Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van hete saus

Vitaminen Mineralen

 1. New Mexico State University is de thuisbasis van het Chile Pepper Institute (met het zeldzame en lovenswaardige onderscheid dat het het enige interessante instituut ter wereld is.)

 2. Carol Turner is voedingsspecialist in de staat New Mexico. Toen haar werd gevraagd om de gezondheidsvoordelen van hete pepers te vermelden, sprak ze zes minuten zonder te stoppen en het klonk alsof ze de korte versie gaf.

 3. "Chilipepers bieden veel voordelen waar we niet vaak aan denken," zei Turner. De meesten van ons denken aan pittige smaken als we denken aan hete saus. Turner en haar collega's van het Chile Pepper Institute - een groep mensen die waarschijnlijk de grootste lunchpauzes ooit hebben - zien hete pepers als meer dan dat.

 4. Noem het "The Hot Pepper Paradox." Alles over hete pepers en hete saus schreeuwt: "Stop dit spul niet in je mond, maniak!" Maar hete pepers, hete saus en salsa behoren tot de gezondste voedingsmiddelen op aarde.

 5. Onderzoekers werken aan het koppelen van hete pepers aan de behandeling van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ontstekingen, gewichtsverlies en kanker.

 6. New Mexico State University is de thuisbasis van het Chile Pepper Institute (met het zeldzame en lovenswaardige onderscheid dat het het enige interessante instituut ter wereld is.)

 7. Carol Turner is voedingsspecialist in de staat New Mexico. Toen haar werd gevraagd om de gezondheidsvoordelen van hete pepers te vermelden, sprak ze zes minuten zonder te stoppen en het klonk alsof ze de korte versie gaf.

 8. "Chilipepers bieden veel voordelen waar we niet vaak aan denken," zei Turner. De meesten van ons denken aan pittige smaken als we denken aan hete saus. Turner en haar collega's van het Chile Pepper Institute - een groep mensen die waarschijnlijk de grootste lunchpauzes ooit hebben - zien hete pepers als meer dan dat.

 9. Noem het "The Hot Pepper Paradox." Alles over hete pepers en hete saus schreeuwt: "Stop dit spul niet in je mond, maniak!" Maar hete pepers, hete saus en salsa behoren tot de gezondste voedingsmiddelen op aarde.

 10. Onderzoekers werken aan het koppelen van hete pepers aan de behandeling van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ontstekingen, gewichtsverlies en kanker.

Hot Secret van Peppers

 1. Er zijn duizenden soorten hete pepers en ze bieden meestal dezelfde voedingswaarde. Neem groene chili pepers. Een portie (een half kopje) bevat weinig calorieën, suikers en koolhydraten. Het bevat ook weinig vet en geen cholesterol. Voedingsstoffen bevatten maar liefst vitamine C.

 2. Vitamine C is verbonden met een snel metabolisme, de ontwikkeling van bindweefsel, biosynthese van neurotransmitters, immuunfunctie, genezende wonden en ijzerabsorptie. Het is ook een antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen vernietigt die cellen kunnen binnendringen en cellen beschadigen. Vitamine C is nodig voor een gezonde huid, tanden en botten en helpt zelfs scheurbuik te voorkomen.

 3. Voedingswaarde geeft de hete chili niet af.

 4. Hete chili-pepers bevatten carotenoïden (vitamine A), flavonoïden, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allemaal gezondheidsvoordelen bieden, waaronder anti-verouderings- en ontstekingsremmende eigenschappen, DNA-bescherming en lager bloed druk.

 5. Het echte wonder van chili is echter capsaïcine, een kleurloze plantensamenstelling die hete pepers hun warmte geeft en kan worden gebruikt voor zijn pijnstillende eigenschappen: Ja, capsaïcine is zo krachtig dat het vaak gebruikt in pijnstillende actuele crèmes.

 6. Capsaïcine is aanwezig in porties hete pepers, hete sauzen en salsa's. In hete pepers is capsaïcine geconcentreerd in het placentaweefsel dat de zaden bevat, evenals in peulwanden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn het niet de zaden die de hitte brengen, hoewel zaden heet kunnen zijn. De warmte in zaden wordt geabsorbeerd uit de placenta-weefsels.

 7. Hoe heet is capsaïcine? De Scoville-schaal is de gestandaardiseerde maat voor hete peper. Traditionele rode Tabasco-saus vertegenwoordigt 2500 tot 5000 Scoville-warmte-eenheden. Voor pure capsaïcine is het aantal 16 miljoen Scoville-warmte-eenheden. De les: doe geen pure capsaïcine in je soep voor de gezondheidsvoordelen, anders kan een schurkenstaat je ontvoeren en je gezicht bewapenen.

 8. Er zijn duizenden soorten hete pepers en ze bieden meestal dezelfde voedingswaarde. Neem groene chili pepers. Een portie (een half kopje) bevat weinig calorieën, suikers en koolhydraten. Het bevat ook weinig vet en geen cholesterol. Voedingsstoffen bevatten maar liefst vitamine C.

 9. Vitamine C is verbonden met een snel metabolisme, de ontwikkeling van bindweefsel, biosynthese van neurotransmitters, immuunfunctie, genezende wonden en ijzerabsorptie. Het is ook een antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen vernietigt die cellen kunnen binnendringen en cellen beschadigen. Vitamine C is nodig voor een gezonde huid, tanden en botten en helpt zelfs scheurbuik te voorkomen.

 10. Voedingswaarde geeft de hete chili niet af.

 11. Hete chili-pepers bevatten carotenoïden (vitamine A), flavonoïden, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allemaal gezondheidsvoordelen bieden, waaronder anti-verouderings- en ontstekingsremmende eigenschappen, DNA-bescherming en lager bloed druk.

 12. Het echte wonder van chili is echter capsaïcine, een kleurloze plantensamenstelling die hete pepers hun warmte geeft en kan worden gebruikt voor zijn pijnstillende eigenschappen: Ja, capsaïcine is zo krachtig dat het vaak gebruikt in pijnstillende actuele crèmes.

 13. Capsaïcine is aanwezig in porties hete pepers, hete sauzen en salsa's. In hete pepers is capsaïcine geconcentreerd in het placentaweefsel dat de zaden bevat, evenals in peulwanden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn het niet de zaden die de hitte brengen, hoewel zaden heet kunnen zijn. De warmte in zaden wordt geabsorbeerd uit de placenta-weefsels.

 14. Hoe heet is capsaïcine? De Scoville-schaal is de gestandaardiseerde maat voor hete peper. Traditionele rode Tabasco-saus vertegenwoordigt 2500 tot 5000 Scoville-warmte-eenheden. Voor pure capsaïcine is het aantal 16 miljoen Scoville-warmte-eenheden. De les: doe geen pure capsaïcine in je soep voor de gezondheidsvoordelen, anders kan een schurkenstaat je ontvoeren en je gezicht bewapenen.

Heeft kanker een hekel aan gekruid voedsel?

 1. De gemiddelde chili-peper is een eenvoudige plant, maar wetenschappers beginnen de paprika pas te begrijpen. Onderzoekers werken aan het koppelen van hete pepers aan de behandeling van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ontstekingen, gewichtsverlies en kanker.

 2. Capsaicin doet iets ongelooflijks. Het zorgt ervoor dat cellen - met name kankercellen - apoptose ondergaan, wat in feite cellulaire zelfmoord is.

 3. Veel meer testen is nodig. Het is bijvoorbeeld onbekend hoeveel verteerde capsaïcine in de bloedbaan komt en hoe lang het blijft. Mary O'Connell, professor planten en milieuwetenschappen aan de New Mexico State University, is op zoek naar financiering voor onderzoek. Ze noemt de vooruitzichten van Chili als een kankerbestrijder "verleidelijk". [! 1142 => 1140 = 3!

 4. "Het is een aspect van onze omgeving dat ongewoon is," zei O'Connell.

 5. De gemiddelde chili-peper is een eenvoudige plant, maar wetenschappers beginnen de paprika pas te begrijpen. Onderzoekers werken aan het koppelen van hete pepers aan de behandeling van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ontstekingen, gewichtsverlies en kanker.

 6. Capsaicin doet iets ongelooflijks. Het zorgt ervoor dat cellen - met name kankercellen - apoptose ondergaan, wat in feite cellulaire zelfmoord is.

 7. Veel meer testen is nodig. Het is bijvoorbeeld onbekend hoeveel verteerde capsaïcine in de bloedbaan komt en hoe lang het blijft. Mary O'Connell, professor planten en milieuwetenschappen aan de New Mexico State University, is op zoek naar financiering voor onderzoek. Ze noemt de vooruitzichten van Chili als een kankerbestrijder "verleidelijk". [! 1142 => 1140 = 3!

 8. "Het is een aspect van onze omgeving dat ongewoon is," zei O'Connell.

A Hot Diet Aid

 1. Pittig voedsel kan worden gebruikt om de eetlust te beteugelen en gewichtsverlies te bevorderen, wat logisch is, omdat het in brand steken van uw mond de consumptie vaak belemmert. Toch moeten wetenschappers deze dingen bestuderen, en dat is precies wat ze deden.

 2. Een onderzoek van 34 personen uitgevoerd door UCLA-onderzoekers toonde aan dat het lichaam meer energie verbrandde toen een vorm van capsaïcine genaamd dihydrocapsiate (DCT) werd toegevoegd aan de caloriearme vloeibare diëten van de proefpersonen. DCT verhoogde ook de vetoxidatie, waardoor het lichaam meer vet als brandstof gebruikt.

 3. Onderzoekers van Purdue University ontdekten dat hete pepers je eetlust kunnen bedwingen. Van de 25 deelnemers aan het onderzoek, vonden 13 pittig eten en 12 niet. Uit het onderzoek bleek dat degenen die niet regelmatig rode pepers aten, maar die cayennepeper in hun voedsel kregen, een verminderde eetlust hadden voor vet, zout en zoet voedsel.

 4. Uit een apart onderzoek in Europa bleek dat kruidig ​​voedsel de niveaus van een bepaald eetlustremmer verhoogt.

 5. Dr. Spiro Antoniades, een spinale chirurg in Maryland, schreef een boek met de naam "The Hot Sauce Diet: A Journey in Behavior Modification."

 6. Als student met een beperkt budget ontdekte Antoniades dat hij een hele pizza langer mee kon laten door een stuk te smeren met hete saus en hete pepers en dat ene atoomplakje per maaltijd te eten. Dit is niet hoe hij afgevallen is, maar het is hoe hij begon met hete saus.

 7. Na de universiteit kwam Antoniades aan, dus nam hij een week vrij van zijn werk om voeding te studeren. Hij ontwikkelde een dieet dat voor hem zou werken - het Hot Sauce-dieet. Door hete saus bij de maaltijd te eten, consumeerde Antoniades minder voedsel, werd hij gedwongen meer water te drinken en gebruikte hij hete saus om overdag hongerige pangs terug te slaan. Hij verloor meer dan 70 pond door een uitgebalanceerd dieet met hete saus te eten en de tijd die hij nodig had om elke maaltijd te eten te verlengen tot 30 minuten. Elke maaltijd omvat een rusttijd, waarbij hij een heel glas water drinkt.

 8. "Capsaïcine is een zeer gezond voedingssupplement," zei Antoniades. "Het is een freebie, om zo te zeggen. Geen calorieën, geen natrium."

 9. Turner van de staat New Mexico, die diëtist is, spoort haar patiënten aan hete pepers te eten. Ze ziet ze als "doorway" -voedsel: als iemand bereid is om een ​​hete peper te eten, dan is hij waarschijnlijk bereid om een ​​groot aantal nieuwe groenten en fruit te proberen die ze nog niet eerder hebben geprobeerd.

Gevaren

 1. Hete saus en hete pepers kunnen je mond heel, heel heet maken, en dat kan ongemakkelijk zijn. Datzelfde spul dat in hete pepers wordt gevonden, is wat politie in menigten schiet. Vandaar de naam "pepperspray". Het rolt lekkerder van de tong dan "Capsaïcine-gebaseerde onhandelbare Citizen Neutralizer."

 2. Voedingsmiddelen die capsaïcine bevatten, kunnen het vermogen om andere smaken te proeven verminderen. Dit is geweldig nieuws als je een vreselijke kok bent, maar het is niet ideaal als je eet in een restaurant waar de chef-koks coole buitenlandse accenten hebben.

 3. Wat maagklachten betreft, er is geen bewijs dat hete pepers de maag evenmin van streek maken als andere voedingsmiddelen.

 4. Het grootste gevaar voor de meeste mensen die hete pepers of hete saus eten, is capsaïcine op hun huid krijgen en in hun ogen wrijven, waarvan uw auteur kan bevestigen dat dit het slechtste gevoel in het universum is.

Voedingsmiddelen met voordelen

 1. Er blijkt een verband te bestaan ​​tussen persoonlijkheid en pittige voedselvoorkeuren. Je wist dit waarschijnlijk al diep van binnen, op basis van hoeveel liter hete saus je ooms consumeren bij familiebijeenkomsten. Een onderzoeker in Penn State beoordeelde eigenlijk peper-eters met behulp van de Arnett Inventory of Sensation Seeking.

 2. Degenen in de groep die boven de gemiddelde AISS-score scoorden, werden als meer open voor risico's en nieuwe ervaringen beschouwd. Degenen die onder het gemiddelde scoorden, hadden de neiging verstandige economische auto's te besturen en te praten over het weer. Het is niet verrassend dat die sensatiezoekers die boven de gemiddelde AISS scoorden meer genoten van gekruid eten.

 3. Dit leidt ons tot het uiteindelijke voordeel: geestelijke gezondheid. Pittige pepers eten voelt goed. Capsaïcine bindt zich aan pijnreceptoren in de mond en neus, waardoor een brandend gevoel ontstaat dat wordt doorgegeven aan de hersenen. De hersenen reageren door endorfines vrij te geven, natuurlijke opioïden die een gevoel van welzijn veroorzaken. Dit is precies de stemming waarin een hele staat (ja, jij, New Mexico) moet zijn om te zeggen: "Hé, weet je hoe velen van ons van Spaanse pepers houden? Laten we een instituut opzetten."

 4. Joe Donatelli is een freelance journalist. Volg hem @joedonatelli.

 5. LEZERS - HOUDT U VAN KRUIDIG VOEDSEL, HETE SAUS OF Chili-PEPER? WAT ZIJN UW FAVORIETE VOEDSEL TE GENIETEN VAN HETE SAUS? WIST U OVER DE GEZONDHEID EN DIEETVOORDELEN VAN CHILI PEPPPERS? LAAT EEN COMMENTAAR HIERONDER EN LAAT ONS WETEN.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407