Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Whiskey

Zinc

 1. Whisky is een van granen afgeleide alcohol die wordt gemaakt door rogge, gerst, tarwe of maïs te vergisten. Mensen over de hele wereld maken en drinken de verschillende soorten whisky, en elke whisky heeft een verschillende smaak. Hoewel elk type alcohol dodelijk kan zijn, heeft de medische gemeenschap een aantal gezondheidsvoordelen gevonden bij het drinken van matige hoeveelheden alcohol, met name whisky.

Geen vet

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw stelt dat 1,5 oz. shot whisky bevat geen vet. Voor de meeste mensen wordt een gezond dieet beschouwd als vetarm.

Lage koolhydraten

 1. Een 1,5 oz. portie whisky bevat slechts 0,04 g koolhydraten. Dit is in de vorm van suiker - een eenvoudige koolhydraat die je lichaam afbreekt en meteen voor energie gebruikt.

Vermindert de risico's van veel voorkomende medische problemen

 1. Dr. David J. Hanson van de Staatsuniversiteit van New York stelt dat mensen die dagelijks één of twee alcoholische dranken consumeren, waaronder whisky, 50% minder kans hebben op een beroerte of het ontwikkelen van dementie op oudere leeftijd. Deze matige hoeveelheid drinken kan ook de kans op diabetes met 30 tot 40 procent verminderen. Deze voordelen komen van het vermogen van alcohol om goede cholesterol te verhogen en bloedstolsels te verminderen.

Verlaagt het risico op kanker

 1. Alcohol bevat ellaginezuur, een antioxidant die kankercellen vernietigt. Volgens een studie gepresenteerd door Dr. Jim Swan en collega's op de EuroMedLab-conferentie in 2005 in Glasgow, bevat whisky meer ellaginezuur dan andere soorten alcohol, waardoor het nog meer anti-oxidanten tegen kankercellen bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407