Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Calamari

Moeilijkheden om weg te eten

 1. Als u denkt dat inktvis in lokaaswinkels hoort in plaats van keukens, kunt u dit heroverwegen. Calamari, een andere naam voor inktvis, is een goede keuze voor je gezonde levensstijl, of je nu wilt afvallen of gewoon ervoor wilt zorgen dat je je lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft.

Calorieën en vet

 1. Gewone, ongekookte calamares bevat uitzonderlijk weinig calorieën en vet. Sushi inktvis, zonder additieven, heeft slechts 26 calorieën per ounce en minder dan een halve gram vet. Als je echter geen zin hebt in rauwe calamares, wees dan voorzichtig met kookmethoden. Calamari wordt vaak gebakken geserveerd, waardoor het aanzienlijk minder gezond is. Een portie gepaneerde, gefrituurde inktvis van 1 kop bevat 205 calorieën en 15 procent van de dagelijkse vetwaarde.

Protein

 1. Calamari is een goede bron van protien. Een ons gewone inktvis biedt 4,4 gram eiwit, of ongeveer 9 procent van de dagelijkse waarde. Eiwit staat bekend om zijn rol bij het opbouwen van gezonde spieren, maar is ook belangrijk voor lijners omdat het helpt uw ​​eetlust onder controle te houden. Het lichaam verwerkt eiwitten langzaam en helpt je vol te blijven, volgens het boek "The End of Overeating: Taking Control of the Insatiable American Appetite."

Vitaminen en mineralen

 1. Calamari biedt essentiële vitamines en mineralen. Slechts 1 ons levert 9 procent van de dagelijkse waarde voor calcium, 6,1 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine B12, 2,8 procent van de dagelijkse waarde voor zink en 2 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C. Het Epicurious Food Dictionary rapporteert ook inktvis is een goede bron van fosfor.

Laag kwikgehalte

 1. In de afgelopen jaren hebben overheidsinstanties zoals het Environmental Protection Agency bezorgdheid geuit over het stijgende kwikgehalte in vis en zeevruchten. Kwik komt in de oceanen als gevolg van vervuiling. Niet alle vis en zeevruchten zijn echter hetzelfde als het gaat om kwik. De EPA meldt dat inktvis een van de beste vis is om te eten, omdat het de neiging heeft zeer lage hoeveelheden kwik te bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407