Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van haring

Nadelen van het eten van vis

 1. Met zijn delicate smaak en lichte, zachte vrucht is haring een aangename aanvulling op uw dieet. Het biedt ook een veilige visoptie omdat het weinig kwik bevat, volgens het New York City Department of Health and Mental Hygiene. Elk portie van 6 ons bevat 332 calorieën om uw actieve levensstijl te voeden en biedt gezonde vetten en eiwitten, samen met essentiële mineralen en vitaminen. Deze voedingsstoffen werken samen om de weefselfunctie te behouden en bieden een aantal gezondheidsvoordelen.

Gezondheid rode bloedcellen

 1. Haring onderdeel van uw dieet maken houdt uw rode bloedcellen gezond. Rode bloedcellen vereisen hemoglobine - een eiwit dat chemische complexen bevat, heemgroepen genoemd - om te functioneren omdat hemoglobine aan zuurstof bindt zodat de cellen het door uw lichaam kunnen transporteren. Het ijzer en vitamine B12 in elke portie haring helpen beide om deze hemoglobine te maken. Het eiwit in haring dient ook als een bron van aminozuren, die je lichaam nodig heeft voor de productie van hemoglobine. Elke portie van 6 ounce bevat 28 gram eiwit, evenals 1,9 milligram ijzer en 17 microgram vitamine B-12. Dit vormt je volledige dagelijkse vitamine B12-inname, samen met 24 procent en 11 procent van de dagelijks aanbevolen ijzerinnames voor respectievelijk mannen en vrouwen.

Gezonde botten

 1. Haring zit ook boordevol mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het skelet. Het voorziet je van calcium, magnesium en fosfor - drie voedingsstoffen die je lichaam gebruikt om hydroxyapatiet te maken, het mineraalcomplex dat je tanden en botten vormt. Het eiwitgehalte van haring voedt ook je botten door je te helpen bij het maken van eiwitten - zoals collageen - die ook bijdragen aan de botsterkte. Een portie van 6 ons haring bevat 141 milligram calcium en 388 milligram fosfor - levert 14 procent van uw aanbevolen dagelijkse calcium en 55 procent van uw fosforbehoeften. Elke portie biedt ook 54 milligram magnesium, wat 17 procent uitmaakt van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 13 procent voor mannen.

Zenuwfunctie

 1. Eet haring om je zenuwstelsel te voeden. Elke portie biedt 2,8 gram DHA en EPA - twee soorten omega-3-vetzuren. Uw lichaam gebruikt omega-3 vetzuren om een ​​gezonde hersenfunctie te bevorderen en lage omega-3-vetzuurniveaus kunnen uw risico op de ziekte van Alzheimer verhogen. Het kalium in haring helpt uw ​​zenuwcellen elektrische signalen te sturen - een proces dat centraal staat in de hersenfunctie - en vitamine B-6 van haring helpt u chemicaliën belangrijk te maken voor zenuwcommunicatie. Een portie haring bevat 719 milligram kalium - 15 procent van uw dagelijkse behoefte - evenals 0,8 milligram vitamine B-6 of 62 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Tips voor het bereiden en serveren

 1. Rooster of gril uw haring om te koken zonder de toevoeging van vet, of pocheer het in natriumvrije bouillon, over een bed van schijfjes citroen, voor een smaakvollere optie. Sla natrium- en vetrijke sauzen over en breng in plaats daarvan je haring op smaak met verse kruiden en specerijen, zoals gebarsten peperkorrels of gehakte peterselie, evenals citroen- of limoensap. Of maak een gezonde en eiwitrijke versie van romige dillesaus door niet-vette Griekse yoghurt, vers gehakte dille en vers citroensap te mengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407