Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van spiermazen

10. Avocado Keto Salsa Verde

 1. Heb je ooit kippenspiermagen geprobeerd die zijn gestoofd in zure room, kippenspiermagen met kerrie of ingemaakte spiermaag? Zo niet, mis je belangrijke voedingsstoffen die de gezondheid en het welzijn ondersteunen. Ook bekend als de gigerium of ventriculus, de spiermaag is een klein spierorgaan gevonden in het spijsverteringskanaal van sommige vogels en vissen. Net als ander orgaanvlees zitten kip en kalkoenmaagjes boordevol eiwitten en smaken ze geweldig wanneer ze op de juiste manier worden gekookt.

Wat zijn spiermaag?

 1. Zoek online naar "voordelen van kippendarm" of "voordelen van orgaanvlees" en u ziet het woord spiermaag vermeld op blogs over gezondheid en voeding. Deze term verwijst naar een kleine spier die vogels helpt zaden en ander voedsel te verteren. Het maakt deel uit van de maag van de vogel en helpt bij de afbraak van voedsel. Alle vogels, inclusief eenden, lammeren, kippen en kalkoenen, hebben een spiermaag.

 2. Pluimvee en kalkoenmaagdieren zijn een delicatesse in Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië, Oost-Europa en andere delen van de wereld. Samen met kippenlever, harten en nieren worden ze gebruikt in een veelheid aan gerechten, van soepen en stoofschotels tot zelfgemaakte snacks. Je kunt ze bakken, stomen, braden, grillen of bakken, op spiesjes leggen of toevoegen aan jus en sauzen.

Voedingswaarde spiermaag

 1. Dit kan als een verrassing komen, maar spiermaagjes zijn enkele van de gezondste en meest voedzame orgaanvlees. Ze zitten boordevol eiwitten en weinig vet, waardoor ze ideaal zijn voor lijners. Hun voedingswaarde hangt echter af van hoe je ze kookt. Een portie kippenmaag van 3,5 ounce biedt:

 2. Spiermagen zijn ook een goede bron van vitamine C, riboflavine, magnesium, koper en mangaan. Bovendien bevatten ze geen koolhydraten en bevatten ze minder dan 100 calorieën per portie. Dezelfde hoeveelheid gestoofde spiermaag heeft 154 calorieën, 30 gram eiwit, 2,7 gram vet en grotere doses selenium, zink, ijzer en calcium. Als je ze kookt met olie of boter, tellen de calorieën op.

 3. Kippenlever, in vergelijking, is lichter hoger in vet maar bevat meer voedingsstoffen. Een portie van 3,5 ounce (gekookt) heeft 167 calorieën, 6,5 gram vet en 24,5 gram eiwit. Het heeft maar liefst 267 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A, bijna de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en grote hoeveelheden selenium, koper en ijzer. Bovendien levert het 281 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12.

Zijn spiermaagjes echt gezond?

 1. Rijk aan eiwitten en mineralen, spiermaag kan een gezonde aanvulling zijn op de meeste diëten. Selenium kan bijvoorbeeld beschermen tegen borst-, blaas-, long-, prostaat- en huidkanker, volgens een meta-analyse van 2016 die is gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten. Dit mineraal helpt bij de productie van schildklierhormonen, beschermt tegen oxidatieve stress en ondersteunt de reproductieve gezondheid.

 2. Als u probeert af te vallen, hoeft u niet verder te zoeken. Vanwege hun hoge proteïnegehalte remmen maagden de honger en helpen ze je de hele dag door meer calorieën te verbranden. In 2016 publiceerde het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics de resultaten van vijf studies die aantoonden dat eiwitrijke diëten de volheid verhogen. Deze voedingsstof kan ook helpen bij het voorkomen van obesitas en het verminderen van visceraal vet.

 3. Gizzards bevatten ook vitamine B12, dat een sleutelrol speelt in de hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen ondersteunt. Zoals de National Institutes of Health aangeeft, komt vitamine B12-tekort vaker voor bij veganisten, senioren en mensen met bloedarmoede of gastro-intestinale aandoeningen. Als het niet wordt geadresseerd, kan dit leiden tot geheugenproblemen, dementie, depressie en vermoeidheid. Orgaanvlees bevat bijzonder veel voedingsstoffen.

Krijg Leaner en bouw massa

 1. De meeste mensen associëren eiwitten met kip- en kalkoenfilet, mager rundvlees, zuivelproducten en eieren. Orgaanvlees wordt vaak over het hoofd gezien. Een portie gekookte spiermaag levert 61 procent van de dagelijks aanbevolen eiwitinname, waardoor het gemakkelijker wordt om slank te blijven. Volgens een beoordeling in 2018 in het tijdschrift Nutrients kunnen atleten een betere verzadiging bereiken en spierverlies verminderen door hun eiwitinname te verhogen.

 2. U hoeft echter geen atleet te zijn om van de voordelen te profiteren. Eiwit bestaat uit aminozuren die nodig zijn voor spiergroei en herstel. Leucine, valine, arginine, glycine, alanine en isoleucine zijn slechts enkele voorbeelden. Het helpt ook om vetvrije massa te behouden tijdens een dieet, wat op zijn beurt helpt uw ​​metabolisme op peil te houden.

 3. In een onderzoek uit 2017 gepubliceerd in Nutrition Express, ondervonden lijners die hun eiwitinname verdubbelden terwijl ze een calorietekort hadden, meer vetverlies en spiergroei dan die op een gematigd eiwitdieet. Beide groepen trainden zes dagen per week met intensieve training, maar de eiwitrijke groep behaalde betere resultaten.

Verhoog uw energie natuurlijk

 1. Als u zich moe en versleten voelt, kan ijzertekort de oorzaak zijn. Dit mineraal ondersteunt de cellulaire gezondheid, verhoogt de immuunfunctie en helpt zuurstof aan uw spieren te leveren. Een ijzerarm dieet kan onder andere leiden tot bloedarmoede, wat onder andere symptomen van zwakte en vermoeidheid, broze nagels, hoofdpijn, aritmie, slechte mentale focus, pijn op de borst en een onregelmatige hartslag veroorzaakt.

 2. Eén portie spiermaag zorgt voor 18 procent van de dagelijks aanbevolen ijzerinname, waardoor het gemakkelijker is om dit mineraal in uw dieet te krijgen. Het beschikt ook over grote doses zink, magnesium, B-complex vitamines en andere voedingsstoffen die ervoor zorgen dat uw lichaam optimaal blijft functioneren. Lage vitamine B12-waarden kunnen bijvoorbeeld bloedarmoede en vermoeidheid veroorzaken. Overweeg vaker orgaanvlees te eten om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen en je energie te herstellen.

Zijn er risico's?

 1. Er zijn maar weinig onderzoeken uitgevoerd naar met name spiermaag. Zoals Medical News Today opmerkt, bevatten sommige orgaanvlees veel verzadigd vet. Als uw cholesterolgehalte boven normaal is, geniet dan met mate van dit voedsel. Maagden hebben echter minder dan één gram verzadigd vet per portie, dus het is onwaarschijnlijk dat ze de cholesterolwaarden in het bloed of de cardiovasculaire gezondheid beïnvloeden.

 2. Onderzoekers wijzen er ook op dat orgaanvlees purines bevat en moet worden vermeden door mensen met jicht. Deze organische verbindingen verhogen het urinezuurniveau en kunnen jichtaanvallen veroorzaken.

 3. Als u denkt dat u te veel kip eet, inclusief spiermaag, kunt u overwegen om over te schakelen naar biologische merken. Boeren gebruiken vaak antibiotica om ziekten bij kippen te voorkomen. Een dieet rijk aan gevogelte kan de ontwikkeling van resistente bacteriën bevorderen, die volgens The Guardian elk jaar meer dan 700.000 levens wereldwijd claimen. De enige manier om deze risico's te beperken is door organisch te gaan.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407