Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De koolhydraten in Garbanzo-bonen

Manieren om van kikkererwten te genieten

 1. Garbanzo-bonen, of kikkererwten, zijn zo voedzaam, dat Dr. Nicholas Perricone Oprah.com vertelde dat hij ze noodzakelijk acht voor iedereen die op zoek is naar een anti-aging dieetvoeding. Garbanzo-bonen bevatten veel eiwitten, zitten boordevol vitamines en bevatten fytochemicaliën, eigenschappen van planten die chronische ziekten voorkomen. Ze zijn ook een uitstekende bron van koolhydraten die je lichaam en hersenen de energie geven die het nodig heeft om je de dag door te helpen.

Koolhydraten afbreken

 1. Uw lichaam neemt de koolhydraten die u eet op en zet deze om in glucose. Het gebruikt dan glucose voor uw onmiddellijke energiebehoeften, of het slaat de glucose op voor wanneer u zich tussen de maaltijden traag voelt. Je krijgt koolhydraten van fruit en groenten, granen, zuivelproducten, maar ook van voedingsmiddelen met toegevoegde suikers. Er zijn eenvoudige en complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten bestaan ​​uit zetmeel en voedingsvezels, die beide voorkomen in bonen, zoals kikkererwten, fruit en groenten en volkorenproducten. Enkelvoudige koolhydraten zijn geraffineerde suikers die voorkomen in gezond voedsel zoals fruit en melk, maar ook tafelsuiker, die wordt toegevoegd aan veel verpakte goederen en snoep.

Wat zit er in Garbanzo-bonen?

 1. Een portie garbanzo-bonen bevat 45 gram, of 35 procent van de door het Institute of Medicine aanbevolen 130 gram koolhydraten per dag voor volwassenen. Acht van die grammen zijn van suikers of geraffineerde koolhydraten. Twaalf en een half van die grammen zijn van vezels, terwijl de resterende grammen afkomstig zijn van zetmeel. Volwassen mannen van 50 jaar en jonger moeten streven naar 38 gram vezels per dag en volwassen vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie moeten streven naar 25 gram vezels per dag.

Voordelen van glasvezel

 1. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt mensen aan meer bonen te eten om hun vezelinname te verhogen, omdat de meeste Amerikanen deze voedingsstof onderconsumptie gebruiken. Als je een man bent, krijg je 32 procent van de aanbevolen hoeveelheid vezels voor een kopje kikkererwten, en als je een vrouw bent, krijg je 48 procent. Een artikel gepubliceerd in 2009 in "Nutrition Reviews" stelt dat een hoge inname van vezels uw risico op hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en gastro-intestinale problemen vermindert. Het verbetert ook de bloedsuikerspiegel bij diabetici en niet-diabetici.

Wat als ik diabetes heb?

 1. Hoewel garbanzo-bonen rijk zijn aan koolhydraten, hoeven diabetici niet uit de buurt te blijven. De glycemische index rangschikt voedingsmiddelen op een schaal van 1 tot 100 op basis van hoe ze uw bloedsuiker en insuline beïnvloeden. Hoe lager de glycemische index, hoe beter het voedsel is voor diabetici om te eten. Volgens de Harvard School of Public Health hebben 150 gram garbanzo-bonen een glycemische index van 10. Als je ze koopt en eet ze in pekel in blik, stijgt de glycemische index naar 38.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407