Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van melasse

Meer spiermassa met kalium

 1. Melasse is een eindproduct in de suikerindustrie. Wanneer suikerriet en suikerbieten door het raffinageproces gaan en er geen extra suiker uit het gewas kan worden gekristalliseerd, is de resterende stof melasse. In tegenstelling tot geraffineerde suikers bevat deze stroperige, resterende siroop stoffen, zoals sporen van vitamines en verschillende belangrijke mineralen, die uw lichaam van vitale gezondheidsvoordelen voorzien. Het is belangrijk op te merken dat een portie van 3,5 ounce melasse ook 290 calorieën, 74,7 gram koolhydraten, 0,1 gram vet en geen eiwitten of vezels bevat.

Calciuminhoud

 1. Calcium is het meest voorkomende mineraal in uw lichaam. Het is cruciaal bij het opbouwen en onderhouden van sterke botten en tanden en speelt een belangrijke rol bij de juiste spiercontracties en ontspanning. Het draagt ​​ook bij aan de gezonde werking van uw hart, zenuwen en andere lichaamssystemen. Bovendien is calcium gekoppeld aan preventie van osteoporose. Melasse is rijk aan calcium. Elke portie van 3,5 ounce bevat 205 milligram, wat 21 procent is van de dagelijkse waarden die zijn ingesteld door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Mighty Magnesium

 1. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de activering van meer dan 300 enzymen in uw lichaam die de lichaamsfuncties reguleren. Het werkt samen met calcium om de juiste spiercontractie te handhaven, de bloeddruk te reguleren en botten en tanden op te bouwen. Melasse zit vol met het mineraal magnesium. Het consumeren van 3,5 gram melasse levert u 242 milligram magnesium, wat 61 procent van de DV is die door de FDA is ingesteld.

Krachtig kalium

 1. Door melasse in uw dieet op te nemen, krijgt uw lichaam een ​​krachtige kaliumboost. Kalium speelt een belangrijke rol bij de activering van enzymen die worden gebruikt in het koolhydraat- en eiwitmetabolisme. Het werkt met calcium en magnesium om de goede werking van spiercontractie te ondersteunen. Kalium helpt ook bij het handhaven van een stabiele hartslag en helpt lichaamsvloeistoffen in evenwicht te houden. Een portie van 3,5 ounce melasse bevat 1,464 milligram kalium, wat 42 procent van de DV is die door de FDA is ingesteld.

Rijk aan antioxidanten

 1. Melasse, vooral de donkere en blackstrap-variëteiten, is rijk aan antioxidanten. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" in december 2012 over de mogelijke gezondheidseffecten van melasse, heeft aangetoond dat melasse een goede bron van antioxidanten is. In feite concludeerde een ander onderzoek dat in januari 2009 in het "Journal of the American Dietetic Association" werd gepubliceerd, dat op basis van een gemiddelde inname van 130 gram geraffineerde suikers per dag en de antioxidantactiviteit gemeten in typische Amerikaanse diëten, alternatieve zoetstoffen zoals blackstrap vervangen melasse kan de inname van antioxidanten verhogen tot een niveau dat vergelijkbaar is met dat in een portie bessen of noten.

 2. Melasse, vooral de donkere en blackstrap-variëteiten, is rijk aan antioxidanten. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" in december 2012 over de mogelijke gezondheidseffecten van melasse, heeft aangetoond dat melasse een goede bron van antioxidanten is. In feite concludeerde een ander onderzoek dat in januari 2009 in het "Journal of the American Dietetic Association" werd gepubliceerd, dat op basis van een gemiddelde inname van 130 gram geraffineerde suikers per dag en de antioxidantactiviteit gemeten in typische Amerikaanse diëten, alternatieve zoetstoffen zoals blackstrap vervangen Melasse kan de inname van antioxidanten verhogen tot een niveau dat vergelijkbaar is met dat in een portie bessen of noten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407