misschien wel 40 tot 50 procent pure alcohol, afhankelijk van het type en de regio. Daarom moet u uw wodka-inname beperken tot ongeveer 1,5 oz. per dag als u een vrouw bent en ongeveer 3 oz. per dag als u een man bent, wat in overeenstemming is met algemene gezondheidsaanbevelingen, volgens het University of Maryland Medical Center of UMMC.

Intoxication

 1. Wodka is een gedistilleerde drank die van alle fermenteerbare materialen kan worden gemaakt, hoewel de meeste wodka's op granen vertrouwen. Overmatig drinken van wodka leidt tot intoxicatie, wat je beoordelingsvermogen remt en je fijnmotorische controle en coördinatie vermindert. Als u ook medicijnen of pijnstillers gebruikt die een wisselwerking hebben met alcohol, kunt u ernstige dronkenschap ervaren, zelfs bij lage niveaus van wodkaconsumptie. Bij extreme niveaus en snelheden van consumptie treedt alcoholvergiftiging op die u kan doden.

Alcoholisme

 1. Overmatig drinken van wodka kan uw risico op het ontwikkelen van alcoholisme verhogen, vooral als alcoholisme in uw gezin voorkomt. Hoewel niemand de exacte mechanismen kent die ten grondslag liggen aan alcoholisme, zullen mensen met familieleden die alcoholproblemen hebben, volgens UMMC waarschijnlijk meer zelf alcoholisme ontwikkelen. De meest effectieve manier om te voorkomen dat u een alcoholprobleem ontwikkelt, is om helemaal geen alcoholische dranken te drinken.

Eyeballing

 1. Sommige mensen beweren dat ze snel zoemen door wodka rechtstreeks op hun oogbollen te gieten. De praktijk wordt eyeballing genoemd. De effectiviteit van deze methode wordt betwist, maar het idee is dat "eyeballed" wodka een snelle high produceert omdat het in de bloedbaan komt wanneer het achter de ogen plakt, in tegenstelling tot eerst navigeren door het spijsverteringsstelsel.

Inzicht van experts

 1. Hoewel eyeballing aantoonbaar niet wijdverspreid is, kreeg het voldoende aandacht om een ​​persbericht van de American Academy of Ophthalmology te rechtvaardigen in mei 2010. De organisatie heeft de praktijk ontkend en gezegd dat het tot permanent oog zou kunnen leiden schade. Afhankelijk van de hoeveelheid wodka "in de ogen", kunnen gebruikers pijn of infectie ervaren, en kunnen ze ook endotheelcellen diep in het hoornvlies van het oog doden, wat kan leiden tot permanente gezichtsschade. De organisatie suggereert ook dat de hoeveelheid alcohol die tijdens het oogballen wordt ingenomen onvoldoende is om de claims van "snelle high" te ondersteunen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407