Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidseffecten van twee bieren per dag

Protein

 1. Een paar biertjes na een lange dag openbreken is iets waar veel mensen naar uitkijken en van genieten als onderdeel van hun avondroutine. Als je een van deze mensen bent, is het verstandig om te overwegen wat die twee dagelijkse bieren je gezondheid kunnen aandoen.

 2. Het is mogelijk dat het nuttig is, maar het kan ook schadelijk zijn. Als je eenmaal alle benodigde biergerelateerde feiten hebt, kun je bepalen of de drank een plekje blijft verdienen in je dagelijkse voeding.

Maak je zorgen over je taille

 1. Een bierbuik is geen mythe. Te veel bier, zoals teveel eten of drinken, kan ervoor zorgen dat u ongewenste kilo's aankomt. Als je geen rekening houdt met de calorieën van twee bieren per dag in je dagelijkse calorie-inname, kun je uiteindelijk aankomen.

 2. Dit is met name het geval als u niet genoeg calorieën verbrandt om de twee bieren teniet te doen. Afgezien van de manier waarop een bierbuik eruitziet, brengt overgewicht gepaard met extra gezondheidsrisico's, zoals een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 of hartaandoeningen. Twee gewone bieren tellen ongeveer 306 calorieën, terwijl twee lichte bieren 206 calorieën toevoegen aan uw dagelijkse voeding.

Voordelen van bier

 1. Er is goed nieuws over het dagelijks drinken van een matige hoeveelheid bier. Volgens een artikel uit 2008 gepubliceerd in "Biofactors", kan het drinken van een matige hoeveelheid het risico op hartaandoeningen verminderen. De verbindingen in de hop die worden gebruikt om bier te maken, kunnen helpen uw cholesterolgehalte te verlagen en het risico op verharding van de slagaders, twee risicofactoren voor een hartaanval.

 2. Bier kan wat milde antioxiderende activiteit hebben vanwege de hop en is ook aangetoond dat het enkele ontstekingsremmende en anti-carcinogene eigenschappen heeft, volgens onderzoek uit 2012 gepubliceerd in "Nutrients." Bovendien kan matige inname van bier ook de botmineraaldichtheid verhogen, merkt een artikel uit 2009 op in het "American Journal of Clinical Nutrition."

Wacht ... Het is niet allemaal goed

 1. Het artikel in het "American Journal of Clinical Nutrition" merkt op dat hoewel matige bierinname kan helpen de botmineraaldichtheid te behouden, het drinken van grote hoeveelheden het tegenovergestelde effect kan hebben, waardoor het risico op zachte botten toeneemt en osteoporose.

 2. Zwaar drinken is ook niet goed voor je hart. De Centers for Disease Control and Prevention meldt dat zwaar drinken, inclusief te veel bier, u een verhoogd risico op lever- en pancreasproblemen, bepaalde soorten kanker en accidenteel letsel of overlijden oplevert.

Bier en uw dagelijkse voeding

 1. De truc om de positieve gezondheidseffecten van bier te plukken en de negatieve effecten te vermijden, is om met mate te drinken. Volgens de CDC betekent moderatie dat vrouwen niet meer dan één drankje per dag drinken en voor mannen niet meer dan twee.

 2. Een bier van 12 ounce is gelijk aan één drankje. Als je een man bent, kunnen twee bieren per dag een positieve invloed hebben op je gezondheid, maar als je een vrouw bent, kunnen die twee bieren per dag meer kwaad dan goed doen.

Potentiële problemen

 1. Er is geen veilig niveau van bierconsumptie voor zwangere vrouwen. Bepaalde voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen, wanneer gemengd met alcohol - inclusief bier - kunnen schadelijke bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, braken, inwendige bloedingen en hartproblemen. De alcohol in bier kan medicijnen meer of minder effectief maken, daarom moet bier worden vermeden bij het nemen van medicijnen.

 2. Er is geen veilig bierverbruik voor zwangere vrouwen. Bepaalde voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen, wanneer gemengd met alcohol - inclusief bier - kunnen schadelijke bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, braken, inwendige bloedingen en hartproblemen. De alcohol in bier kan medicijnen meer of minder effectief maken, daarom moet bier worden vermeden bij het nemen van medicijnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407