Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van het eten van rauw vlees voor mensen

Maak ten minste de helft van uw granen geheel

 1. Raw foodism is een eetsysteem dat zich concentreert op het eten van alleen voedingsmiddelen die onbewerkt en ongekookt zijn. De meeste rauwe foodists zijn vegetariërs, maar sommige consumeren ook dierlijke producten. Sommige rauwe foodists eten ook vlees. Dit is een controversiële keuze, omdat rauw vlees een potentiële drager is van E. coli en andere schadelijke bacteriën. Zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem mogen geen rauw vlees eten. Toch kunnen er wat voordelen aan rauw eten zijn, maar neem contact op met uw arts voordat u dit doet.

Geen heterocyclische amines

 1. Bij het koken van vlees komen heterocyclische amines of HCA's vrij. Dit zijn chemische verbindingen die ontstaan ​​wanneer u vlees direct boven een open vlam of in extreme hitte kookt, zoals tijdens roken of grillen. Volgens het National Cancer Institute veroorzaken HCA's kanker bij dieren, hoewel er geen studies bestaan ​​naar de vraag of het effect bij mensen hetzelfde is. Rauw vlees bevat geen HCA's, dus elk potentieel kankerrisico is verdwenen.

Verteerbaarheid

 1. Gekookt vlees is moeilijker te verteren dan rauw vlees, volgens een rapport uit 2006 in het tijdschrift "Molecular Nutrition Food Research". Dit is gedeeltelijk te wijten aan zout, olie en andere items die tijdens het kookproces aan het vlees zijn toegevoegd. In de studie verloor gekookt vlees 6 procent van zijn aminozuurgehalte na het koken. Hoe heter het kookproces, hoe moeilijker het vlees te verteren is.

Beter vlees

 1. De meeste mensen die voorstander zijn van het eten van rauw vlees, stellen ook voor om organisch gras te eten met gras. Dit om mogelijke besmetting met E. coli en andere gevaarlijke bacteriën te voorkomen, maar ook om meer vitamines en voedingsstoffen te krijgen. Commercieel gekweekt vee ontvangt antibiotica en andere chemicaliën die u niet wilt eten, vooral als u het vlees rauw eet.

Enzymen

 1. Koken vernietigt enkele van de gezonde enzymen die in voedsel aanwezig zijn. Sommige van deze enzymen zijn essentieel voor biochemische reacties in het lichaam. Wanneer je vlees kookt, dood je deze enzymen, dus het eten is niet zo gezond en "levend" als voorheen. Volgens een artikel uit 2005 in "The Independent" zijn deze enzymen een goede energiebron voor je lichaam. Terwijl je het vlees kookt, verlies je ze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407