Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van pure chocolade en hoe u de juiste reep kiest

Houd het deksel op calorieën

 1. Als het gaat om zaken van hart en geest, hebben de twee de neiging om te botsen - behalve als het gaat om chocolade. Hoewel we allemaal juichten toen we ontdekten dat donkere chocolade goed is voor het hart, kan je favoriete zoete traktatie ook helpen bij depressies en andere kwalen.

Cocoa's ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Cacao bevat de polyfenolen die flavonoïden worden genoemd, een soort antioxidant. Ze nemen schadelijke vrije radicalen op uit het lichaam. Schade door vrije radicalen kan leiden tot een breed scala aan leeftijdsgebonden aandoeningen, van artritis tot de ziekte van Alzheimer.

 2. Dankzij de flavonoïden van chocolade kan cacao het risico op diabetes verminderen, de zenuwen beschermen tegen letsel en ontstekingen en zelfs de huid beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling, volgens een studie van november 2011 in de antioxidanten Redox Signaleringsdagboek.

Is pure chocolade goed voor je hart?

 1. Er is een groeiend aantal onderzoeken dat de voordelen voor het hart van het eten van pure chocolade aantoont. Een studie uit februari 2011, gepubliceerd in Clinical Nutrition, toonde aan dat het eten van donkere chocolade geassocieerd was met een verminderd risico op plaque-opbouw in het hart. Een studie uit juni 2017 gepubliceerd in Frontier in Immunology meldde dat het eten van donkere chocolade de bloeddruk kan verbeteren en een andere maatregel die verband houdt met de gezondheid van het hart - flow-mediated dilation (FMD) - die ook wordt geassocieerd met plaque-opbouw in het hart.

Donkere chocolade kan helpen bij depressie

 1. In een onderzoek uit augustus 2019, gepubliceerd in Depressie en angst, ontdekten onderzoekers dat degenen die aangaven dat ze donkere chocolade aten 70 procent minder kans hadden om depressieve symptomen te melden dan niet-chocola-eters. Dus hoeveel moeten we eten om impact te zien? Hoewel de hoeveelheid donkere chocolade die in de studie werd geconsumeerd sterk varieerde, was het gemiddelde slechts 11,7 gram (ongeveer een halve gram) - wat ongeveer een kwart van een Hershey's reep is.

 2. Hoewel de auteurs van de studie opmerken dat er meer onderzoek moet worden gedaan om het effect te onderzoeken, is dit veelbelovend nieuws gezien ernstige depressie tegenwoordig de meest voorkomende psychische aandoening is. Volgens het National Institute of Mental Health meldt ongeveer zeven procent van alle volwassenen in het verleden ten minste één depressieve episode.

Hoe de beste chocolade te kopen

 1. Overtuigd dat u meer cacao aan uw dieet moet toevoegen? Voordat we overboord gaan met de Godiva, laten we eens kijken welk type chocolade het beste is en hoeveel we zouden moeten eten.

 2. De meeste gezondheidsvoordelen van chocolade zijn specifiek gekoppeld aan pure chocolade, zoals opgemerkt in de studie van november 2011. Donkere chocolade bevat een hogere concentratie cacao, die nuttige fenolische antioxidanten bevat. Melk en witte chocolade bevatten minder van deze verbindingen.

Hoe de beste chocolade te kopen

 1. Zoek bij het kopen van chocolade specifiek naar donkere chocolade: hoe hoger het cacaogehalte, hoe beter het is voor uw gezondheid. Je kunt het beste een chocoladereep kiezen met 70 procent cacao of meer.

 2. En als het gaat om porties, zijn er geen vaste richtlijnen voor hoeveel we wel (of niet) zouden moeten eten, hoewel de algemene consensus maximaal één ons per dag is . Chocolade is calorierijk en bevat vaak toegevoegde suiker, dus het is belangrijk om dit in evenwicht te houden met je algehele dieet.

 3. Suiker toegevoegd

 4. Donkere chocolade met 72 procent cacao bevat ongeveer 26 gram suiker per portie van 3,5 ounce. De American Heart Association beveelt aan dat vrouwen niet meer dan 25 gram toegevoegde suiker eten en mannen niet meer dan 36 gram toegevoegde suiker per dag. Dat betekent dat elke dag 3,5 ons donkere chocolade eten 100% van de dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen oplevert en ongeveer tweederde van het door de man voorgestelde maximum. Overmaat suiker is gekoppeld aan tandbederf, hartproblemen en een verhoogd risico op obesitas.

 5. Cacao bevat cafeïne. Hoewel elke dag kleine hoeveelheden cafeïne veilig kunnen zijn, kunnen grotere doses u zenuwachtig, angstig of slaapproblemen veroorzaken. Een 3,5-ounce reep van 70 tot 85 procent pure chocolade bevat ongeveer 80 milligram cafeïne, wat ongeveer dezelfde hoeveelheid is als in een kopje koffie of een shot espresso. Gezonde volwassenen moeten streven naar niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag volgens de Food and Drug Administration (FDA).

 6. Zoek bij het kopen van chocolade specifiek naar donkere chocolade: hoe hoger het cacaogehalte, hoe beter het is voor uw gezondheid. Je kunt het beste een chocoladereep kiezen met 70 procent cacao of meer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407