Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De kracht van vaders: waarom vaders in hun ouderschap moeten investeren

10 Keto-salades die je elke dag van 2019 wilt eten

 1. Vaders zijn belangrijke beïnvloeders in het leven van hun kinderen; ze worden niet langer gewaardeerd alleen om het figuratieve spek mee naar huis te nemen. De dagen van onthecht vader worden behoren tot het verleden. Vaders zijn meer dan ooit betrokken bij alle aspecten van opvoeding. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die vaders zijn eigenlijk gelukkiger zijn dan hun kinderloze leeftijdgenoten. Niet alleen profiteren vaders ervan mee te doen, maar er zijn ook enorme voordelen voor kinderen! Het laatste onderzoek wijst op verschillende gebieden waar vaders een bijzonder diepgaand effect hebben op de gezondheid en het welzijn van hun dochters.

Omgaan met stress

 1. Onderzoek heeft uitgewezen dat de waargenomen kwaliteit van de relatie tussen vader en dochter het vermogen van de dochter om stress te beheersen kan beïnvloeden, omdat lagere baseline cortisolspiegels werden gedetecteerd bij een warme relatie en hogere cortisolspiegels werden gedetecteerd toen de relatie onder druk stond. Cortisol wordt vaak het "stresshormoon" genoemd en is verantwoordelijk voor het reguleren van veranderingen in het lichaam als reactie op stress. Aldus hadden de dochters met de lagere cortisolspiegels de neiging om een ​​lagere reactiviteit te hebben voor voor ontwikkeling geschikte stressoren en verhoogde coping-mechanismen om met stressvolle situaties om te gaan. Ze ontdekten ook dat positieve interacties tussen vaders en dochters de sociale cognitie kunnen beïnvloeden, zodat vrouwen met warme vaders, wanneer ze sociale problemen met leeftijdsgenoten bespreken, minder geneigd zijn zich te concentreren op de elementen van het probleem die oncontroleerbaar of onvoorspelbaar zijn.

Eigenwaarde en lichaamsbeeld

 1. Vaders kunnen de basis leggen voor een jonge vrouw met betrekking tot hoe zij zichzelf en haar lichaam ziet. Wanneer vaders aanwezig en liefdevol zijn, leren jonge meisjes zichzelf in een positief daglicht te stellen. Vaders die onvoorwaardelijke liefde en steun voor hun dochters tonen, vergroten de kans op een positief lichaamsbeeld. Maar wanneer de feedback van een vader zich richt op het uiterlijk en de talenten van zijn dochter, is er een hogere incidentie van negatief lichaamsbeeld. Uit onderzoek is ook gebleken dat dochters die een sterke emotionele band met hun vader hebben, ook minder kans hebben depressief te zijn of een eetstoornis hebben, zoals anorexia of boulimia.

Academische prestaties en professioneel succes

 1. Een positieve, warme en verbonden relatie met de vader helpt niet alleen emotioneel meisjes en vrouwen, het kan ook een diepgaand effect hebben op hun succes op school en in hun carrière. Uit een recente volkstelling in de Verenigde Staten bleek dat meisjes met een warme relatie met hun vaders 43 procent meer kans hadden om As te verdienen en 33 procent minder kans dan andere kinderen om een ​​cijfer te herhalen. Vrouwen zoeken nu meer dan ooit een loopbaan die vergelijkbaar is met die van hun vaders. Uit een studie uit 2009 van de Universiteit van Maryland bleek dat 20 procent van de vrouwen die momenteel in de dertig zijn, in de professionele voetstappen van hun vader treden, vergeleken met slechts 6 procent in de vroege jaren 1900. De gedachte achter deze verschuiving is dat er nu niet alleen meer vrouwen in de beroepsbevolking zitten, maar ook dat hun vaders mentoren zijn en meer investeren in de toekomst van hun dochters, evenals in hun relaties met hun dochters.

Gezonde relaties op volwassen leeftijd met mannen

 1. Een van de belangrijkste gepubliceerde bevindingen is dat meisjes die een gezonde relatie met hun vader hebben, op volwassen leeftijd vaak gezondere, gelukkiger en langduriger relaties hebben met mannen. Ze hadden ook de neiging om sterkere communicatieve vaardigheden te hebben, wat gezondere intieme relaties met mannen bevorderde. Uit een studie in 2010 bleek dat de interacties met haar vader in de beginjaren van een meisje een sterke voorspeller kunnen zijn van zowel haar intieme als seksuele relaties met mannen later. Uit het onderzoek bleek dat meisjes die zich niet emotioneel dicht bij hun vader voelden, vaker seksueel actief waren in de adolescentie. De reden hiervoor kan zijn dat ze proberen de emotionele leegte te vullen die ontstaat door een gebrek aan nabijheid en genegenheid. Wanneer vaders emotioneel contact maken en investeren in het opbouwen van relaties met hun dochters, is de toename van fysiek, mentaal en sociaal welzijn enorm. Vaders spelen een zeer belangrijke rol bij het bouwen van emotioneel en sociaal gezonde kinderen. Zorg er dus voor dat papa betrokken wordt bij het bedenken van het ouderschapsplan van je gezin. Hij speelt een belangrijke rol!

 2. Dit artikel verscheen oorspronkelijk op het blog The Committee For Children op 17 juni 2016

 3. Melissa Benaroya, LICSW, is een oudercoach, spreker en auteur in de omgeving van Seattle (MelissaBenaroya.com). Ze creëerde de online cursus Childproof Parenting en is mede-oprichter van GROW Parenting en Mommy Matters. Melissa biedt ouders de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om gezonde kinderen op te voeden en meer plezier in het ouderschap te vinden. Melissa biedt oudercoaching en lessen en spreekt regelmatig op gebiedsscholen en bedrijven. Bekijk Melissa's blog voor meer geweldige tips over veelvoorkomende opvoedingskwesties en Facebook voor het laatste nieuws in de opvoeding van de ouders!

 4. Allgood SM, Beckert TE, Peterson C. De rol van vaderbetrokkenheid bij het ervaren psychologisch welzijn van jongvolwassen dochters: een retrospectieve studie. North American Journal of Psychology. 2012.

 5. Byrd-Craven J, Auer BJ, Granger DA, Massey AR. De vader-dochter-dans: de relatie tussen de kwaliteit van de vader-dochterrelatie en de stressrespons van dochters. Journal of Family Psychology. 2012.

 6. Scheffler TS, Naus PJ. De relatie tussen vaderlijke bevestiging en het zelfvertrouwen van een vrouw, angst voor intimiteit, comfort met vrouwelijkheid en comfort met seksualiteit. The Canadian Journal of Human Sexuality. 1999Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407