Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van het eten van paardenbloemgreens

Bezorgdheid over de veiligheid

 1. Hoewel paardenbloemen tijdens de warmere maanden waarschijnlijk minder dan welkom zijn op uw gazon, zouden ze op uw bord meer dan welkom moeten zijn. Hun bladgroenten bieden een bittere, peperachtige smaak die goed rauw of gekookt werkt. Ze bevatten weinig calorieën - elke portie van 2 kopjes bevat slechts 50 calorieën - en zit boordevol vitamines en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Voeg paardebloemen toe aan uw dieet om de gezondheidsvoordelen van hun indrukwekkende voedingsstoffen te benutten.

Luteïne en Zeaxanthin

 1. Paardenbloemgroenten zitten vol met luteïne en zeaxanthine, twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezond gezichtsvermogen. Twee kopjes paardenbloemgroen - een portiegrootte die telt als 1 kop groenten, volgens de voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw - leveren 15 milligram luteïne en zeaxanthine. Beide voedingsstoffen filteren licht wanneer het uw ogen binnenkomt om oogweefsels te beschermen tegen door licht veroorzaakte schade. Het dagelijks consumeren van minstens 12 milligram gecombineerd met luteïne en zeaxanthine verlaagt uw risico op staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, volgens de American Optometric Association.

Vitaminen A en K

 1. Paardenbloemgreens bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine A en K. Beide voedingsstoffen beïnvloeden uw bloed. Vitamine K reguleert de vorming van bloedstolsels, terwijl vitamine A de groei van nieuwe bloedcellen ondersteunt. Vitamine A speelt ook een rol bij de oogfunctie en ondersteunt uw immuunsysteem, terwijl vitamine K helpt bij het behoud van gezonde botten. Elke portie paardenbloem heeft een vitamine A-gehalte van 11.177 internationale eenheden en een vitamine K-gehalte van 856 microgram. Dit geeft je hele aanbevolen dagelijkse inname van beide voedingsstoffen, volgens het Institute of Medicine.

Calcium en vitamine C

 1. Neem paardebloemgroen op in uw dieet als uitstekende bron van vitamine C, evenals een vegetarisch-vriendelijke bron van calcium. Vitamine C en calcium hebben beide een positieve invloed op je botten - je hebt calcium nodig om de botdichtheid te behouden en je bent afhankelijk van vitamine C om collageen te produceren, waardoor je botten bestand zijn tegen beschadiging. Beide voedingsstoffen ondersteunen ook de communicatie van zenuwcellen en dragen bij aan de functie van het zenuwstelsel. Een portie paardebloemgroen levert 206 milligram calcium, of 21 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor de meeste volwassenen, volgens het Institute of Medicine. Elke portie bevat ook 39 milligram vitamine C - 43 procent en 52 procent van de aanbevolen dagelijkse innames voor respectievelijk mannen en vrouwen.

Meer paardenbloemgroen consumeren

 1. De bittere smaak van rauw paardenbloemgroen is misschien even wennen, maar het koken van de groenten verzacht hun smaak. Bak ze in natriumarme bouillon samen met in blokjes gesneden uien of gehakte knoflook, of stoom ze voor een gezond bijgerecht. Je kunt ook gehakte paardebloemgroenten mengen met andere bladgroenten - zoals spinazie of snijsla - voor een smaakvolle salade met veel voedingsstoffen. Voeg een handvol groen toe aan je favoriete soep, of gebruik een paardebloemblaadjes in een sandwich of wikkel voor smaak.

 2. De bittere smaak van rauw paardenbloemgroen is misschien even wennen, maar het koken van de groenten verzacht hun smaak. Bak ze in natriumarme bouillon samen met in blokjes gesneden uien of gehakte knoflook, of stoom ze voor een gezond bijgerecht. U kunt ook gehakte paardebloemgroenten mengen met andere bladgroenten - zoals spinazie of snijsla - voor een smaakvolle salade met veel voedingsstoffen. Voeg een handvol groen toe aan je favoriete soep, of gebruik een paardebloemblaadjes in een sandwich of wikkel voor smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407