Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van boerenkool, spinaziepaardebloem

Conclusie

 1. Donkergroene groenten, een voedingsgroep met bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en paardenbloem, zouden regelmatig in uw dieet moeten voorkomen, en USDA voedingsrichtlijnen adviseren 1,5 tot 2 kopjes per week . Het consumeren van 2 kopjes rauwe bladgroenten, of 1 kop gekookte groenten, telt als 1 kop voor dit doel. Boerenkool, paardenbloem en spinazie verschillen allemaal enigszins in hun voedingswaarde, maar ze zitten allemaal boordevol voedingswaarde en maken slimme toevoegingen aan elk gezondheidsbewust dieet.

Vitamine K

 1. Boerenkool, spinazie en paardebloemgroen dienen allemaal als uitstekende bronnen van vitamine K. Je lichaam gebruikt vitamine K om een ​​reeks eiwitten te activeren, waaronder eiwitten die nodig zijn voor botontwikkeling, evenals long en hart celgroei. Het is ook essentieel voor bloedstolling en gezonde vitamine K-waarden zorgen ervoor dat uw lichaam bloedstolsels kan vormen die nodig zijn om overmatig bloeden te voorkomen. Een enkele portie rauwe spinazie, boerenkool of paardenbloem van 2 kopjes geeft je volledige aanbevolen dagelijkse inname van vitamine K.

Copper

 1. Boerenkool, spinazie en paardenbloem zorgen allemaal voor goed koper, een mineraal dat belangrijk is voor uw metabolisme. Koper activeert een enzym, cytochroom c oxidase genaamd, waarmee uw cellen voedingsstoffen kunnen omzetten in bruikbare energie. Het speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid van het weefsel, door de rijping van collageen te ondersteunen, een proces dat belangrijk is voor sterke gezonde bloedvaten en botten. U hebt dagelijks 0,9 milligram koper nodig. Een portie rauwe boerenkool van 2 kopjes bevat 2 milligram, terwijl equivalente porties rauwe spinazie en paardebloemgroen respectievelijk 0,1 en 0,2 milligram bevatten.

Vitamine A

 1. Voeg een portie rauwe paardebloemgroenten, spinazie of boerenkool toe aan uw dieet en u verbruikt ook uw dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A. Uw lichaam kan vitamine A gebruiken om gezond te blijven huidcelfunctie, die niet alleen het uiterlijk van uw huid ten goede komt, maar ervoor zorgt dat uw huid een sterke barrière tegen infecties vormt. Het helpt je ook om rode bloedcellen aan te maken - de cellen die zuurstof naar je weefsels vervoeren - en helpt je ogen goed te functioneren, vooral 's nachts.

Luteïne en Zeaxanthin

 1. Alle drie voedingsmiddelen bieden ook een royale hoeveelheid luteïne en zeaxanthine. Paardenbloem bevat de meeste luteïne en zeaxanathine, bij 15 milligram per portie, terwijl boerenkool en spinazie respectievelijk 11 en 7,3 milligram per portie bevatten. Dit levert de meeste of alle van de 12 milligram luteïne en zeaxanthine die dagelijks worden aanbevolen door de American Optometric Association. Zowel luteïne als zeaxanthine helpen bij de oogfunctie en filteren licht wanneer het uw oog binnenkomt om de gevoelige weefsels in uw ogen tegen schade te beschermen. Een dieet rijk aan luteïne en zeaxanthine bevordert de visuele gezondheid op de lange termijn en vermindert uw risico op maculaire degeneratie en staar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407