Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van cranberrysaus

Zelfgemaakte Salsa maken

 1. Cranberrysaus bevat meer calorieën dan verse cranberries, maar bevat nog steeds verschillende voedingsstoffen die de algehele gezondheid ondersteunen en u beschermen tegen gezondheidsproblemen. Cranberrysaus is ingeblikt beschikbaar, maar het maken van je eigen van verse bessen zorgt voor meer controle over welke ingrediënten je gebruikt om het te bereiden, waardoor het een gezondere keuze zou kunnen zijn. Hoe je het ook eet, cranberrysaus biedt veel gezondheidsvoordelen.

Fiber

 1. Een 1/2 kopje cranberrysaus bevat 1 g vezels. Het verhogen van uw vezelinname helpt constipatie en symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verlichten. Het eten van voedingsmiddelen die vezels bevatten, bevordert een gezond cholesterolgehalte, wat het risico op hartaandoeningen helpt verminderen. Vrouwen moeten dagelijks streven naar 21 tot 25 g vezels en mannen hebben 30 tot 38 g nodig.

Vitamine C

 1. Vitamine C is een voedingsstof die helpt uw ​​immuunsysteem efficiënt te laten werken en ziektes te voorkomen. Het helpt ook bij wondgenezing en beschermt de gezondheid van uw tandvlees en tanden. Een 1/2 kopje cranberrysaus draagt ​​4 procent bij aan uw dagelijkse vitamine C-behoeften.

Vetarm

 1. Hoewel commerciële cranberrysaus relatief veel calorieën bevat, met een portie van 210 per 1/2 kop, is deze vetarm, met slechts 1 g per 1/2 kop. Een vetarm dieet beschermt u tegen gewichtstoename, hartaandoeningen en diabetes. Gebruik cranberrysaus bij het maken van marinades of dressings om de hoeveelheid olie die u gebruikt te verminderen. Cranberrysaus bevat geen verzadigd of transvet, beide geassocieerd met een verhoogd risico op hartproblemen, waaronder een hoog cholesterolgehalte.

Antioxidanten

 1. Veenbessen zijn een goede bron van antioxidanten, plantaardige stoffen die u beschermen tegen schade door vrije radicalen die optreedt bij blootstelling aan giftige stoffen in het milieu. Je krijgt deze voordelen nog steeds als je cranberrysaus eet. Een dieet rijk aan antioxidanten beschermt u tegen het ontwikkelen van kanker en hartziekten. Zowel variëteiten met hele bessen als met gelei-cranberrysaus bieden vergelijkbare antioxidantvoordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407