Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondste manieren om granola te eten

Paar met muesli met weinig suiker

 1. Granola lijkt op het eerste gezicht misschien een gezond voedingsmiddel. Het primaire ingrediënt, volkoren haver, bevat een grote vezelstoot en ondersteunt de spijsvertering. Noten en zaden bieden een hart-gezonde bron van voedingsvetten, en gedroogd fruit voegt natuurlijke suiker toe om uw zoetekauw te bevredigen.

 2. Granola's gezondheidsvoordelen kunnen echter worden gemaskeerd door granen die zijn geladen met toegevoegde suiker en kunstmatige ingrediënten. Bovendien bevatten de dichte ingrediënten meer calorieën dan verwacht. Het is essentieel om de voedingswaarde te controleren om granolamerken te vinden die het beste de voedingswaarde van granola behouden zonder veel ongezonde ingrediënten. Houd ook rekening met het hoge calorische gehalte bij het bepalen van de portiegrootte.

Paar met muesli met weinig suiker

 1. Hoewel de belangrijkste ingrediënten in granola - haver, noten, zaden en gedroogd fruit - zowel heerlijk als voedzaam kunnen zijn, bevatten veel in de winkel gekochte granola-merken toegevoegde suiker en kunstmatige ingrediënten. Controleer de voedingswaarde-informatie en portiegrootte voordat u een granola kiest.

Suiker en kunstmatige ingrediënten

 1. Inspecteer bij het winkelen voor granolgraan het suiker- en vetgehalte en de algemene ingrediëntenlijst. Veel granolamerken, zelfs die die als gezond worden beschouwd, bevatten veel toegevoegde suiker die geen voedingswaarde oplevert.

 2. Vermijd producten die veel suikerbronnen in de ingrediëntenlijst vermelden, en blijf bij producten met een suikergehalte afkomstig van gedroogd fruit of honing. Producten die weinig calorieën bevatten of die beweren "vetarm" of "suikervrij" te zijn, elimineren vaak de gezondste ingrediënten om deze bewering te doen.

 3. Voordat u deze artikelen aanschaft, moet u overwegen welke gezondheidsvoordelen mogelijk zijn opgeofferd. Veel producten, zelfs die met "volledig natuurlijke" ingrediënten, kunnen ongezonde transvetten, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen bevatten, dus controleer het etiket zorgvuldig voordat u koopt.

Calorie-inhoud

 1. Vergelijk niet alleen de etiketten voor voedingswaarde-informatie, maar vergelijk ook het caloriegehalte en de portiegrootte. Granola zit vol met veel voedzame ingrediënten, die de consument veel gezondheidsvoordelen en energie bieden, maar ook het caloriegehalte verhogen.

 2. Volgens het 2013 rapport van het National Heart, Lung and Blood Institute, Onderhouden van een gezond gewicht onderweg, bevat slechts 1 kopje zelfgemaakte granola ongeveer 500 calorieën en 55 gram vet, veel hoger dan de gemiddelde ontbijtgranen.

 3. Het NHLBI-rapport beveelt aan om granola te vervangen door vetarme en caloriearme opties zoals havermout of zemelenvlokken als gewichtsbeheersing een probleem is. De aanbevolen portiegrootte van muesli is kleiner dan vergelijkbare ontbijtproducten omdat het boordevol voedingsstoffen zit. Houd hier rekening mee bij het kopen en consumeren van muesli.

Keep It All-Natural

 1. Om de gezondheidsvoordelen van muesli te behouden, probeer een zelfgemaakt recept in plaats van het in de winkel te kopen. Je kunt elke combinatie van rauwe ingrediënten, waaronder haver, noten en gedroogd fruit, vinden in een natuurvoedingswinkel of boerenmarkt.

 2. Pas de ingrediënten aan uw smaak aan en vermijd het consumeren van al dat extra, kunstmatige spul dat u in veel in de winkel gekochte muesli-merken aantreft. Zoek naar gezonde, creatieve recepten, tips en trucs voor het maken van zelfgemaakte muesli op websites met voedseltijdschriften.

Granola beoordelen

 1. Granola kan een plaats krijgen in een gezond dieet omdat het een hoog percentage van de dagelijks aanbevolen inname van vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen bevat. Maar het is essentieel om rekening te houden met kunstmatige ingrediënten en rekening te houden met het caloriegehalte voordat je het regelmatig consumeert. Geniet van muesli-granen met mate en in zijn meest natuurlijke vorm als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407