Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van griesmeel

De sleutel tot perfecte pasta

 1. Een grof gemalen graan gemaakt van tarwe, griesmeel komt regelmatig voor in pasta's, couscous en brood, evenals in ontbijtgranen, zoals Cream of Wheat. Net als andere tarwekorrels bevat griesmeel gluten, waardoor het onveilig is voor mensen die lijden aan coeliakie of een glutengevoeligheid. Als u griesmeel in uw dieet kunt opnemen, profiteert u echter van de voordelen voor de gezondheid van de voedingsstoffen.

Basisvoedingsinformatie

 1. Een portie droge kop griesmeel bevat 150 calorieën - 10 procent van de dagelijkse energie-inname in een dieet van 1500 calorieën of 8 procent in een dieet van 2000 calorieën. Het grootste deel van deze calorieën - ongeveer driekwart - komt uit het koolhydraatgehalte van griesmeel. Deze koolhydraten dienen als een rijke bron van brandstof voor je weefsels. Een portie griesmeel bevat ook 5,3 gram eiwit, dat je huid en spieren voedt. Griesmeel is van nature vetarm en elke portie bevat ongeveer de helft van een dikke gram.

B-complexe vitamines

 1. Griesmeel verhoogt uw inname van verschillende B-complexvitaminen, vooral foliumzuur en thiamine. Gezamenlijk ondersteunen B-complexe vitamines je metabolisme en zorgen ze ervoor dat je voedsel kunt omzetten in bruikbare energie. Thiamin helpt ook uw hersenen en zenuwen goed te laten functioneren, terwijl foliumzuur de productie van rode bloedcellen ondersteunt. Een portie griesmeel bevat 109 microgram folaat - ongeveer een kwart van uw innamebehoefte - samen met 28 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van thiamine voor mannen en 31 procent voor vrouwen, vastgesteld door het Institute of Medicine.

Selenium

 1. Gebruik griesmeel als een bron van selenium. Je lichaam gebruikt selenium - in combinatie met andere voedingsstoffen, waaronder vitamine E - als antioxidant. Dit betekent dat het schadelijke oxidatie van uw celmembranen en DNA voorkomt, wat anders zou bijdragen aan ziekten, waaronder hartaandoeningen. Het krijgen van voldoende selenium in uw dieet versterkt ook uw immuunsysteem om infectie te voorkomen. Een portie griesmeel levert 37 microgram selenium, of tweederde van uw dagelijkse inname, zoals aanbevolen door het Institute of Medicine.

Iron

 1. Het toevoegen van griesmeel aan uw dieet helpt u ook uw dagelijks aanbevolen ijzerinname te bereiken. Elke portie biedt 1,8 milligram ijzer - 10 procent van de inname-eis voor vrouwen en 23 procent voor mannen, vastgesteld door het Institute of Medicine. Het consumeren van een ijzerrijk dieet is goed voor uw bloedsomloop, omdat uw rode bloedcellen - de cellen die worden belast met de circulerende zuurstof in uw bloedbaan - ijzer nodig hebben om te functioneren. IJzer helpt uw ​​cellen ook de brandstof te produceren die ze nodig hebben voor het dagelijks functioneren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407