Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van paarse kool

De gezondheidsvoordelen van rauwe bieten

 1. De paarse kool is een variëteit van de hoofdkool die dicht bij de grond groeit en overvloedige bladeren heeft die voorafgaand aan het koken worden verwijderd. Europese boeren ontwikkelden de hoofdkool in de middeleeuwen. Tegenwoordig verbouwen telers in Californië, Texas, Georgia en New York de groente. Rauwe paarse kool wordt vaak in salades geworpen en wanneer gekookt, behoudt citroensap zijn paarse kleur.

Fiber

 1. Een portie gehakte paarse kool van 1 kop levert 2 gram vezels, of 8 procent van de dagelijkse waarde van 25 gram, zoals aanbevolen door de Food and Drug Administration. Voedingsvezels voorkomen dat overtollig cholesterol via de wand van uw dunne darm in uw bloedbaan terechtkomt; de vezel absorbeert de cholesterol en scheidt deze uit via het afvalverwijderingsproces.

Kalium

 1. Het kaliumgehalte in 1 kopje gehakte paarse kool is 216 milligram. Kalium zorgt ervoor dat het vloeistofniveau van uw lichaam fluctueert naar ongezonde volumes, en het Institute of Medicine beveelt aan om dagelijks 4.700 milligram te consumeren om een ​​gezonde bloeddruk te handhaven. Kalium voorkomt ook hartspierstress door de samentrekking te ondersteunen die je hartslag van brandstof voorziet.

Vitamine C

 1. Het vitamine C-gehalte in paarse kool is uit voedingsoogpunt significant. Een portie van 1 kopje levert 51 milligram of 85 procent van de dagelijkse behoefte van 60 mg. Koken ontleedt een deel van de voedingsstof. Rauwe paarse kool bevat een hoger gehalte aan vitamine C dan wanneer het wordt gekookt. Vitamine C is een effectieve antioxidant. Het beschermt cellen tegen het DNA en de vernietiging van de samenstelling die metabolische toxines vaak veroorzaken.

Vitamine A

 1. Het vitamine A-gehalte in paarse kool is 20 procent van de 5000 IE die elke dag nodig is, of 993 IE per portie van 1 kopje. Vitamine A is een voedingsstof die verschillende functies in uw lichaam biedt. Het produceert retina-pigmenten voor uw ogen, handhaaft het gezichtsvermogen en verbetert het gezichtsvermogen 's nachts. Het ondersteunt ook de immuunrespons van uw lichaam, waardoor uw risico op microbiële infecties wordt verminderd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407