Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De kalmerende effecten van passiebloem

Wat is passiebloem?

 1. Er zijn ongeveer 500 bekende soorten passiebloem. Deze plantenfamilie wordt ook wel Passiflora genoemd. Sommige studies suggereren dat bepaalde soorten medicinale voordelen kunnen hebben. Passiflora incarnata kan bijvoorbeeld helpen bij het behandelen van angst en slapeloosheid.

 2. Inheemse Amerikanen hebben passiebloem gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Deze omvatten steenpuisten, wonden, oorpijn en leverproblemen.

 3. Spaanse ontdekkingsreizigers leerden van passiebloem van inheemse Peruanen. Ze noemden deze planten vanwege hun gelijkenis met een kruisbeeld. In christelijke tradities is "de passie" een term die wordt gebruikt om de laatste periode van het leven van Jezus Christus te beschrijven, inclusief zijn kruisiging.

 4. In Europa hebben mensen P. incarnata gebruikt om rusteloosheid en onrust te behandelen. En sommige mensen gebruiken het om angst te behandelen. De vrucht wordt ook gebruikt om bepaalde dranken op smaak te brengen.

Zijn de potentiële voordelen van passiebloem?

 1. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) is meer onderzoek nodig om het potentiële gebruik van P. incarnata te beoordelen. Sommige onderzoeken suggereren dat het kan helpen angst en slapeloosheid te verlichten. Andere soorten passiebloem zijn veelbelovend gebleken voor de behandeling van maagproblemen.

Het kan uw geest kalmeren

 1. P. incarnata heeft veel voorkomende namen, waaronder paarse passiebloem en maypop. Vroege studies suggereren dat het kan helpen bij het verlichten van slapeloosheid en angst. Het lijkt het niveau van gamma-aminoboterzuur (GABA) in uw hersenen te verhogen. Deze stof verlaagt de hersenactiviteit, wat je kan helpen ontspannen en beter slapen.

 2. In een proef gepubliceerd in Phytotherapy Research dronken de deelnemers een dagelijkse dosis kruidenthee met paarse passiebloem. Na zeven dagen rapporteerden ze verbeteringen in de kwaliteit van hun slaap. De onderzoekers suggereren dat paarse passiebloem volwassenen kan helpen milde slaaponregelmatigheden te beheersen.

 3. Sommige onderzoeken suggereren dat paarse passiebloesem ook angst kan verlichten. Een studie gerapporteerd in het tijdschrift Anesthesia and Analgesia onderzocht de effecten ervan op geplande chirurgische patiënten. Patiënten die het consumeerden, rapporteerden minder angst dan degenen die een placebo kregen.

Het kan uw maag kalmeren

 1. Andere leden van de Passiflora-familie kunnen maagproblemen helpen behandelen. Passiflora foetida is meer algemeen bekend als stinkende passiebloem. In een studie gerapporteerd in het Indian Journal of Pharmacology onderzochten onderzoekers het potentieel voor de behandeling van maagzweren. Ze ontdekten dat het hielp bij het verlichten van zweren bij ratten. Het toonde ook antioxidantpotentieel.

 2. In een andere studie gerapporteerd in BioMed Research International onderzochten wetenschappers Passiflora serratodigitata. Ze creëerden een extract van zijn bladeren en stengels. Dit extract was ook veelbelovend voor de behandeling van zweren bij ratten. Maar er is meer onderzoek naar mensen nodig.

Zijn de potentiële risico's?

 1. Volgens de NCCIH wordt passiebloem over het algemeen als veilig beschouwd. Maar het kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals:

 2. Daarom moet het niet worden ingenomen met kalmerende medicijnen. Het is ook niet veilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Het kan weeën veroorzaken als je zwanger bent.

Kunt u passiebloem nemen?

 1. Je kunt gedroogde passiebloem toevoegen aan kokend water om een ​​kruidenthee te maken. Je kunt gedroogde passiebloem of voorverpakte thee vinden in veel natuurvoedingswinkels. Je kunt ook vloeibare extracten, capsules en tabletten vinden.

 2. Overleg altijd met uw arts voordat u passiebloem als alternatieve behandeling probeert. Ze kunnen u helpen de potentiële voordelen en risico's te beoordelen.

 3. Je kunt gedroogde passiebloem toevoegen aan kokend water om een ​​kruidenthee te maken. Je kunt gedroogde passiebloem of voorverpakte thee vinden in veel natuurvoedingswinkels. Je kunt ook vloeibare extracten, capsules en tabletten vinden.

 4. Overleg altijd met uw arts voordat u passiebloem als alternatieve behandeling probeert. Ze kunnen u helpen de potentiële voordelen en risico's te beoordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407