Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van bloemkool

Knox en artritis

 1. Veel populaire diëten raden af ​​om iets wits te eten. Voedingsmiddelen zoals pasta, rijst, witbrood, suiker en ander wit voedsel zijn verboden terrein. Bloemkool is echter een wit voedingsmiddel waar je je goed bij voelt. Deze nonstarchy groente is een kruisbloemige groente zoals kool en broccoli. Hoge inname van kruisbloemige groenten wordt geassocieerd met een lager risico op sommige vormen van kanker. Ze bevatten vitamines, mineralen en fytonutriënten, of plantaardige voedingsstoffen, die kunnen helpen schadelijke gifstoffen te neutraliseren.

Glucosinolaten

 1. Glucosinolaten zijn zwavelhoudende verbindingen die bloemkool zijn scherpe geur en smaak geven. Glucosinolaten activeren het ontgiftingssysteem van het lichaam. Kauwen breekt glucosinolaten af ​​in hun actieve vorm, wat het ontgiftingsproces in gang zet. Onderzoek suggereert dat ze mogelijk een rol spelen bij het voorkomen van verschillende soorten kanker. Bloemkool bevat de tweede hoogste hoeveelheid glucosinolaten, na broccoli.

Kalium

 1. Kalium is een essentieel mineraal in de voeding. Normale lichaamsfuncties, waaronder regelmatige hartslag en goede lichaamshydratatie, zijn afhankelijk van de juiste kaliumconcentraties zowel binnen als buiten de cellen. De adequate inname (AI) voor kalium is 4700 mg per dag voor zowel mannen als vrouwen. Bloemkool is een uitstekende, caloriearme bron van kalium. Een kopje gehakte rauwe bloemkool bevat 320 mg in slechts 27 calorieën. Ter vergelijking: een middelgrote banaan bevat 422 mg in 105 calorieën.

Vitamine C

 1. Vitamine C is een antioxidant die de gezondheid van huid en hersenen bevordert. Als je aan vitamine C denkt, denk je misschien aan sinaasappels of ander fruit. Maar bloemkool heeft een verrassend hoge hoeveelheid vitamine C. Een kopje rauwe bloemkool bevat 52 mg. Ter vergelijking: een middelgrote sinaasappel bevat 64 mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C is 90 mg voor mannen en 75 mg voor vrouwen per dag.

Tips

 1. Snel bloemkool koken vermindert de zwavelgeur, behoudt knapperigheid en kleur en vermindert het verlies aan voedingsstoffen. Stomen of in de magnetron werkende bloemkool zal zijn vitaminegehalte beter behouden dan koken. Voeg 1 eetl toe om de witheid te behouden. van melk of citroensap aan het water, en kook bloemkool niet in een aluminium of ijzeren pot. De chemische verbindingen in bloemkool zullen reageren met het aluminium en de groente geel maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407