Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De leeftijd voor een kind om in de sportschool te beginnen

Verminderd risico op de ziekte van Parkinson

 1. Kinderen hebben evenveel beweging nodig als volwassenen, dus het is gepast dat ze vanaf ongeveer de leeftijd van 2 naar de sportschool gaan. Het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie beveelt aan dat kinderen elke dag minstens een uur bewegen. Voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor kinderen zijn onder meer het beheersen van stress, het verhogen van zelfvertrouwen, het handhaven van een gezond gewicht, het opbouwen van een gezond lichaam en verbeterde slaap. Het soort activiteit dat een kind in de sportschool doet, hangt af van zijn leeftijd en fysieke volwassenheid.

Leeftijden 2 tot 3

 1. De sportschool kan uw peuter helpen haar motorische vaardigheden te verbeteren, door activiteiten zoals rennen en gooien. Peutergymoefeningen zijn geschikt, maar moeten de nadruk leggen op plezier boven structuur en creativiteit boven strikte vorm. Let op voorschoolse gymlessen gericht op lichaamsbewustzijn, terwijl de taalvaardigheden, samenwerking en observatievaardigheden worden versterkt. Jonge botten moeten niet op een rigoureuze manier worden uitgerekt, omdat skeletten zich nog steeds ontwikkelen. Speel met je kind terwijl je in de sportschool bent, met behulp van games zoals tag of springkikker. Naarmate motorische vaardigheden volwassen worden, kunnen games complexer worden met bewegingen zoals rennen, springen, overslaan en taggen. Ze kan genieten van aangepaste peuterklassen voor zwemmen, T-ball, yoga en tumbling.

Leeftijden 4 tot 5

 1. Naarmate haar motoriek volwassen wordt, kunnen de gymlessen van uw kind complexer worden, met bewegingen zoals rennen, springen, springen en taggen. Ze kan genieten van lessen in de sportschool zoals zwemmen, T-ball en tumbling. Gymnastiek kan worden geïntroduceerd, zolang de nadruk nog steeds ligt op plezier en creativiteit, in plaats van een rigoureus, gestructureerd fitnessregime om haar motorische vaardigheden verder te ontwikkelen, balans en coördinatie te verbeteren. Veel sportscholen hebben T-balllessen en leren de basis vanaf ongeveer 4-jarige leeftijd. Volgens de website T-Ball USA is T-ball een van de eerste teamsporten die de meeste kinderen leren. De game moet dienen als een inleiding tot de sport en moet basisvaardigheden leren.

Leeftijden 6 tot 12

 1. Een basisschoolkind begint meer eigen beslissingen te nemen over hoe ze wil oefenen. Ze kan genieten van meer georganiseerde sportwedstrijden tot drie keer per week. Ze is klaar om gymlessen te hebben die verder gaan dan de basis tijdens deze jaren om haar te helpen haar eigen stijl te ontwikkelen. Haar sportactiviteiten kunnen yoga, rotsklimmen en meer geavanceerde gymnastieklessen omvatten, evenals groepsactiviteiten zoals softbal, honkbal, basketbal, voetbal, paardrijden en zwemmen.

Leeftijden 13-18

 1. Je tieners beginnen op een zeer gestructureerde manier te oefenen, die meer zal lijken op haar trainingsregime als een volwassene. Sporten geeft uw tiener een alternatief voor zittende activiteiten zoals videogames, tv kijken en internetten. Hij kan kiezen voor individuele gymnastiekactiviteiten zoals joggen, zwemmen of gewichtheffen of teamsporten zoals voetbal, basketbal of worstelen. Volgens de website kidshealth.org heeft uw kind, zodra het begint met de puberteit, de hormonen die nodig zijn om spieren op te bouwen door middel van formele weerstandstraining zoals gewichtheffen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407