Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van courgette

Overwegingen

 1. Een nietje op veel boerenmarkten tijdens de warmere maanden, courgette, een soort zomerpompoen, en het kan in kleur variëren van geel tot diepgroen. Het heeft een zachte textuur met een licht zoete smaak en met slechts 21 calorieën per kopje is het een welkome aanvulling op een calorie-gecontroleerd dieet. Courgette heeft een rijk voedingsprofiel en biedt gezondheidsvoordelen dankzij de fytonutriënten, mineralen en vitamines.

Vitamine C

 1. Courgette dient als een goede bron van vitamine C. Een in water oplosbare antioxidant, vitamine C lost op in uw lichaamsvloeistoffen en beschermt uw cellen tegen vrije radicalen, die zeer reactieve verbindingen zijn die uw DNA oxideren , lipiden en eiwitten, die cellulaire schade veroorzaken. Het krijgen van voldoende vitamine C in uw dieet helpt ook bij de communicatie van zenuwcellen, helpt uw ​​lichaam cholesterol te metaboliseren en houdt uw weefsels sterk. Een kopje gehakte courgette bevat 22 milligram vitamine C, wat 24 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 29 procent voor vrouwen, vastgesteld door het Institute of Medicine.

Luteïne en Zeaxanthin

 1. Courgette biedt u ook luteïne en zeaxanthine, twee fytonutriënten die behoren tot de carotenoïdenfamilie, dezelfde familie van voedingsstoffen die bètacaroteen bevat, een bron van vitamine A. Luteïne en zeaxanthine bevorderen gezond gezichtsvermogen. Ze filteren lichtstralen wanneer ze uw oog binnenkomen en helpen ervoor te zorgen dat schadelijke stralen uw oogweefsels niet kunnen beschadigen. Hoewel het Institute of Medicine vanaf september 2013 geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor luteïne en zeaxanthine heeft vastgesteld, merkt de American Optometric Association op dat inname van ten minste 6 milligram per dag het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, een oog, kan verminderen ziekte die blindheid veroorzaakt. Een kopje gehakte courgette levert 2,6 milligram luteïne en zeaxanthine, of 43 procent van dit inname doel.

Mangaan

 1. Het consumeren van courgette verhoogt ook uw inname van mangaan, een essentieel mineraal. Net als vitamine C beschermt mangaan uw weefsels tegen schadelijke vrije radicalen. Het ondersteunt de functie van glycosyltransferasen, een familie van eiwitten die de ontwikkeling van gezond botweefsel bevorderen. Mangaan helpt ook uw lichaam collageen te produceren dat essentieel is voor een efficiënte wondgenezing. Elke kop gehakte courgette bevat 0,22 milligram mangaan. Dit levert respectievelijk 12 en 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het Institute of Medicine voor vrouwen en mannen op.

Meer courgette consumeren

 1. Courgette is net zo lekker rauw als gekookt. Probeer rauwe courgette in reepjes te snijden en combineer het met gezonde kruiden, zoals hummus of guacamole. Gebruik een dunschiller om courgette in lange, dunne reepjes te snijden en meng ze met citroensap, olijfolie en peper voor een gemakkelijk te bereiden maar smaakvolle salade. Bak courgette in groentebouillon, voeg dan smaak toe met vers gehakte basilicum of munt, of bestrijk courgettestroken met olijfolie en gril ze gaar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407