Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van zalm

De slechtste kaaskeuzes voor Dieters

 1. Zalm is een soort vis die zowel in zoet als in zout water voorkomt. Er zijn verschillende soorten zalm, zoals de sockeye, pink, coho, chum, chinook en Atlantic. Zalm is niet alleen lekker, maar heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen; wanneer gebakken, geroosterd, aangebraden of gegrild, is zalm een ​​van de meest hart-gezonde gerechten.

Omega 3

 1. Omega 3-vetzuren zijn een soort essentieel vetzuur. Het lichaam kan ze niet zelf maken en heeft voedsel of vitamines nodig om de voedingsstoffen te leveren. Omega 3 bevordert gezonde gewrichten en huid, vermindert het risico op hartaandoeningen en helpt bij neurologische ontwikkeling bij ongeboren kinderen. Atlantische zalm heeft de hoogste concentratie omega 3 in de zalmfamilie, met 1,9 gram per 2 oz. filet. De American Heart Association beveelt aan dat volwassenen twee porties omega 3 per week krijgen om optimale gezondheidsvoordelen te behouden. Volgens Worlds Healthiest Foods verbetert omega 3 de hartspierfunctie en vermindert het het risico op dodelijke hartritmestoornissen.

Protein

 1. Zalm bevat tot 58 procent van de dagelijkse benodigde eiwitinname per portie van 4 ons. Zalm bevat essentiële aminozuren die de groei bevorderen en spiermassa helpen behouden. Het eiwit in zalm helpt het lichaam het metabolisme op een niveau te houden om gewichtsverlies te bevorderen. Als je drie of meer dagen per week zalm eet, kun je je ook langer vol voelen. Het kan worden gegeten met een portie verse gestoomde groenten voor een hart-gezond diner dat je energie geeft en de hongergevoel verlicht.

Vitaminen in zalm

 1. Zalm biedt een goede bron van enkele essentiële vitamines die u nodig hebt voor een gezonde levensstijl. Een 3-ounce gebakken filet geeft je meer dan 40 procent van je dagelijkse inname van vitamine B12; meer dan 30 procent niacine; meer dan 25 procent vitamine B-6 en meer dan 10 procent thiamine en pantotheenzuur. Vitamine D bevordert gezonde botten en tanden en kan het risico op multiple sclerose en bepaalde soorten kanker helpen verminderen.

Mineralen in zalm

 1. Een portie gebakken zalm van 3 ons levert ongeveer 50 procent van uw aanbevolen inname van selenium. Selenium kan hartziekten, kanker, mentale achteruitgang die gepaard gaat met leeftijd en schildklieraandoeningen bestrijden, volgens het National Institutes of Health Office van voedingssupplementen. Dezelfde portie zalm levert ook 20 procent van uw dagelijkse inname van fosfor. MedlinePlus.com legt uit dat fosfor talloze rollen in het lichaam speelt, van het opbouwen van sterke botten en tanden tot het behoud van een gezond hart en nieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407