Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Black Cherry Juice

Risico's

 1. Zwarte kers, of prunus serotina rosaceae, maakt deel uit van de rozenfamilie. Het heeft dezelfde voordelen als andere kersen zoals bing, royal Ann en rode kersen. Zwarte kersen leveren een goede bron van vitamines, leveren krachtige antioxidanten en verminderen ontstekingen, volgens een studie in een 2003-nummer van "The Journal of Nutrition." Ze worden gebruikt voor de ondersteuning van de nieren en de gezondheid van de gewrichten, om jicht te behandelen en als slaapmiddel.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Zwarte kersen bevatten polyfenolen, organische verbindingen met antioxiderende eigenschappen. Een studie door N.P. Seeram publiceerde in een 2008 nummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" tests uitgevoerd op de antioxidant potentie van verschillende fruitsappen zoals zwarte kers, granaatappel, acai, bosbessen, cranberry en concord druivensap. De studie testte het vermogen van de sappen om lipoproteïne-cholesteroloxidatie met lage dichtheid en het totale polyfenolgehalte te remmen. Zwarte kersensap stond in de top vier sappen voor antioxidantcapaciteit.

Ontstekingsremmer

 1. Ontsteking in het lichaam kan volgens DrSears.com leiden tot chronische ziekten die uw hersenen, hart en andere lichaamsorganen beïnvloeden. Kersen, zowel zoet als scherp, hebben ontstekingsremmende eigenschappen, verminderen ontstekingen in het lichaam en verlagen uw risico op het ontwikkelen van ziekten. Uit de "Journal of Nutrition" -studie van 2003 bleek dat kersen ontstekingsroutes remmen en dus ontstekingen verminderen.

Jichtbehandeling

 1. Jicht is een vorm van artritis. Urinezuurkristallen vormen zich in de gewrichten door een opeenhoping van teveel urinezuur in het lichaam. Hierdoor raken de gewrichten ontstoken. Zowel mannen als vrouwen hebben last van jicht. Een van de behandelingen voor jicht is het dagelijks drinken van 8 tot 16 gram kersensap, inclusief zwart kersensap. Na twee weken verlaagt dit de opbouw van het urinezuurkristal, waardoor jichtaanvallen worden voorkomen, volgens het University of Maryland Medical Center.

Slaaphulp

 1. Zwarte kersen bevatten serotonine, wat een gunstig effect op de slaap heeft. Een studie in het septembernummer van "The Journals of Gerontology" voerde een slaapstudie met vrijwilligers uit. Ze ontdekten dat kersen uit de Jerte-vallei in Spanje, zoals zwarte kersen, een positief effect hadden op de slaap en de slaapduur.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407