Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van aardbeien

Risico's van gerookt Turkije

 1. Aardbeien zijn een veel voorkomende vrucht die kan worden gegeten als een voedzame en verfrissende traktatie op warme dagen of kan worden gebruikt als topping voor desserts zoals ijs en cake. Aardbeien bieden tal van voedingsvoordelen, zoals het leveren van essentiële vitamines en mineralen, maar ze zijn niet ideaal voor alle diëten. Misschien vindt u sommige voedingsaspecten van aardbeien nadelen, rekening houdend met uw persoonlijke voedingsbehoeften, dus het is wellicht beter om u op een ander fruit te concentreren.

Laag in calorieën

 1. Als je een atleet bent of een hoge caloriebehoefte hebt vanwege een veeleisende baan of snel metabolisme, kan het eten van aardbeien een inefficiënte manier zijn om de calorieën te krijgen die je nodig hebt. Een kopje hele aardbeien bevat slechts 49 calorieën, wat veel minder is dan ander voedsel op basis van koolhydraten; een kop gekookt havermout levert 147 calorieën. Omdat aardbeien niet veel calorieën bevatten, zijn er zeer grote porties nodig om aanzienlijke hoeveelheden calorieën te verkrijgen.

Low in Protein

 1. Aardbeien bevatten weinig eiwitten, met ongeveer 1 g in elk kopje. Eiwit is een essentiële voedingsstof die uw lichaam gebruikt om spieren en andere weefsels op te bouwen en te onderhouden. Bovendien geeft onderzoek aan dat diëten met een hoge verhouding koolhydraten tot eiwitten, die vergelijkbaar zijn met het voedingsprofiel van aardbeien, schadelijk kunnen zijn voor de lichaamssamenstelling. Een studie gepubliceerd in het maart 2011 nummer van "Nutrition Metabolism" wees uit dat het verhogen van de verhouding van koolhydraten tot eiwitten in diëten resulteerde in meer energieopslag in vetcellen en minder opslag in spieren - met andere woorden, meer vetwinst en minder spierwinst .

Vetarm

 1. Aardbeien bevatten, net als veel andere soorten fruit, weinig vet. Een kopje aardbeien bevat minder dan 0,5 g vet. Hoewel dit het caloriegehalte laag houdt, betekent dit dat het eten van aardbeien niet erg vullend is, omdat vet verzadiging aanmoedigt. Bovendien is voedingsvet vereist voor de opname van sommige vitamines, dus het nemen van een multivitamine met alleen aardbeien zou minder dan ideaal zijn.

Hoog in suiker

 1. Aardbeien bevatten veel suiker, met 7 g in elke kop, een hoeveelheid die 63 procent van de totale koolhydraten omvat. Hoewel suiker energie levert, kan het ook 'reactieve lage bloedsuiker' of een suikercrash na de eerste piek in energie veroorzaken, waardoor je je vermoeid kunt voelen. Bovendien kan suiker tandbederf bevorderen, omdat deze eenvoudige koolhydraat een zuur vormt dat je tanden aanvalt wanneer het in contact komt met de plak die hen bedekt.

Vitaminearm

 1. Hoewel aardbeien een aantal essentiële mineralen en hoge niveaus van vitamine C bevatten, biedt het fruit zeer kleine hoeveelheden andere vitamines, zoals vitamine A, E, D of K. Ze bevatten minimale niveaus van de B-vitamines met uitzondering van folaat. Hoewel vitamine C gunstig is, heb je andere vitamines nodig voor een optimale gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407